Made to last

We produceren met een minimale voorraad. Op is bij ons ècht op. Met onze Footprint Meter maken we de impact van onze producten inzichtelijk.

Voor een mooie toekomst

We willen dat je heel lang van onze kleding en de planeet kunt genieten. Lees hier hoe we onze footprint beperken.

PRODUCTIE OP BASIS VAN VERKOOP

We vinden het belangrijk om niet bij te dragen aan de textiel afvalberg. Daarom werken we kort op de markt en produceren we niet meer dan nodig is. We produceren alleen wat besteld is door onze retailers en door de inkoper van onze eigen webshop.

MINIMALE VOORRAAD

Doordat we alleen produceren op basis van de inkoop, zijn onze voorraden laag. Hierdoor kunnen we voorzien in de behoefte van onze klant en blijft onze kleding exclusief. Wat eventueel toch overblijft aan voorraad, doneren we aan het goede doel.

INZICHT IN ONZE IMPACT

Om je impact te kunnen verlagen, moet je eerst weten wat je impact is. Door onze hele productieketen te analyseren en de beschikbare impact data te verzamelen, hebben we de footprint van onze producten in kaart gebracht. 

ZO VERLAGEN WE ONZE IMPACT

We zoeken met onze partners continue naar mogelijkheden om onze impact te verlagen. Zowel op ons hoofdkantoor als in onze productieketen verduurzamen we onze processen op basis van innovaties en ontwikkelingen. 

IMPACT PRODUCTIEFASE

Kleding maken zonder impact op de planeet bestaat niet. We nemen samen met onze productiepartners iedere fase van het productieproces onder de loep om de impact te beperken.
Footprint meter

We beseffen dat onze kleding impact heeft op het milieu en willen hier zo transparant mogelijk over zijn. Om onze impact inzichtelijk te maken, hebben we de Footprint Meter geïntroduceerd. Per product van travelstof geeft de Footprint Meter aan hoeveel water, Co2 en energie er nodig is in de productiefase. Scan de QR-code op de hangtag van jouw Studio Anneloes item met de camera van je telefoon en leer alles over de footprint. Meer weten? Je leest het op onze Footprint Meter pagina.

IMPACT GEBRUIKSFASE

Wist je dat 50% van de totale milieu-impact in de gebruiksfase van een kledingstuk schuilt? Hoe jij omgaat met kleding, bepaalt dus de helft van de impact. Denk hierbij aan wassen, drogen en strijken.
Wastips

Vanwege het lage onderhoud van onze travelstof, kun je al een lagere impact realiseren. En door jouw kleding op de juiste manier te onderhouden, kun je de levensduur verlengen. Lees onze wastips om het beste uit jouw kleding (van travelstof) te halen.

VERPAKKINGSMATERIAAL

Duurzaamheid raakt elke stap in de keten. Ook bij het verpakken van producten zijn we altijd op zoek naar de duurzamere oplossing.
VERZENDZAKKEN DISTRIBUTIE

Wij gebruiken en hergebruiken plastic zakken van hoge kwaliteit om producten te vervoeren tussen onze productielocaties, ons magazijn en onze verkooppunten. Doormiddel van een zip-lock sluiting kunnen deze zakken meerdere keren (her)gebruikt worden.

HERGEBRUIK VAN DE DOZEN & HANGERS

Voor de leveringen aan onze retailers gebruiken en hergebruiken wij kartonnen dozen met het FSC-certificaat. Wanneer deze dozen niet meer bruikbaar zijn, halen we het karton door de shredder en gebruiken we het als opvulmateriaal voor halflege dozen. De hangers die wij gebruiken voor het vervoer van onze blazers en jassen (tussen productielocaties, ons magazijn en de verkooppunten) worden ook meerdere malen hergebruikt. De hangers worden mee terug genomen door onze retailers als ze op inkoop bezoek komen in onze showroom.

