Inspiratie: stijlvol in satijn

Gepubliceerd op 19-04-2023

Inspiratie: stijlvol in satijn

We kennen satijn voornamelijk van mooie avondjurken voor chique gelegenheden, maar deze verfijnde stof is er nu in allerlei silhouetten voor elke gelegenheid. Een persoonlijke look samenstellen met satijn? Wij vertellen hoe je dat doet.

Naar een feest

Een satijnen jurk of rok is de perfecte look voor een bruiloft, gala of een andere feestelijke gelegenheid. Vooral wanneer satijn geplooid is, komt de stof goed tot zijn recht. Heb je een minder formele gelegenheid, dan is een satijnen singlet met een mooie broek ook een ideale go-to outfit.

Op de werkvloer

Combineer een satijnen blouse met een jeans of travel broek voor een krachtige office look. De mix van materialen maakt je look onvergetelijk. Wil je meer weten over de materialenmix? Je leest het in onze materialenmix blog. 

Op vakantie

Een losvallende jurk of kaftan met satijnlook is perfect als je gaat flaneren over de boulevard. Maak je outfit af met een sandaaltje. Ook een satin singlet is perfect voor op vakantie. Daarmee kom je goed voor de dag als je gaat uit eten.

Weekend look

Combineer een satijnen rok met een blouse of top. