Moeiteloos combinaties maken

Het geheim achter een matchende garderobe? Het gebruik van de juiste kleuren. Een kledingkast bestaande uit een aantal basis items in neutrale kleuren, zoals zwart, donkerblauw en wit vormen als het ware een kapstok voor je garderobe. Basistinten die je gemakkelijk kunt combineren met items in opvallende kleuren. 


Laat daarnaast niet alleen de basiskleuren, maar ook enkele opvallende kleuren meerdere keren voorkomen in je garderobe. Door meerdere items in een aantal specifieke kleuren in je kast te hebben, is het maken van combinaties ineens een stuk makkelijker. Zo ontstaat er een garderobe met een harmonieus kleurenpalet en behoort outfit stress tot de verleden tijd. 

Kleuren combineren

Twijfel je welke kleuren je het best met elkaar kunt combineren? Kijk eens naar de kleurencirkel. Kleuren die dicht bij elkaar op de kleurencirkel liggen, geven vaak een harmonieus beeld en passen daardoor goed bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan kleurencombinaties als groen en blauw of paars en magenta. Al blijft dit uiteindelijk natuurlijk altijd een kwestie van smaak. Toch kan deze truc je helpen bij het maken van kleurencombinaties. Ook met neutrale, ofwel basiskleuren kun je gemakkelijk combinaties maken. 

Basiskleuren

Bij het maken van kleurencombinaties zijn basiskleuren onmisbaar. Basiskleuren zijn neutrale tinten, zoals zwart, wit, grijs, donkerblauw en beige. Deze kleuren passen bij zo’n beetje ieder kleuren ensemble en zijn daardoor gemakkelijk te combineren. Een basisgarderobe bestaande uit deze kleuren is dan ook onmisbaar. Je kunt basiskleuren combineren met uitgesproken kleuren of juist met andere items in neutrale tinten, voor een rustige look.


Neutrale kleuren zijn qua tint minder uitgesproken, maar lopen in contrast wel uiteen. Denk aan zwart versus wit of beige versus donkerblauw. Zo kun je met contrast spelen in je look door donkere of juist lichte basiskleuren toe te voegen.


In onze vaste Essentials collectie werken we met de basiskleuren Black, Dark blue, (Off) White en Kit (gebroken wit). Deze kleuren zijn gemakkelijk met elkaar te combineren, maar ook met de accentkleuren uit onze fashion collecties.

accentkleuren

Accentkleuren zijn kleuren die opvallen ten opzichte van basiskleuren. Deze kleuren maken een ensemble meer uitgesproken en geven meer dimensie aan een look. Vind je een heel kledingstuk in een accentkleur net iets te opvallend? Laat de kleur dan op subtiele wijze terugkomen, bijvoorbeeld in de vorm van een print of accessoire. 

Prints combineren

Vind je het lastig om items met print te combineren? Kijk dan goed naar de kleuren die in de print voorkomen. Deze kleur kun je terug laten komen in de rest van je outfit en functioneert dus eigenlijk als een verbinder voor je look. Niet bang om te experimenteren? Combineer dan ook eens verschillende prints in één look. 

Studio Anneloes kleuren flow

De kleuren flow van onze collecties is zo opgebouwd dat je altijd gemakkelijk combinaties kunt maken. Zo werken we naast de basiskleuren uit de Essentials collectie in onze fashion collecties met accentkleuren. Ook hierin maken we onderscheid. Zo zijn er per collectie enkele tinten die de boventoon voeren. Deze verschijnen als uni’s in de collectie. De overige kleuren komen terug in de vorm van prints. 


Door één of twee van deze kleuren toe te voegen aan je outfit, kun je je look meer kleur geven. Wil je twee verschillende accentkleuren met elkaar combineren? Kies voor een kleur die dicht bij deze tint op het kleurenwiel ligt. Zo ontstaat er een harmonieus contrast. 


Daarnaast staan accentkleuren mooi in combinatie met basiskleuren. Zo passen koele tinten mooi bij donkerblauw en grijs en staan warme tinten mooi bij kleuren als beige en bruin. Zwart en wit passen vrijwel overal bij. Hier kun je spelen met contrast. Zo geven zwart in combinatie met lichte tinten en wit in combinatie met donkere tinten veel contrast. En met wit in combinatie met lichte tinten creëer je juist weinig contrast.


Dankzij de kleuren flow van onze collecties, kun je altijd gemakkelijk combinaties maken. Elke fashion collectie heeft een kleuren flow van ongeveer 10 tinten. Deze bestaat uit basiskleuren en accentkleuren. In iedere fashion collectie komt ten minste één basiskleur voor. Door de basiskleuren terug te laten komen, passen de items uit deze collecties altijd bij de items uit de Essentials collectie. Zo is de ene fashion collectie bijvoorbeeld goed te combineren met Dark blue en staat de andere fashion collectie mooi in combinatie met items in de kleur Black.

 

Duurzaam combineren

Neutrale items zijn essentieel voor een veelzijdige garderobe. Ze zijn tijdloos en eenvoudig te combineren. Hierdoor kun je er lang mee doen. In onze fashion collecties zijn trends verwerkt, maar vind je ook veel tijdloze prints en uni's. We vinden het namelijk belangrijk dat je kleding voor de lange termijn koopt en niet slechts voor één seizoen. Met onze collecties stel je dan ook gemakkelijk een duurzame garderobe samen.

Nieuwe en oude items combineren

Naast de blijvende basiskleuren zijn er ook veel fashion kleuren die geregeld terugkeren. Hierdoor kun je items die je langer geleden hebt gekocht eenvoudig combineren met nieuwe items uit onze collecties. En ben je na verloop van tijd toch op een kledingstuk uitgekeken? Geef je je item dan een nieuw leven en verkoop het via onze Retravel platform.