VERZENDMATERIAAL WEBSHOP ORDERS

Voor onze webshop verzendingen gebruiken we verzendzakken die gemaakt zijn van Paptic®.​ Mocht het papier (ongewenst) niet in recycling eindigen maar toch in de natuur, dan zal het zichzelf afbreken. Alle Paptic® vezels zijn ‘wood-based’ en biologisch afbreekbaar.​ Deze zakken hebben diverse duurzamere eigenschappen:

  • Reduce: de zakken zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen, plasticvrij en van houtvezels zoals papier en papierproducten in het algemeen. Het ruwe materiaal komt uit Europa en de verpakkingen worden in Europa geproduceerd.
  • Re-use: dankzij de dubbele sluitstrip kunnen de zakken hergebruikt worden. Daarnaast is het een product van hoge kwaliteit wat uitnodigend werkt voor hergebruik.
  • Recycle: Paptic® is een mono materiaal, zonder plastic coating en kan hierdoor goed gerecycled worden. Na recycling kan het materiaal nog meer dan 7 keer gebruikt worden in nieuwe papierproducten dankzij de sterke houtvezel in het materiaal.

Voor het overige plastic dat wij nog gebruiken, blijven wij duurzamere mogelijkheden onderzoeken zoals alternatieve duurzamere ‘bio-based’ of gerecyclede materialen.​

OVERIGE IMPACT

Lees hier hoe we verder bewust bezig zijn met onze impact. Hoe we werken op ons hoofdkantoor, hoe we omgaan met transport en onze verantwoordelijkheid voor de producten die we maken.
Duurzamer hoofdkantoor

Sinds April 2022 werken wij in ons prachtige hoofdkantoor in Amsterdam. Ben je nieuwsgierig hoe dat eruitziet, lees dan snel de blog en bekijk de drone video door ons pand. Bij de bouw van ons hoofdkantoor en het logistiek centrum hebben we bewust duurzamere keuzes gemaakt. Meer over de duurzamere aspecten van ons kantoor lees je hier.

DUURZAMER TRANSPORT

In het transport van onze productie locaties naar ons magazijn zorgen we ervoor dat de vrachtwagens nooit leeg heen en weer rijden. Zo worden er geen onnodige kilometers gereden en wordt de uitstoot zoveel mogelijk beperkt. Onze bedrijfswagens (personenauto's) zijn 100% elektrisch, we gebruiken de energie van onze zonnepanelen om de auto’s op te laden. Zo kunnen we uitstootvrij rijden.

UITGEBREIDE PRODUCENTEN VERANTWOORDELIJKHEID (UPV)

Vanaf 1 juli 2023 zijn alle producenten van textiel (kleding & huishoudtextiel) verantwoordelijk voor de afvalfase van hun producten. Ze moeten bijdragen aan een passend gescheiden inzamelsysteem en doelstellingen behalen voor hergebruik en het inzamelen en hoogwaardig recyclen van textiel. In 2025 moet minstens 50% van alle textiel die in de markt wordt gebracht in NL gerecycled worden of als tweedehands item een volgende eigenaar krijgen. In 2030 is dat 75%.​

Studio Anneloes heeft zich aangesloten bij de Stichting UPV textiel om zo bij te dragen aan de organisatie van een landelijk dekkend inname- en verwerkingssysteem en aan onze UPV-verplichtingen te voldoen. We nemen ook deel aan de werkgroepen van de stichting om mee te denken over de uitvoering van de UPV en geven onze input, om zo samen met de andere deelnemers af te stemmen hoe we de doelstellingen kunnen gaan behalen.

Meer over duurzaamheid

Made to wear

We maken kleding met een goede look, feel en fit. Vanwege de lange levensduur en het lage onderhoud kun je eindeloos genieten van jouw aankopen. We produceren alleen wat we kunnen verkopen, zodat de kleding echt gedragen wordt.

Made to care

We willen het beste voor de planeet en voor onze makers. We kiezen voor lange termijn partnerschappen dichtbij huis. Samen met onze partners werken we aan een steeds duurzamer productieproces.