Viscose

Luchtig met een luxe look, dat is viscose. Deze stof is vaak soepel en ademend. Perfect voor de lente en zomer. Lees verder en ontdek waarom je viscose in je garderobe wilt hebben. Of nog beter: EcoVero™. Het ecologisch verantwoorde zusje van viscose.

Viscose eigenschappen

Viscose heeft heel veel voordelen en we sommen ze graag voor je op. Klaar? Zacht, comfortabel, soepel, luxe, kreukvrij, vormvast, kleurbehoudend, luchtig, vocht absorberend. Doordat kleur goed kan hechten in deze stof, verschijnt viscose vaak met prints. Viscose wordt vaak gebruikt voor zomerse blouses, tops, jurken en rokken. Voor de winter is de stof op zichzelf te koud, maar je kunt het natuurlijk wel dragen met een laagje, denk aan een vest of blazer, eroverheen.

Lenzing™ EcoVero™

Wanneer mogelijk kiezen we voor LENZING™ ECOVERO™, de duurzamere variant van viscose. Dit materiaal is op de markt gebracht door Lenzing AG. Het heeft dezelfde eigenschappen als reguliere viscose, met een kleinere footprint. Het natuurlijke en hernieuwbare materiaal, hout en pulp, dat gebruikt wordt voor ECOVERO™ viscose komt van gecertificeerde en gecontroleerde bronnen. Het is verkregen uit duurzaam beheerde bossen. De uitstoot én het water- en energiegebruik zijn door het eco-verantwoorde productie proces ongeveer de helft lager dan bij gewone viscose. We zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, maar gebruiken ECOVERO™ wanneer mogelijk in onze collecties.

Viscose ademt en daarom is het een prettige stof voor de warme zomerdagen.

Soorten viscose

Viscose kan verschillende looks hebben. Dit heeft te maken met de manier waarop het materiaal geweven is. 

Satijn

Satijn is niet de naam van de stof, maar van de weeftechniek. Het kan geweven zijn van verschillende vezels, waaronder polyester en viscose. Bij satijnbinding ontstaat een soepele, glanzende stof die heel geschikt is voor blouses, tops, jurken en rokken. Satijn heeft een vrouwelijke en luxe uitstraling en is dus perfect voor een avondje uit of een andere speciale gelegenheid. Deze stof is iets kwetsbaarder en moet dus goed verzorgd worden. Wat ons betreft hoort dit materiaal in de garderobe van elke empowered vrouw.  

Crêpe

Ook crêpe is een weeftechniek waarvoor viscose gebruikt kan worden. Het materiaal heeft vaak een matte uitstraling en een gekreukte of korrelige textuur. Crêpe viscose is semi-transparant, kleurvast, luchtig, soepel en lichtgewicht. Daarnaast voelt het ook nog comfortabel aan op de huid. We gebruiken het dus vaak voor zomerse items, zoals tops, tunieken en kimono’s.