Made to care

We willen het beste voor de planeet en voor onze makers. We kiezen voor lange termijn partnerschappen dichtbij huis. Samen met onze partners werken we aan een steeds duurzamer productieproces.

Voor mens en planeet

Hoe fijn is het als je weet dat de kleding die je draagt gemaakt is onder verantwoorde omstandigheden? Ontdek waar en op welke manier onze producten gemaakt worden.

Transparantie in de productieketen

Duurzamer ondernemen begint met inzicht en transparantie. We werken met een beperkt aantal producenten, waarvan de meeste in Europa gevestigd zijn. De lijntjes zijn kort en we hebben bijna dagelijks contact met onze partners.

Goede arbeidsomstandigheden

We vinden het belangrijk dat iedereen in onze keten veilig en gezond kan werken. Zo’n 90% van onze productie vindt plaats in Europa en valt dus onder EU wetgeving. Daarnaast gaan we regelmatig langs om te monitoren of controleren via onafhankelijke audits.

Duurzamere productieprocessen

We zoeken continue naar manieren om onze impact te verlagen. Samen met onze partners nemen we initiatieven om de productieprocessen efficiënter en duurzamer te maken. Denk hierbij aan minder water- en energieverbruik.

Lange termijn partnerschappen

Een duurzamere wereld creëer je niet alleen. We werken al lang samen met onze partners en kennen elkaar door en door. Samen met hen kunnen we verder ontwikkelen en groeien. We inspireren elkaar om onze ambities en doelen op het gebied van duurzaamheid waar te maken. 


Onze productie partners

We willen het beste voor de planeet en voor onze makers. Om hen zekerheid te geven, kiezen we altijd voor lange termijn partnerschappen met leveranciers en ateliers. We zijn ons bewust van onze impact en inspireren elkaar om duurzamere stappen te zetten.

TRAVELSTOF LEVERANCIER EUROJERSEY

Sinds 2009 hebben wij een hechte samenwerking met Eurojersey, de producent van onze Travel Quality.​ Deze Italiaanse productiepartner heeft een duidelijke duurzaamheidsvisie. Sinds 2007 neemt Eurojersey deel aan het SensitivEcoSystem® project en wordt er continue gewerkt aan het verlagen van de footprint.

De productieprocessen worden verbeterd, zodat er minder water, energie en chemicaliën verbruikt worden. Afval en uitstoot wordt zo verlaagd. ​Eurojersey investeert in machines die daarvoor nodig zijn.​ Zo neemt het bedrijf bewust verantwoordelijkheid voor het milieu en onze planeet.​

Samen met Eurojersey blijven we innoveren. Zo ontwikkelen we duurzamere alternatieven, zoals een travelstof waarbij gebruik is gemaakt van gerecycled ‘industrial waste’ polyamide garen.

Ateliers Polen

Wij werken al jaren samen met twee productielocaties in Polen. Beide zijn opgericht als familiebedrijf waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Er wordt met veel aandacht voor mens en milieu wordt gewerkt. We zien deze bedrijven als partners en hebben dagelijks contact over onze productie en planning. Wij werken kort op de markt en kunnen daardoor onze productie aantallen afstemmen op onze verkoop om overproductie te voorkomen.

Naast de productie bij deze twee hoofdlocaties werken we via deze partners samen met een flexibel netwerk van een aantal kleinere ateliers, zogeheten ‘subcontractors’. De meeste van deze ateliers zijn gelokaliseerd in Polen, een enkele in Oekraïne. Ook hier is er sprake van langdurige samenwerkingen en is er een goede afstemming om deze ateliers te voorzien van voldoende werk en de continuïteit te waarborgen.

Onze productie partners

Naast travelstof werken we in onze collecties ook nog met andere materialen. Deze kopen wij vrijwel allemaal in bij Europese stoffen leveranciers, vaak via een Nederlandse agent, zodat wij ook hier kunnen rekenen op hoge kwaliteit standaarden en kortere transport afstanden. Stoffen van Europese leveranciers voldoen aan de regelgeving op het gebied van chemicaliën (EU REACH wetgeving), zodat we er op kunnen rekenen dat er geen schadelijke stoffen gebruikt worden. Veilig voor jou en voor het milieu.

Ook met deze leveranciers hebben wij lange termijn relaties en kijken we samen welke duurzamere stappen we kunnen zetten in materiaal gebruik en productieprocessen.

