How to style: rokken

Gepubliceerd op 15-05-2024

How to style: rokken

Een ode aan de rok. Laat je inspireren door dit veelzijdige en vrouwelijke kledingstuk. Benieuwd hoe je je rokken het beste kunt stylen? Ontdek onze tips.

Satijnen rok

Rokken zijn er in alle soorten en maten en voor vele gelegenheden. Zo is een satijnen rok het perfecte item voor een feestelijke look. De glanzende stof geeft de rok een chique uitstraling, waardoor dit item ideaal is voor een feest zoals een bruiloft. Maak de look compleet met een mooie top of blouse en een paar sierlijke muiltjes. Liever wat meer comfort aan de voeten? Ook sneakers kunnen goed gecombineerd worden met deze rok. 


Op zoek naar inspiratie voor een bruiloft outfit? Lees dan onze blog Outfit inspiratie voor bruiloftsgasten. 

Midi rok

We zien in het straatbeeld veel midi rokken, oftewel: rokken die tot halverwege de onderbenen komen. Ze vallen over de knie en zijn daardoor geschikt voor formele gelegenheden, zonder hun speelse en vrouwelijke look te verliezen. Je kunt de midi rok op vele manieren dragen. Zo creëer je een nonchalante look, door de rok te combineren met een trui en sneakers. Ben je juist op zoek naar een meer zakelijke look? Vervang de trui en sneakers dan voor een blouse en hakken. 

Korte rok

Korte rokken zijn perfect voor warme dagen en ideaal voor op vakantie. Al kun je een korte rok met een panty natuurlijk ook tijdens de herfst en winter dragen. Korte rokken kun je eindeloos stylen. In de zomer staat een korte rok mooi met loafers of sandalen. Tijdens de koudere maanden geven hoge laarzen je look extra dimensie (en houden ze je warm). Vind je een korte rok ietwat oncomfortabel? Wellicht is een skort - de combinatie van een short en rok - dan iets voor jou. 

Kokerrok

Bij de term kokerrok denk je misschien aan een klassieke look. Hoewel dit zeker een mogelijkheid is, is dit niet de enige manier waarop je deze rok kunt stylen. Door de rok te combineren met een oversized trui of een stoer (bomber)jack en sneakers, kun je ook juist een edgy look creëren. 


Ook de print en het materiaal van de rok spelen hierin een rol. Zo geeft een faux leather rok je look een stoere twist, terwijl een ruitprint juist voor een meer klassieke uitstraling zorgt. 

Denim rok

De denim rok is terug en is een trend waar we maar wat graag aan meedoen. Waar denim rokken vroeger vooral kort waren, zijn het nu juist de midi en lange denim rokken die het modebeeld domineren. Deze klassieker fungeert als een veelzijdige basic in je garderobe. Ga bijvoorbeeld voor de combinatie met een blouse en loafers. Of ga voor een nonchalante look door de rok te combineren met een t-shirt en een oversized blazer.