Styling trick: de materialenmix

Gepubliceerd op 05-04-2023

Styling trick: de materialenmix

Door met je styling te spelen, creëer je elke dag weer een spannende look. Een van de belangrijkste styling tricks is de materialenmix. Lees dus snel verder en laat je inspireren!

Look & feel van materialen

De uitstraling en het gevoel dat je bij stoffen krijgt, bepalen jouw look. Denim heeft een wat stoerdere uitstraling, net als imitatieleer. Het verschil tussen deze twee is dat je met spijkerstof casual voor de dag komt en dat leder gewaagder is. Brei straalt warmte en geborgenheid uit en is net als denim lekker nonchalant. Satijn heeft echt een luxe uitstraling, omdat het soepel valt en mooi glanst. Jersey is sportief, poplin is elegant en kant is sensueel. Travel is de kameleon onder de stoffen. Deze soepele stof kan zowel chic als casual ingezet worden.

Denk er goed over na wat jij wilt uitstralen. Heb je een informele sfeer op de werkvloer, dan kom je in het najaar goed voor de dag in een jeans en een gebreide trui. Heb je een date, dan geven kanten of faux leather details jou een zelfverzekerde look. Met linnen heb je de down to earth uitstraling te pakken en blijf je lekker koel in de zomer. 

Challenge

Dat twee texturen hele verschillende gevoelens oproepen, betekent niet dat ze een mismatch zijn. Integendeel! De uitdagende look van faux leather gaat heel goed samen met de gezellige vibes van een gebreid vest. Ook satijn en denim kunnen een goede match zijn.

Toch willen we je uitdagen om er nog eens bij stil te staan. Denk eens aan een dagelijkse outfit. Combineer je vaak meer dan twee materialen met elkaar? En houd je rekening met de structuur of de uitstraling? Een ongecompliceerde outfit kan heel stijlvol zijn, maar soms wil je net iets meer uit jouw garderobe halen. Dan is het een leuke challenge om een samenhangende outfit te creëren met vier materialen of meer, inclusief accessoires. Denk jij dat het lukt?

Werk met laagjes

Een outfit in laagjes opbouwen heeft meerdere voordelen. Je kunt gemakkelijk meerdere texturen in je outfit verwerken, je creëert meer dimensie én je zult het niet snel koud hebben. Krijg je het te warm, dan trek je gemakkelijk een laagje uit. Items die je ook goed kunt gebruiken om te layeren zijn gilets en waistcoats. Komt het even goed uit dat dit trends van het najaar zijn.

Accessoires

Vergeet ook vooral de kracht van accessoires niet. Vaak leveren we een bijpassend ceintuur bij een jurk, maar deze kun je ook vervangen door een ander exemplaar. Met een faux leather belt breek je als het ware de outfit. Tassen, schoenen (vissers)hoedjes, scrunches, mutsen, sjaals, petten en telefoonkoordjes doen natuurlijk ook mee. Accessoires zijn ideaal om jouw materialenmix kracht bij te zetten.