Made to wear

We maken kleding met een goede look, feel en fit. Vanwege de lange levensduur en het lage onderhoud kun je eindeloos genieten van jouw aankopen. We produceren alleen wat we kunnen verkopen, zodat de kleding echt gedragen wordt.

Kleding om te dragen

Het meest duurzame kledingstuk is het kledingstuk dat je al hebt. Investeer daarom in kwaliteitskleding en zorg er goed voor. Benieuwd waar je op kunt letten bij het aanschaffen van investment pieces?

Draagcomfort door stretch

Als een kledingstuk niet lekker zit, draag je het niet of minder vaak, toch? Daarom staat comfort op één bij Studio Anneloes. We selecteren materialen met fijne stretch, zoals onze travelstof en onze denim. Ook bij de pasvorm en de afwerking wordt comfort altijd meegenomen.

Hoge kwaliteit

We werken met de beste materialen en we werken nauw samen met de ateliers waar onze kleding geconfectioneerd wordt. Daarnaast voeren we regelmatig kwaliteitscontroles uit, zodat je altijd kunt rekenen op onze hoogwaardige kwaliteit.

Lange levensduur

Vanwege het tijdloze design en de premium kwaliteit kun je jaren vooruit met jouw favoriete items uit onze collectie. We werken met materialen die lang mooi blijven, zoals onze Travel Quality. Deze stof is kleurvast en heeft een fijne stretch, maar veert altijd terug naar de oorspronkelijke vorm.

Laag in onderhoud

Onze kleding van travelstof hoeft minder vaak gewassen te worden. De stof droogt snel en is kreukvrij. Jouw items van travelstof hoeven dus niet in de droger en ook strijken is niet nodig. Ideaal voor vrouwen met een volle agenda en beter voor het milieu.

Onze materialen

Studio Anneloes staat voor kwaliteit en comfort. Ontdek meer over de materialen die wij gebruiken in onze collecties.
Travel quality

Minimaal 80% van onze collectie is gemaakt van travelstof, een luxe materiaal met veel stretch. Het draagt heerlijk en ziet er stijlvol uit. De stof is sterk, heeft weinig onderhoud nodig en blijft bij normaal gebruik heel lang mooi. Travel Quality heeft nog veel meer fijne eigenschappen. Meer over deze stof lees je op de Travel Quality pagina.

Denim, Viscose & andere materialen

Naast travelstof werken we met andere materialen die comfortabel zijn en lang mooi blijven. Waar mogelijk gebruiken we materialen met een verlaagde impact op de planeet. Zo gebruiken we bij voorkeur EcoVero™, de duurzamere variant van viscose. Ontdek hier onze materialen.

Voorraad minimaliseren

Wij vinden het belangrijk om niet bij te dragen aan de afvalberg. Lees hier hoe wij onze productie aantallen zo minimaal mogelijk houden.
Geen overproductie

We produceren alleen wat besteld is door de retailers en door de inkoper van onze eigen webshop. Daardoor hebben we een minimale overstock en dus ook bijna geen uitverkoop. Op is bij ons ècht op. We werken kort op het seizoen, zodat we kunnen inspelen op trends en behoefte. Zo weten we zeker dat onze kleding gedragen wordt.

Donatie

Als er toch items overblijven, krijgen deze nog een kans op onze Last Chance to Buy pagina. De laatste overgebleven stuks doneren we aan Dress for Succes. Dit is een non-profit organisatie die werkzoekenden met een minimum inkomen helpt aan representatieve kleding om succesvol te kunnen solliciteren.

Kleding hergebruiken

Onze kleding gaat heel lang mee. Kijk hier voor tips om er zelf zo lang mogelijk van te genieten, of er iemand anders weer blij mee te maken.
Studio Anneloes Methode

De hoge kwaliteit van onze producten, en vooral onze Travel stof, zorgt ervoor dat onze items een lange levensduur hebben en goed hergebruikt kunnen worden. In het circulaire businessmodel is hergebruik één van de meest circulaire pijlers. Met onze Studio Anneloes methode kun je onze Basics (Essentials) en eerdere collecties prima combineren met onze nieuwe collectie items. Op die manier heb je heel lang plezier van je Studio Anneloes aankoop. Lees hier meer over de Studio Anneloes Methode.

Kleding doorgeven

Ben je toch zelf uitgekeken op je Studio Anneloes item? Dan kun je het een tweede of zelfs derde leven geven door hergebruik. Organiseer bijvoorbeeld een kledingruil met vriendinnen of collega’s, zodat iemand anders weer plezier kan hebben van jouw kleding. Andere opties voor hergebruik kunnen zijn het doorverkopen via de bekende platformen of inleveren bij een tweedehands winkel. Wil je echt mensen blij maken dan kun je je kleding natuurlijk altijd doneren aan een goed doel.

Tweedehands Kleding

Studio Anneloes items (ver)kopen? Met ons eigen Retravel platform willen wij onze community stimuleren bewuster te kopen en bij te dragen aan het verminderen van de textiel afvalberg. Hét officiële Second Hand platform van Studio Anneloes is dé plek waar geliefde Studio Anneloes items een nieuw leven krijgen. Samen kunnen we bijdragen aan een duurzamere en circulaire mode-ervaring en dragen we bij aan het verminderen van de textiel afvalberg. Doe jij ook mee?

Wil je meer weten? Klik dan hier voor meer informatie.

Meer over duurzaamheid

Made to care

We willen het beste voor de planeet en voor onze makers. We kiezen voor lange termijn partnerschappen dichtbij huis. Samen met onze partners werken we aan een steeds duurzamer productieproces.

Made to last

We produceren met een minimale voorraad. Op is bij ons ècht op. Met onze Footprint Meter maken we de impact van onze producten inzichtelijk. Ontdek ook wat je zelf kunt doen om je footprint te verlagen, bijvoorbeeld door goed voor je kleding te zorgen.