6 manieren om een witte blouse te dragen

Gepubliceerd op 31-08-2023

6 manieren om een witte blouse te dragen

Weet je niet wat je aan moet trekken? Dan is een witte blouse het ideale go-to item. In deze blog laten wij zien hoe je deze klassieker op zes verschillende manieren kunt stylen. Lees verder en laat je inspireren.

Witte blouse + trui

Zeker in de winter is het lekker om extra laagjes te dragen. Door een trui of sweater over je witte blouse te dragen, creëer je een elegante look én heb je het lekker warm. Laat de kraag of het strikje zoals je op de foto ziet, boven de trui uit komen.

Met een mooie jeans

Wat je ook doet, een jeans met een witte blouse is altijd goed. Die twee items lijken wel voor elkaar gemaakt. De kleur van de jeans maakt eigenlijk niet uit. Of je nu voor een grijze, blauwe of zwarte jeans gaat: je gaat altijd stylish op pad!

Witte blouse met power shoulders

Anneloes is gek op een statement bij de schouders. Dit geeft je look een vrouwelijke twist en het geheel is wat stoerder door de volumineuze schouderpartij. Pofmouwen en een witte blouse zijn het beste van beide werelden: classy én trendy. Er zijn verschillende manieren om wat kracht bij te zetten bij de schouders. Bijvoorbeeld met ruches, plooien of kapmouwen. Andere sierlijke details zoals ruches en smock randjes geven jouw witte blouse ook net dat beetje extra glamour. Door de sierlijke details is het geheel alles behalve saai. Toch kun je 'm eindeloos combineren, omdat het item effen wit is. 

Klassiek wit mét print

In het kader van contrast is het heerlijk om te breken met de kleur wit en er een mooie print bij te dragen. White en off white komen in héél veel prints terug en daarom kun je ze eindeloos combineren met een witte blouse. Wij zijn gek op statement broeken en jasjes en door er een rustige basis aan toe te voegen kom je super stijlvol voor de dag. Heb je nog wat prints in de kast liggen? Haal ze dan zeker van stal, want je tilt je witte blouse naar een (nog) hoger niveau!

Suit up

De witte blouse is natuurlijk al een tijdloos item, maar om er nog een schepje bovenop te doen kun je de blouse onder een damespak dragen. Met deze klassieke outfit ga je 100% zeker complimenten scoren. Misschien denk je nu aan een klassieke zwarte blazer en broek, maar wat dacht je ervan om voor een gekleurd pak of een pinstripe suit te gaan? Zo kom je extra goed voor de dag. Als je toch met laagjes gaat werken, kun je overwegen om een gilet of waistcoat over je witte blouse te dragen. Dat is stoer en toch luchtig, omdat er geen mouwen aan zitten.

Edgy oversized

In het geval van de oversized witte blouse doet de maat er zeker toe. Eigenlijk kan het niet groot genoeg. Je kunt er zelfs voor kiezen om de oversized witte blouse als een jurkje te dragen. Wat ook een echte trend is, is je oversized blouse off-shoulder te dragen. Koop je blouse een paar maatjes groter en je kunt gaan experimenteren.

 

Wat dacht je er bijvoorbeeld van om je blouse half in je broek te dragen en wat van je schouders te laten zien? Of draag de oversized witte blouse open met een mooie top eronder. Zo combineer je jouw witte blouse iedere keer op een andere manier, waardoor het lijkt alsof je tientallen verschillende blouses hebt! Ben je ook nog eens duurzaam bezig.