Wastips

Travelstof is een heerlijk materiaal met heel veel voordelen. Het is comfortabel en het heeft een stijlvolle look. Met de juiste verzorging kun je jarenlang van jouw favoriete Studio Anneloes item genieten. Ontdek hier hoe je jouw kleding het beste kunt wassen en drogen. Geinspireerd door de foto's? Ontdek dan onze Essentials collectie.

Wit & gedeeltelijk wit

Algemeen

Gebruik in plaats van wasmiddel een scheutje witte natuurazijn voor een fris en schoon resultaat. Meng dit eventueel met een eetlepel baking soda. Voeg als je dat echt wilt een druppel wasmiddel toe, maar gebruik zeker geen waspods. Hier zit echt teveel wasmiddel in. Volledig en deels witte items vragen extra aandacht. Was witte Travel Quality altijd apart. Wanneer er wit in jouw item van travelstof zit, raden we aan om geen wasmiddel te gebruiken. Daar zit bleek in, wat vergeling kan veroorzaken. 

Handwas

Laat het item niet weken, maar haal het direct weer uit het sopje. Hang het item vervolgens op met de knoopjes gesloten. 

Machine was

Witte items van travelstof wassen met een machine is op eigen risico. Zorg dat de binnenkant van je wasmachine goed schoon is. Laat dus eerst de machine op 90 °C draaien zonder wasgoed, met witte natuurazijn of een vaatwastablet. Zo zorg je dat de donkere vezels, vuilresten en vetten uit de trommel worden verwijderd. Kies vervolgens voor een fijnwasprogramma (geen wolwas). Laat de was met lage snelheid en lage temperatuur. Maximaal 800 toeren en maximaal op 30 °C. Hang het item daarna op met de knoopjes gesloten. 

Gekleurd & zwart

Handwas

Ook bij gekleurde was is het natuurlijk goed om te kiezen voor handwas, maar dit is een minder dringend advies dan bij witte travelstof. Hang het item vervolgens op met de knoopjes gesloten. 

Machine was

Wassen in een schone machine op een fijn wasprogramma (geen wolwas). Was maximaal op 30 °C met weinig toeren (maximaal 800). Hang het item vervolgens op met de knoopjes gesloten. 

Extra verzorgingstips

Frisse lucht doet wonderen

Laat travel-items luchten als je ze hebt gedragen, zodat je ze niet iedere keer hoeft te wassen. Het scheelt wasbeurten en je kleding zal minder snel slijten. 

Vlekken

Zit er een vlek op jouw favoriete travel-item? Probeer het eerst te verwijderen met een katoenen, kleurvaste (!) doek en een beetje water. Grote kans dat je de vlek eruit krijgt. Als dit niet lukt, kun je het proberen met een wasbeurt. 

Sorteren

Was alleen soortgelijke materialen en kleuren bij elkaar, dus travel met travel. Was een item met print ook altijd apart en haal het na het wassen direct uit de machine of uit het sopje. 

Wasmachine reiniging

Laat eerst de machine op 90 °C draaien zonder wasgoed. Doe er een scheutje witte natuurazijn of een vaatwastablet in, zodat de donkere vezels, vuilresten en vetten uit de trommel worden verwijderd. Daarna kun je veilig wassen. 

Geen of weinig wasmiddel

Gebruik in plaats van wasmiddel een scheutje witte natuurazijn en meng dit eventueel met een eetlepel baking soda. Voeg als je dat heel graag wilt een druppel wasmiddel toe, maar gebruik zeker geen waspods. Hier zit echt teveel wasmiddel in. 

Zero wasverzachter

Wasverzachter veroorzaakt een vetlaag op de stof die zacht aanvoelt. De stofvezel zelf wordt afgesloten, waardoor de stof minder rekbaar én ademend wordt. Het slijt hierdoor ook nog eens sneller. 

Minimaal strijken

Hang het item na het wassen met een kledinghanger op met de knoopjes gesloten. Dan droogt het snel en kreukvrij op. 

Voorkom pillen

Travelstof heeft de eigenschap dat het niet pilt bij normaal gebruik, het pilt alleen als er overmatige en onnatuurlijke wrijving ontstaat op één plek. Het is een zacht materiaal dat bij schuring met hard materiaal kan beschadigen, bijvoorbeeld de trommel van de wasmachine. Vandaar het advies om Travel Quality met de hand te wassen. Pas ook op met scherpe stiksels, sieraden, hengsels van tassen of ritsen van hoge laarzen.