De Studio Anneloes Essentials gids

Gepubliceerd op 03-01-2024

De Studio Anneloes Essentials gids

Al jaren zijn onze Essentials de meest geliefde items uit onze collectie. Het zijn de onmisbare basics voor in je garderobe. (Her)ontdek deze tijdloze en vertrouwde stijlen.

Essentials: de onmisbare items in jouw garderobe

Onze Essentials (voorheen Basics) zijn altijd een succes. Ze zijn tijdloos, hebben een mooie pasvorm en zitten ook nog eens ontzettend lekker. Met deze items kom je goed voor de dag, ongeacht het seizoen. Daarom zijn ze altijd op voorraad. Scrol omlaag en (her)ontdek deze essentiële items voor jouw garderobe.

"Goedzittende en tijloze items zijn essentieel in elke garderobe. Daarom heet onze basiscollectie voortaan Essentials" - Anneloes

Essential blazers en jasjes

Een effenkleurige travelstof blazer is een musthave in de garderobe van iedere vrouw. Een blazer kun je namelijk op allerlei manieren combineren, van casual tot zakelijk of feestelijk. Kies een pasvorm die goed bij jou past. Zo heeft de Bright blazer bijvoorbeeld een klassieke fit, terwijl de Fran juist een meer oversized fit heeft. Meer weten over blazers? Je leest het in onze blazer blog.

Essential tops, shirts en blouses

Wat is er fijner dan tops, shirts en blouses die niet gestreken hoeven worden? Dat is een van de grote voordelen van onze travelstof bovenstukken. Dankzij de kreukvrije stof zijn items van travelstof erg makkelijk in onderhoud. Onze Essentials bestaan uit verschillende pasvormen. Zo is er voor iedere vrouw een bovenstuk dat aansluit bij haar garderobe. Houd jij van de aangesloten pasvorm van de Travel Tee of geef je de voorkeur aan de regular fit van het Roller shirt?

Essential broeken

Het kiezen van de ideale broek is heel persoonlijk. Welke fit past bij jouw figuur en stijl? Draag je graag een broek met een hoge taille of kies je liever voor midrise? In onze Essentials collectie vind je verschillende soorten modellen. Benieuwd welk model het beste bij jou past? Met onze broekengids vind jij de perfecte broek voor jouw stijl en lichaamstype.

Essential pakken

Met onze Essentials collectie kun je heel makkelijk een pak samenstellen dat volledig voldoet aan jouw wensen. Misschien wil je een oversized blazer combineren met een slim fit broek. Of draag je jouw klassieke jasje het liefste op een flared broek.

Essential jumpsuits

Jumpsuits zijn veelzijdige items die je met een paar simpele aanpassingen voor verschillende gelegenheden kunt stylen. In onze Essentials collectie vind je verschillende modellen. Mouwloos, met lange mouwen, slim fit en met wijde pijpen. Toch hebben alle jumpsuits uit de Essentials collectie één ding met elkaar gemeen: ze zijn allemaal van travelstof gemaakt. Dit maakt ze stuk voor stuk heerlijk om te dragen. 

Essential jeans

Een goede jeans kan niet ontbreken aan jouw garderobe. Sterker nog: met verschillende denim broeken is de basis van jouw garderobe pas echt compleet. In onze Essentials collectie vind je dan ook twee verschillende soorten jeans, zodat je keer op keer een nieuwe look kunt samenstellen. Daarnaast heeft onze denim een fijne stretch, waardoor de items ook nog eens heerlijk zitten. 

Essential gestreepte trui

Een item waar je altijd op kunt vertrouwen is de zwart-wit gestreepte trui. Deze minimalistische print heeft een klassieke look en wordt onder andere door Franse stijliconen gezien als een must voor elke garderobe. De gestreepte trui is mooi om los te dragen, maar ook erg sierlijk onder een blazer.

De eigenschappen van Essentials

Wat maakt een item essentieel voor jouw garderobe? Wij hebben de belangrijkste eigenschappen van goede basis-items op een rijtje gezet.

