Styling trick: de materialenmix

Geplaatst door Amber 21-10-2022

Styling trick: de materialenmix

Door met je styling te spelen, creëer je elke dag weer een spannende look. Een van de belangrijkste styling tricks is de materialenmix. Lees dus snel verder en laat je inspireren!

Hoewel we zweren bij onze comfortabele travelstof, snappen we ook wel dat je ook andere materialen in je garderobe wilt. Juist door texturen te mixen en matchen, breng je meer dimensie in je outfit. Maar wat houdt die mix van texturen nou precies in? Je kunt bijvoorbeeld letten op de flexibiliteit van een stof. Viscose is veel soepeler dan faux leather. Zijde is glanzend, terwijl twill weer heel mat oogt. Travel is glad, boucle en brei hebben reliëf. 

Look & feel

De uitstraling en het gevoel dat je bij stoffen krijgt, bepalen jouw look. Denim heeft een wat stoerdere uitstraling, net als imitatieleer. Het verschil tussen deze twee is dat je met spijkerstof casual voor de dag komt en dat leder gewaagder is. Brei straalt warmte en geborgenheid uit en is net als denim lekker nonchalant. Satijn heeft echt een luxe uitstraling, omdat het soepel valt en mooi glanst. Jersey is sportief, poplin is elegant en kant is sensueel. Travel is de kameleon onder de stoffen. Deze soepele stof kan zowel chic als casual ingezet worden.

Master the mix

Denk er dus goed over na wat jij wilt uitstralen. Heb je een informele sfeer op de werkvloer, dan kom je in het najaar goed voor de dag in een lekkere jeans en een gebreide trui. Heb je een date, dan geven kanten of faux leather details jou een zelfverzekerde look. Met linnen heb je de down to earth uitstraling te pakken. 

Challenge

Dat twee texturen hele verschillende gevoelens oproepen, betekent niet dat ze een mismatch zijn. Integendeel! De uitdagende look van faux leather gaat bijvoorbeeld heel goed samen met de gezellige vibes van een gebreid vest. Ook satijn en denim kunnen een bijzonder goede match zijn.

Toch willen we je uitdagen om er nog eens bij stil te staan. Denk eens aan een dagelijkse outfit. Combineer je vaak meer dan twee materialen met elkaar? En houd je rekening met de structuur of de uitstraling? Een ongecompliceerde outfit kan heel stijlvol zijn, maar soms wil je net iets meer uit jouw garderobe halen. Dan is het een leuke challenge om een samenhangende outfit te creëren met vier materialen of meer. Denk jij dat het lukt?

Twee-in-een

We helpen je graag op weg met de materialenmix. Daarom lanceren we soms items waar al meerdere soorten textiel in verwerkt zijn. De Pepita waistcoat uit de Leading Lady collectie is bijvoorbeeld gemaakt van faux fur en de bijbehorende knoopceintuur bestaat uit faux leather. Door één item te shoppen, heb je gelijk al meerdere materialen in je outfit. Zo simpel kan het zijn om meer texturen toe te voegen.

Layeren

Een outfit in laagjes opbouwen heeft meerdere voordelen. Je kunt gemakkelijk meerdere texturen in je outfit verwerken, je creëert meer dimensie én je zult het niet snel koud hebben. Krijg je het te warm, dan trek je gemakkelijk een laagje uit. We maken er bij Studio Anneloes geen geheim van dat we graag een kraag boven een trui uit laten komen. Items die je ook goed kunt gebruiken om te layeren zijn gilets en waistcoats. Komt het even goed uit dat dit trends van het najaar zijn.

Accessorize

Vergeet ook vooral de kracht van accessoires niet. Vaak leveren we een bijpassend ceintuur bij een jurk, maar deze kun je ook vervangen door een andere riem. Met een faux leather belt breek je als het ware de outfit. Hoofdsjaals zijn on-trend dit najaar. Tassen, schoenen (vissers)hoedjes, scrunches, mutsen, sjaals, petten en telefoonkoordjes doen natuurlijk ook mee. Accessoires zijn ideaal om jouw materialenmix kracht bij te zetten.