Trend report: Lente/zomer 2024

Gepubliceerd op 24-04-2024

Trend report: Lente/zomer 2024

Wat worden de kleuren, prints, materialen en musthaves van lente/zomer 2024? Wij hebben de trends voor je op een rijtje gezet.

Kleuren

Roze

We zagen de kleur afgelopen zomer al overal opduiken en ook komend seizoen kunnen we er niet omheen: roze. Van zachtroze tot donkerroze, alle soorten roze doen mee. En niet alleen roze, maar ook paarstinten worden bij het kleurenpalet betrokken. Zo ook in onze  collecties, met kleuren als Lila pink en Purper. 

Aardetinten

Terug van eigenlijk nooit weggeweest: aardetinten. Ook dit seizoen spotten we weer prachtige neutrale aardetinten, waaronder de kleuren Earth en Clay in onze eigen collecties.

Groen

Zeg je voorjaar, dan zeg je groen. Laat nu precies ook deze kleur dit seizoen een onmisbare rol spelen. Van lichtgroen tot legergroen, we zien groen dit seizoen in alle soorten tinten. Eén van deze tinten is Smaragd. Een prachtige kleur groen die je ook terug kunt vinden in onze collecties dit seizoen.

Rood

Romantisch, opvallend en krachtig. We hebben het natuurlijk over rood. Deze zomer is de kleur weer helemaal terug. En terecht als je het ons vraagt. Er zijn ten slotte weinig tinten die mooier bij een zomerse tan staan dan deze zwoele kleur. 

 

Prints

Bloemen

Bloemenprint is wat ons betreft de ultieme voorjaarsprint. Het oogt klassiek en romantisch en past perfect bij zonnige dagen. En wij zijn niet de enige die van deze print houden. Ook op de catwalk werden bloemen dit seizoen veelvuldig gespot. 

Paisley

Ook paisley print maakt dit jaar een comeback. De sierlijke print kent zijn oorsprong in de jaren ‘70, maar ook vandaag de dag is die weer volop te zien. Een heerlijk zomers motief die niet mag ontbreken aan jouw garderobe. Durf te spelen met deze print en voeg een vleugje flower power toe aan je look. 

Strepen

Als je het ons vraagt, zijn strepen nooit echt weggeweest en ook dit seizoen blijven we deze klassieker volop zien. Niet alleen de Bretonse streep komt voorbij, maar strepen in alle soorten en maten spelen dit seizoen een rol. 

Materialen & Texturen

Denim

Ook denim mag dan nooit echt weg zijn geweest, dit seizoen is het materiaal volop vertegenwoordigd. Van jasjes tot jeans, spijkerstof is er in alle soorten en maten. Vraag je je af of dat wel lekker zit? Studio Anneloes heeft comfort hoog in het vaandel staan. Daarom zijn al onze denim items voorzien van stretch. Hierdoor oogt onze denim niet alleen stijlvol, maar zit het ook nog eens erg comfortabel.  

Faux leather

Faux leather is stoer van buiten en zacht van binnen. Het materiaal is lekker warm en gemakkelijk te combineren met andere stoffen. En dat is niet het enige goede nieuws, want ook dit seizoen wordt faux leather volop gespot. Niet alleen in het gebruikelijke zwart, maar ook in vrolijke voorjaars- en zomer-tinten. 

Viscose

Viscose is lekker luchtig en daarmee een perfect materiaal voor voorjaars- en zomerkleding. Bij Studio Anneloes werken we met name met EcoVero. Een viscose soort met een kleinere footprint. 

Must have items

Sandalen met hak

Er zijn weinig items die meer zomer schreeuwen dan open schoenen. Sandalen met hak zijn de prachtige finishing touch van iedere zomerlook en worden dit seizoen dan ook volop gespot. Deze sandalen, die ook wel muiltjes worden genoemd, kun je ook bij Studio Anneloes shoppen dit seizoen. 

Padded jackets

Padded jackets zijn het ideale voorjaarsitem. Zo zijn ze tijdens frisse dagen namelijk leuk om binnen te dragen, maar kunnen ze tijdens zachte lentedagen ook prima als tussenjas fungeren. Een must have jas die dit seizoen niet zal ontbreken in onze collecties. 

Cargobroek

We spotten ‘m vorig voorjaar al, maar ook dit seizoen gaat de trend onophoudelijk verder: de cargobroek. Dit mode item uit de zeroes is stoer en stijlvol tegelijk en mag niet ontbreken aan jouw voorjaars- en zomergarderobe. 

https://www.studioanneloes.nl/evi-leather-cargo-trousers-earth-09589/

Sportlegging

Ook als je niet van sporten houdt, is de sportlegging een must have dit seizoen. Sportleggings worden namelijk al lang niet meer alleen in de sportschool gedragen. De activewear trend wordt ook komend seizoen veel gespot en dat snappen we maar wat goed. Activewear zit namelijk niet alleen heerlijk comfortabel, maar oogt ook lekker nonchalant. 

De witte blouse

De witte blouse is een klassieker die we ook dit seizoen volop zullen gaan zien. Stijlvol en gemakkelijk te stylen. Het ideale item voor een zonnige dag op het terras. 

Jumpsuit

Een jumpsuit is een onmisbaar item tijdens zonnige dagen. Het is makkelijk, luchtig en je bent in één keer klaar. 

Korte broek

Wat is een voorjaars- en zomergarderobe zonder een korte broek? Een basic die niet mag ontbreken. Ga dit seizoen voor classy nonchalance en style ‘m met een oversized blazer.