Duurzaamheid

We houden van ons vak en we willen nog heel lang kleding maken waar vrouwen zich goed in voelen. Daarom zijn we bewust bezig met de toekomst van Studio Anneloes én van de planeet. We nemen duurzame initiatieven om onze impact zo laag mogelijk te houden. 

Made to keep

Het meest duurzame kledingstuk is het kledingstuk dat je al hebt. Kwaliteit staat bij Studio Anneloes voorop, zodat je de kleding lang kunt dragen.

  • 80% van onze collectie is gemaakt van Sensitive® Travel Quality, een gepatenteerde stof van premium kwaliteit. Geproduceerd in Noord-Italië door Eurojersey.
  • De Sensitive® Travel Quality blijft lang mooi, pilt niet, is kleurvast èn kreukvrij. Je hoeft dus niet meer te strijken. Of je het nou uit je koffer haalt tijdens een stedentrip of uit je kledingkast, onze travelstof ziet er altijd mooi uit.
  • Ook onze andere materialen blijven lang mooi en worden zorgvuldig uitgekozen door ons styling team.

Made to care

We willen het beste voor de planeet en voor onze makers. Om hen zekerheid te geven, kiezen we altijd voor lange termijn partnerschappen met suppliers en ateliers.  

Europese productie

80% van onze collectie wordt geproduceerd in Europa. Zo hebben we niet alleen de beste kwaliteit, maar ook Europese arbeidsomstandigheden en kortere reisafstanden. 

"We nemen duurzame initiatieven om onze impact zo laag mogelijk te houden."

Made to wear

Made to order

We produceren alleen wat besteld is door de retailers en door onze eigen inkoper van de webshop. Daardoor hebben we een minimale overstock en dus ook bijna geen uitverkoop. Op is bij ons ècht op! We werken kort op het seizoen, zodat we zeker weten dat onze stuks worden gedragen. 

Dress for success

Soms blijven er toch items over, bijvoorbeeld uit onze webshop. Deze doneren we aan Dress for Succes, een non-profit organisatie die werkzoekenden met een minimum inkomen helpt aan representatieve kleding om succesvol te kunnen solliciteren. 

Comfort

De gemiddelde vrouw draagt 10% van haar garderobe 90% van de tijd, dat is super zonde. Onze travelstof is gemaakt van polyamide en Lycra®. Dit zijn synthetische vezels die tot wel 6x in de lengte kunnen rekken, om vervolgens weer terug te keren naar de oorspronkelijke vorm. Dit maakt onze travel-items super comfortabel, zonder dat ze na verloop van tijd uitrekken. We hebben onderzoek gedaan naar onze kleding, en wat blijkt? Door de combinatie van stijl en comfort behoort onze kleding tot de 10% die wel gedragen wordt.  

Afscheid

Wil je afscheid nemen van je kledingstuk, overweeg dan om het item te doneren of te verkopen via de bekende platformen. Onze kwaliteit is goed voor een tweede of zelfs derde leven. 

Made to last

Jouw impact

Wij zijn hard aan het werk om onze impact te verlagen, maar in de gebruiksfase van een kledingstuk schuilt 50% van de impact. Hoe jij omgaat met onze kleding, bepaalt dus de helft van de milieu-impact. Denk bijvoorbeeld aan wassen, drogen en strijken. Bekijk onze wastips om het optimale uit jouw travel-items en andere artikelen te halen. 

Verpakkingsmateriaal

Voor het verpakken en versturen van onze items gebruiken wij plastic zakken van hoge kwaliteit, die door middel van een ‘zip-lock' sluiting meerdere keren gebruikt kunnen worden. Zo hebben de zakken een lange gebruiksfase en gaan ze meerdere keren hergebruikt worden. Ze gaan heen en weer tussen onze productielocaties, via ons magazijn, naar onze verkooppunten.

 

Voor onze webshop-verzendingen gebruiken we verzendzakken die gemaakt zijn van papier met houtvezels uit verantwoord beheerde bossen en geproduceerd in Europa. Deze zakken kunnen hergebruikt en gerecycled worden. Voor het overige plastic dat wij nog gebruiken blijven wij duurzamere mogelijkheden onderzoeken zoals alternatieve duurzamere ‘bio-based’ of gerecyclede materialen.

Duurzamer hoofdkantoor

Bij de bouw van ons nieuwe hoofdkantoor en het logistiek centrum hebben we bewust duurzamere keuzes gemaakt. Voor de bouw is er gebruik gemaakt van 100% circulair beton en panelen van geperst gerecycled hout. Dit heeft direct een besparing opgeleverd van 82185 kilo CO2. In gebruik is het gebouw energie neutraal. Dit komt onder andere door gebruik te maken van LED-verlichting, zonnepanelen, een warmtepomp, goede isolatie en drie laags glas. 
 
Daarnaast zijn onze bedrijfswagens 100% elektrisch, we gebruiken de energie van onze zonnepanelen om de auto’s op te laden. Zo kunnen we uitstootvrij rijden.