Een ode aan de kleur zwart

Er zullen weinig garderobes zijn waar de kleur niet in te vinden is. We hebben het over zwart. Zwart is stijlvol, tijdloos en veelzijdig. Niet voor niets zijn de basis items uit onze Essentials collectie dan ook altijd in zwart verkrijgbaar. Al zouden we zwart te kort doen als we zeggen dat de tint alleen geschikt is voor basics. Ook fashion items zijn er volop in zwart. Zo vind je ook in onze fashion collecties geregeld zwarte items. Of de kleur nu terugkomt in een print of als effen kleur, zwart vormt een onmisbaar onderdeel van onze collecties. 

De betekenis van de kleur zwart

Vanuit de psychologie heeft de kleur zwart verschillende betekenissen. Zo wordt het geassocieerd met rouw en verdriet, maar ook met kracht en macht. Zwart is een mysterieuze kleur die zowel kracht als elegantie uitstraalt. De kleur wordt vaak gekoppeld aan autoriteit en vastberadenheid en is daarom erg geschikt voor een chique of zakelijke look. Heb je dus een belangrijke dag op de planning staan? Ga eens voor een zwarte power look. 

Zwart combineren

Zwart kan op vele manieren gestyled worden. Hoewel de kleur vaak wordt geassocieerd met eenvoud, kan je het juist ook gebruiken als een middel om je persoonlijke stijl te uiten. Door zwarte kledingstukken te stylen met opvallende accessoires of verschillende texturen, kun je met zwart een echte statement look creëren. 


De kleuren waar je zwart mee kunt stylen zijn oneindig. Wil je binnen het donkere thema blijven? Ga dan voor tinten als donkergroen, diepblauw of bruin. Creëer je juist liever wat meer contrast? Combineer zwart dan met wit of een felle kleur, zoals rood of roze.


Heb je een lichte huid en oogt zwart daardoor iets te hard bij je? Dan is donkerblauw een goed alternatief. Deze kleur is iets zachter en laat je huid hierdoor minder flets ogen, terwijl het dezelfde veelzijdigheid en tijdloze elegantie als zwart uitstraalt. 

Zwart in de zomer

Zwart mag dan misschien een wat meer voor de hand liggende kleur zijn in de winter, toch is zwart ook in de zomer een mooie kleur. Zo is een zwarte zomerjurk de ideale optie tijdens warme zomeravonden en oogt dit prachtig bij een gebruinde huid. Ook mooi: combineer zwart met felle, zomerse kleuren, voor een opvallende, maar chique look.