Veelzijdig

Een goede basis voor jouw garderobe bestaat uit veelzijdige items. Ze moeten makkelijk te combineren zijn en hebben daarom meestal neutrale tinten. Denk aan een broek waar je al jouw bovenstukken op kunt dragen of een witte blouse die bij al jouw broeken en rokken past.

Tijdloos

Essentials koop je niet voor één modeseizoen. Het zijn items waar je lang van kunt genieten. Daarom is het belangrijk dat ze een tijdloze uitstraling hebben. Dit zie je terug in het silhouet en in het kleurenpalet.

Comfort

Al onze Essentials beschikken over een fijne stretch. Dit maakt de items erg fijn om te dragen. Dit geldt voor zowel de basiskledingstukken van travelstof als de denim items en de travel knit.

Mooie pasvorm

Essentials zijn items die je met zelfvertrouwen draagt, omdat ze jouw figuur complementeren. Denk aan een blazer met een getailleerde pasvorm of een broek die mooi op je heupen valt.

Goede kwaliteit

Onze Essentials zijn gemaakt om lang mee te kunnen gaan. Een goede kwaliteit is hierbij natuurlijk van groot belang. De goede kwaliteit in combinatie met het tijdloze design zorgen ervoor dat je jaren van de items kunt genieten. Zo bevat de travelstof veel stretch, maar veert deze toch altijd weer terug naar de oorspronkelijke vorm. Ook zijn de items kleurvast, wat betekent dat de kleuren niet vervagen. Lees onze wastips om het langst van je kleding te kunnen genieten.

Kreukvrij

De ideale Essential kun je na een wasbeurt snel weer aan. De items zijn kreukvrij en belanden dus niet op de stapel met strijkwas. Zo hoef je jouw items van travelstof, stretch denim en travel knit alleen maar op te hangen en binnen een mum van tijd zijn ze droog. Zo kun je jouw favoriete items de volgende dag gewoon weer aan.

Essentials materialen

Lange tijd bestond onze vaste basiscollectie alleen uit items van travelstof. Toen de naam van de collectie werd aangepast naar Essentials, hebben we andere stofkwaliteiten aan de collectie toegevoegd, namelijk denim en travel knit.

Travelstof

Onze Travel Quality, ook wel bekend als Sensitive® Fabrics, heeft veel fijne eigenschappen. Naast de stijlvolle uitstraling staat het bekend om het comfort. De samenstelling bevat Lycra®, waardoor er veel stretch in de stof zit. De stof is makkelijk in onderhoud. Je hoeft niet te strijken, omdat dit materiaal kreukvrij is. Dit maakt items van deze stof ideaal om mee te nemen op een zakenreis of vakantie. Daarnaast droogt Travel Quality snel, waardoor je het kort na een wasbeurt weer kunt dragen. Meer weten? Je leest het op onze Travel Quality pagina.

Denim

Denim is stoer, casual, elegant en onmisbaar in je garderobe. Daarom behoort ook deze stof tot de Essentials collectie. Tot de collectie behoren twee spijkerbroeken. Beide broeken bestaan voor 50% uit organisch katoen, omdat we altijd streven naar duurzamere oplossingen. Wil je meer weten over onze bewuste denim? Lees het in onze denim blog.

Travel knit

Travel knit is officieel geen variant van travelstof, maar dit breiwerk heeft wel veel dezelfde eigenschappen. De stof heeft een gladde en stevige uitstraling en bevat lekker veel stretch. In bijna alle gevallen bestaat travel knit uit 65% Viscose en 35% Polyamide.

Essentials combineren

Door te investeren in kwalitatieve Essentials die passen bij jouw persoonlijke stijl, kun je veel verschillende outfits creëren. Voeg extra prints en kleuren toe om jouw garderobe meer karakter te geven. Een handige manier om mooie combinaties te maken is de Studio Anneloes Methode