Trendkleur: Roze

Gepubliceerd op 29-05-2024

Trendkleur: Roze

‘Barbieroze’, ‘Millennial pink’. De kleur roze kent anno 2024 vele namen, maar over één ding is iedereen het eens: roze is de trendkleur van het moment. Zo style je deze fashion kleur.

Welke tint roze past bij jou?

Huidskleur

Roze is er dit seizoen in verschillende tinten. Van zachtroze tot fuchsia tot ons eigen Lila pink. Voor welke kleur roze je gaat, is natuurlijk afhankelijk van je eigen smaak. Al oogt niet iedere roze tint bij iedereen hetzelfde. Zo komen roze tinten met een warme ondertoon beter tot hun recht bij mensen met een warme huidskleur en staan roze tinten met een koele ondertoon het best bij mensen met een koelere ondertoon. 

Contrast

Niet alleen je huidskleur, maar ook het contrast in je uiterlijk speelt een rol in welke roze tinten het best bij je passen. Met contrast bedoelen we de verschillen tussen je huid-, haar- en oogkleur. Een hoog contrast is bijvoorbeeld donker haar, een lichte huid en heldere ogen (of juist omgekeerd). Blond haar en een lichte huid of donker haar en een donkere huid vormen daarentegen juist een laag contrast. 


Over het algemeen is het zo dat mensen met een hoog contrast fellere kleuren kunnen hebben dan mensen met een laag contrast. Heb je dus een uiterlijk met een hoog contrast? Dan staan roze tinten als magenta je waarschijnlijk goed. Doordat je uiterlijk al een hoog contrast heeft, kan je deze verzadigde kleuren beter hebben. 


Heb je daarentegen een uiterlijk met een laag contrast? Dan kun je beter voor zachte tinten, zoals poederroze kiezen. Hiermee voorkom je dat je kleding de overhand neemt en komt je natuurlijke schoonheid het best tot zijn recht.

 

Karakter

Niet alleen je uiterlijk speelt een rol in het kiezen van de juiste tint. Ook je persoonlijkheid kun je als leidraad gebruiken. Ben je een zacht, romantisch type? Dan passen zachte, poederachtige tinten roze goed bij je. Ben je daarentegen wat stoerder? Dan past een krachtige tint als fuchsia wellicht beter bij je persoonlijkheid. En zelf kun je natuurlijk altijd het best aanvoelen welke kleuren bij je passen.

 

Roze combineren

Je kunt roze natuurlijk combineren met neutrale lichte tinten als zwart, grijs of wit, maar wie van een statement look houdt, kan ook voor een meer gewaagde combinatie gaan. Combineer roze bijvoorbeeld met andere tinten roze, rood of lila. Kleuren die in dezelfde lijn liggen en daardoor een harmonieus beeld vormen. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van roze met rood of roze met Lila pink. 

 

Roze met denim

Natuurlijk kun je roze ook combineren met denim. Blauw en roze liggen tegenover elkaar op de kleurencirkel, waardoor ze een mooi contrast met elkaar vormen. Toch voelt deze combinatie waarschijnlijk wat minder gedurfd dan de combinatie van roze en rood.  

A touch of pink

Draag je niet vaak kleur en is een geheel roze look jou net even te gewaagd? Ga dan voor een subtiele roze look door roze accessoires toe te voegen aan je look. Kies bijvoorbeeld voor een roze handtas of oorbellen. Hiermee geef je je look een vleugje kleur, zonder je eigen stijl te verliezen.