Maak een statement met jacquard

Gepubliceerd op 24-01-2024

Maak een statement met jacquard

Jacquard heeft een luxe, royale uitstraling en is goed te combineren met zowel een chique als dagelijkse look. Ontdek alle ins en outs over deze rijke stof.

Wat is jacquard?

Jacquard is een fijne en complexe weeftechniek die ook wel ‘inbreien’ genoemd wordt. Als je de stof van dichtbij bekijkt, zie je de weving en de prachtige details. Het kan van verschillende vezels gemaakt worden, zoals linnen, zijde, viscose, katoen of een mix. Jacquard is zeer sterk en gaat lang mee. Het is dan ook zeker de moeite waard om te investeren in een item van deze stof. 


In jacquard wordt vaak een sierlijk patroon verwerkt, wat veel weg heeft van een borduursel. Denk bijvoorbeeld aan een barok- of bloemenpatroon. Soms wordt er gebruikgemaakt van metallic lurexdraad voor een extra verfijnde look. Jacquard wordt vaak gebruikt door high-end modehuizen, vanwege de luxe uitstraling.

De look and feel van jacquard

Er zijn verschillende soorten jacquard. De bekendste zijn brokaat en damast. De meeste varianten zijn wat steviger en stugger, net als denim. Al zijn er ook soepelere varianten van jacquard, met stretch erin verwerkt. Jacquard stoffen worden geroemd om de stoere en stijlvolle uitstraling.

Jacquard stylen

Jacquard kan gebruikt worden voor vele kledingstukken. Toch zien we de stof het meest terugkomen in tops, mantels, jassen, gilets en blazers. Speel eens met het gebruik van jacquard in jouw outfits. De luxe uitstraling van de stof tilt elke outfit naar een hoger niveau. Zo creëer je bijvoorbeeld gemakkelijk een sierlijke look door een gilet van jacquard te combineren met een soepele blouse van viscose. Of combineer bijvoorbeeld een jacquard jasje met jouw favoriete travelstof broek.

Meer weten over het combineren van materialen? Lees dan eens onze blog over de materialenmix.