Een klein deel van onze collecties kopen wij in als zogeheten gereed product. Dit doen wij in samenwerking met een beperkt aantal Nederlandse agentschappen, ieder met zijn eigen expertise. Via deze Nederlandse agenten worden onze denim artikelen geproduceerd in Turkije, onze tricot artikelen en schoenen in Portugal en onze knitwear (brei) artikelen en tassen in China. Het voordeel van het werken met deze NL-partners zijn de korte lijnen die zorgen voor duidelijke communicatie, transparantie in deze tak van de productieketen en regelmatige lokale monitoring. Ook met deze partners werken we aan duurzamere ontwikkelingen door elkaar te inspireren op het gebied van nieuwe materialen en productieprocessen.


Onze productielocaties

Een transparante productieketen dichtbij huis geeft inzicht. Lees hier hoe wij nog meer inzicht in de keten houden.

Europese productie

Ongeveer 90% van onze collectie wordt geproduceerd in Europa. ​Zo hebben we niet alleen de beste kwaliteit, maar ook Europese arbeidsomstandigheden en kortere reisafstanden. Voor meer dan 80% van onze productie kopen wij zelf de grondstoffen in. De overige producten kopen we in via Nederlandse agentschappen. Zo weten we precies waar onze materialen vandaan komen en weten we dat deze voldoen aan onze hoge kwaliteitstandaarden.

Kwaliteitscontrole

Voor onze ateliers in Polen werken we met een lokale kwaliteitscontroleur die alle ateliers en productielocaties vrijwel wekelijks bezoekt. Daarmee waarborgen we onze kwaliteit en dragen we bij aan de langere levensduur van onze artikelen. We bezoeken de bedrijven en overige ateliers ook regelmatig persoonlijk. Zo houden we inzicht en transparantie in onze productie keten en houden we persoonlijk contact.​

De kwaliteit van de artikelen die we inkopen via onze overige partners wordt gewaarborgd door onze agenten en hun lokale partners. Ook zij bezoeken de productielocaties regelmatig.

MONITORING ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN

Wij vinden het belangrijk dat iedereen die aan een Studio Anneloes product werkt dat op een eerlijke en verantwoorde manier kan doen. We stellen dus hoge eisen aan de arbeidsomstandigheden in onze hele productieketen en produceren bij voorkeur zo dicht mogelijk bij huis.

Polen valt onder de EU-wetgeving en heeft daarmee goede standaarden op het vlak van arbeidsomstandigheden. Vanuit de overheid zijn er duidelijke regels als het gaat om lonen en bijvoorbeeld het verwerken en recyclen van productie afval.​ Toch vinden wij het ook belangrijk om af en toe een onafhankelijke partij de arbeidsomstandigheden bij onze productielocaties te laten controleren.​ Bij onze belangrijkste productielocaties, waar het grootste volume wordt geproduceerd, laten wij daarom audits uitvoeren door Bureau Veritas.

Onze Nederlandse agenten hanteren dezelfde hoge standaarden op het vlak van sociale arbeidsomstandigheden. Zij bezoeken hun productielocaties zelf regelmatig of werken nauw samen met lokale mensen. We vragen met regelmaat audit rapporten op om te monitoren hoe de arbeidsomstandigheden op deze productielocaties zijn en werken zo samen aan een gezonde en veilige werkomgeving.

Transparantie

We weten niet alleen zelf graag waar onze producten vandaan komen. We geven jou ook graag inzicht in onze productie keten.

Transparantie en Open Supply Hub

Transparantie in de productieketen is een voorwaarde om op een verantwoorde en eerlijke manier te werken. Studio Anneloes heeft in 2021 de Transparency Pledge ondertekend. Dit betekent dat wij de namen en adressen van onze productielocaties publiceren via de Open Supply Hub. Voor meer informatie kun je kijken op Open Supply Hub.

De Transparency Pledge bestaat sinds 2016 en is een initiatief van een aantal arbeids- en mensenrechtenorganisaties, waaronder Schone Kleren Campagne. Het openbaar maken van productielocaties is een belangrijke stap om de omstandigheden in kleding- en textielfabrieken te verbeteren. Met deze informatie kunnen (lokale) belanghebbenden als maatschappelijke organisaties, vakbonden en medewerkers, bijvoorbeeld mogelijke misstanden rond werkomstandigheden aankaarten, zodat zij hierop actie kunnen ondernemen.

Meer over duurzaamheid

Made to wear

We maken kleding met een goede look, feel en fit. Vanwege de lange levensduur en het lage onderhoud kun je eindeloos genieten van jouw aankopen. We produceren alleen wat we kunnen verkopen, zodat de kleding echt gedragen wordt.

Made to last

We produceren met een minimale voorraad. Op is bij ons ècht op. Met onze Footprint Meter maken we de impact van onze producten inzichtelijk. Ontdek ook wat je zelf kunt doen om je footprint te verlagen, bijvoorbeeld door goed voor je kleding te zorgen.