Trend report: Herfst/Winter 2023/2024

Gepubliceerd op 30-08-2023

Trend report: Herfst/Winter 2023/2024

Het nieuwe modeseizoen staat voor de deur en wij kunnen niet wachten om de laatste trends met onze garderobes te verweven. Benieuwd welke kleuren, silhouetten en texturen niet mogen ontbreken in jouw kast tijdens de herfst en winter van 2023/2024? Je lees het hier.

Trends worden steeds tijdlozer. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is eigenlijk heel logisch. We zijn namelijk massaal bewuster geworden van de impact van kleding op de planeet en daarom investeren we liever in mooie kledingstukken met een lange houdbaarheid.

Kleuren

Metallic

Goud, zilver en brons en alle kleuren die je maar kunt bedenken met een metallic look zijn komend seizoen trending. Kies voor glanzende faux leather of jacquard als je van een eyecatcher houdt. Ga je liever voor de subtielere aanpak? Dan kom je goed voor de dag met de satijnlook.

Lime

Vrouwen die graag een verrassend element in hun outfit verwerken, gaan heel blij worden van deze sprankelende groengele tint. Lime heeft een futuristische look. Maar wist je dat deze kleur prachtig is in combinatie met neutrals zoals camel? Het contrast tussen de klassieke uitstraling van beige- en bruintinten en de speelse look van lime maakt jouw outfit een groot succes.

Magenta (raspberry)

Deze vrolijke tint is door Pantone uitgroepen tot de kleur van het jaar. Magenta (ofwel raspberry) is gewaagd en je tackelt hiermee gelijk de Barbiecore trend. Combineer deze sprekende tint bijvoorbeeld kit of cappuccino voor een chique look.

Paars

Paars is al eeuwen een geliefde kleur onder royals en wordt vaak geassocieerd met luxe, stijl en rijkdom. Perfect als je indruk wilt maken tijdens een business meeting of tijdens een feestelijke gelegenheid zoals een bruiloft.

Bruin & camel

Van camel tot chocolade, bruintinten zijn hét helemaal dit najaar. Deze tinten zijn makkelijk te combineren met neutrals zoals wit, kalme tinten zoals bordeaux en statement kleuren zoals lime.

Lichtgrijs

Light grey is een tijdloze, elegante modekleur die eindeloze mogelijkheden biedt om je stijl naar een hoger niveau te tillen. Bijvoorbeeld in combinatie met black, dark blue of juist met een knalkleur zoals lime.

Prints

Leopard print

De luipaardprint  is van alle tijden en toch kunnen we alvast verklappen dat je deze print de komende tijd écht overal om je heen gaat zien. Met zijn kenmerkende vlekkenpatroon straalt de leopard print zijn exotische elegantie uit.

Pinstripe

Fijne, verticaal strepen, oorspronkelijk geïnspireerd door herenmode, zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld. De krijtstreep maakt je optisch langer en zorgt voor een gestroomlijnd effect. Of je nu kiest voor een zakelijke look, een party outfit of een nonchalante dagelijkse look. Shop nu onze pinstripe items

Check

Nog een dessin dat we dit najaar extra vaak spotten, is de ruitjesprint. Check prints komen dit jaar zowel in tijdloze neutrals als in statement kleuren.

Materialen & texturen

Rib stoffen

Met texturen maak je jouw garderobe extra interessant. Corduroy (met stretch) en rib travelstof zijn comfortabel, speels en chic.

Satijnlook

De soepele stofkwaliteit en het gladde, glanzende oppervlak maken de satijnlook super vrouwelijk. Dit materiaal is perfect voor tops, jurken en rokken en zelfs voor broeken.

Plissé

Plissé is terug! De ambacht en kwaliteit van de stof geeft het iedere outfit een chique look. Ga voor een set of combineer plissé met een ander materiaal zoals travelstof in dezelfde kleur.

Brei

Wanneer de dagen korter en kouder worden, halen we al snel weer de knitwear tevoorschijn. Met een gebreid vest of een trui kom je altijd en overal goed voor de dag. Bekijk hier onze knitwear collectie.

Kant

Lace is trés chic. Of je nu gaat voor een top, jurk of alleen een klein detail, kant maakt elke look vrouwelijk en sensueel. Deze stof is altijd een stijlvolle keuze.

Teddy details

Ook teddy kun je op allerlei manieren toevoegen aan je garderobe. Een jas of vest van teddy stof is een stijlvolle keuze, maar je kunt natuurlijk ook voor de fijne details gaan. 

Must have items

Lange jassen

Luxueus, warm en tijdloos elegant. Niets zo lekker warm als een jas of mantel in een langer model. Ook dit seizoen is deze klassieker weer on-trend. Investeer in een stijlvolle mantel - die alles verfraaid wat je eronder draagt.

 

Anneloes: "Ik geloof sterk in neutrale kleuren zoals bruin en donkerblauw. Deze tinten combineer je werkelijk met elke outfit en ze geven het geheel een touch of elegance. Hetzelfde geldt voor de kleuren camel en cappuccino. Deze tijdloze tinten blijven mooi en passen bij elk teint."

 

Tijdloze mantels waar je nog jaren plezier van hebt. Een stijlvolle én duurzamere keuze. Welke jas gaat jou warm houden dit najaar?

Zijden sjaaltjes

Het zijden sjaaltje is terug! Je kunt dit accessoire op talloze manieren dragen: om je nek, als accessoire in je haar, om het hengsel van je tas of zelfs als riem.

Patterned trousers

Wij zijn fan van broeken met prints. Combineer jouw pattered trousers met een wit T-shirt en sneakers voor een eenvoudige, maar stijlvolle look. Ga je echt voor een gedurfde look, dan kun je een top of jasje in dezelfde print op de broek dragen. Co-ord sets zijn en blijven trending.

De witte blouse

Als er een item is dat staat voor tijdloze elegantie en dat makkelijk gecombineerd kan worden, is het wel de witte blouse. Dit item is een essentieel onderdeel van elke garderobe en we gaan hem dit najaar extra vaak zien. Tip: draag een witte blouse op een print broek voor een dynamische look. Meer manieren om de witte blouse te dragen, lees je in de blog.