Maak een statement met jacquard

Gepubliceerd op 17-03-2023

Maak een statement met jacquard

Jacquard heeft een luxe, royale uitstraling. Met dit unieke materiaal kom je goed voor de dag, maar het is ook perfect voor een dagelijkse look. Alle ins en outs over jacquard en styling inspiratie vind je hier.

Wat is jacquard stof?

Jacquard is een fijne en complexe weeftechniek die ook wel ‘inbreien’ genoemd wordt. Als je een de stof van dichtbij bekijkt, zie je de weving en de prachtige details. Het kan van verschillende vezels gemaakt worden, zoals linnen, zijde, viscose, katoen of een mix. Jacquard is zeer sterk en het gaat lang mee. Daarom kun je met een gerust hart investeren in items van deze stof.

 

Meestal wordt er een sierlijk patroon in verwerkt, wat veel weg heeft van een borduursel. Bijvoorbeeld een barok- of bloemenpatroon. Soms wordt er gebruik gemaakt van metallic lurexdraad voor een extra verfijnde look. Jacquard wordt vaak gebruikt door high-end modehuizen, vanwege de luxe uitstraling.

Look and feel van jacquard

Er zijn verschillende soorten jacquard. De meest bekende zijn brokaat en damast. De meeste varianten zijn wat steviger en stugger, net als denim. Jacquard stoffen worden geroemd om de stoere en stijlvolle uitstraling. Er zijn ook soepelere jacquards en er zijn varianten met stretch. Het gevoel van jacquard is vergelijkbaar met het gevoel van denim, dus het is perfect voor een dagelijkse outfit.

Jacquard stylen

Van jacquard kun je alles maken, maar het wordt meestal gebruikt voor tops, mantels, jassen, gilets en blazers. Een mix van materialen geeft je outfit karakter. De luxe uitstraling van jacquard tilt elke look naar een hoger niveau. Of je het nu gebruikt voor een feestelijke gelegenheid of voor een casual situatie. Werk met verschillende materialen. Een gilet van jacquard is bijvoorbeeld mooi in combinatie met een soepele blouse van viscose. Wil je daar meer over weten? Lees dan de materialenmix blog.