Dé kleur van 2023: magenta

Gepubliceerd op 04-01-2023

Dé kleur van 2023: magenta

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe trends. Anno 2023 is magenta de kleur waar je in gezien wilt worden. Pantone heeft deze tint gekozen als dé kleur van het jaar. Ontdek en shop de kleur van het jaar.

Trendkleur magenta

Breng power en positiviteit in je garderobe, want we zijn in de mood voor magenta. Deze kleur staat voor empowerment en assertiviteit en is dus perfect voor ambitieuze vrouwen die van 2023 hun jaar willen maken. Het is een inspirerende en gewaagde tint waarmee je gegarandeerd indruk gaat maken.

 

Ga voor een volledige look in de kleur magenta of kies juist één key piece en combineer die met basics. Wil je magenta op een hele subtiele manier dragen, kies dan voor nagellak of een mooie tas in deze tint.

Magenta combineren

Je kunt magenta gemakkelijk combineren met neutrale tinten, maar ook met andere statementkleuren.

Full look magenta

Durf jij het aan om van top tot teen in magenta gekleed te gaan? Hiermee kom je pas echt binnen. Draag een co-ord set of een pak voor een empowered look. Een hele outfit in één kleur is super chic. Check onze trendblog over ton-sur-ton outfits voor inspiratie.

Zwart

De combinatie van zwart met magenta is chic en easy. Je kunt deze tinten moeiteloos met elkaar combineren, omdat je met zwart sowieso onmogelijk de mist in kunt gaan.

Wit

Wit en magenta vormen een mooi contrast. Kies bijvoorbeeld voor een magenta pak en maak je outfit af met een basic wit shirt.

Gewaagde kleuren

Voor wie durft: kleuren met dezelfde intensiteit als magenta kun je heel goed met elkaar combineren. Bijvoorbeeld diep groen, paarsblauw, oranje, turquoise of geel. Ook in combinatie met zachtroze is magenta echt een plaatje. Dit maakt het geheel iets zachter. Colour blocking domineert momenteel het modebeeld, dus je bent hiermee helemaal on-trend.