Wat zijn neutrals?

Neutrals zijn rustige, subtiele en aardse tinten. Denk aan beige, camel, off-white, olijfgroen en chocoladebruin. Neutrale tinten ademen elegantie en zorgen voor een instant chic effect. Met deze tijdloze staple pieces in je kast grijp je nooit mis.  

De betekenis van neutrale kleuren

Wil je rust en kalmte uitstralen? Kies dan voor een neutrale outfit. Aardse tinten zijn neutraal en toegankelijk en staan voor harmonie en ontspanning. Neutrals hebben een rustgevend effect en treden niet op de voorgrond.  

Neutrals combineren

Neutrals saai? Zeker niet! Ze zijn de basis van je garderobe. Je kunt deze tinten eindeloos mixen en matchen. Hul jezelf van top tot teen in neutrale tinten of creëer contrast met een opvallende kleur. 

 

Combineren: van top tot teen

Het fijne van neutrals? Ze zijn onderling heel goed te combineren. Olijfgroen met off-white of beige met chocoladebruin? Zo stijlvol en tijdloos! 

Combineren: Creëer contrast

Net zo tijdloos, maar dan helemaal anders: een outfit met sterke contrasten. Neutrale tinten steken prachtig af tegen donkerblauw of zwart. Combineer bijvoorbeeld een off-white top met een wijde donkerblauwe pantalon.  

Combineren: Felle kleuren

Zin in kleur? Mix neutrals met een knalkleur. Camel en beigetinten staan bijvoorbeeld prachtig bij rood en roze.  

 

Neutrals: koel of warm?

Je hebt koele en warme neutrals. Soms zijn ze best lastig te onderscheiden. Camel heeft bijvoorbeeld een gelige ondertoon en is een warme neutral. Beige heeft vaak een roze ondertoon en is daarom een koele neutral. Welke neutrale kleuren je goed staan, hangt af van je kleurtype. Ontdek of jij een lente-, zomer-, herfst- of wintertype bent. 

Onze favoriete neutrale kleuren

Zeker in de zomer grijpen we steeds weer terug naar neutrale tinten. Onze favorieten uit de collectie? Kit, Earth en Chocolate. Kit is een warme off-white kleur met een beetje grijs in de mix. Wat ons betreft de basiskleur voor de zomer. Earth is een aardse groene tint die doet denken aan glooiende heuvels en velden vol olijfbomen. En last but not least: Chocolate. Een rijke, warme en ultra-chique kleur. Dat smaakt naar meer toch? 

Neutrals in onze collecties

Het is duidelijk: wij houden van neutrals. In onze vaste Essentials collectie vind je altijd de neutrale kleur Kit terug. In de fashion collecties introduceren we regelmatig nieuwe neutrale kleuren. Zo staat onze New Neutrals collectie in het teken van de basiskleur Chocolate.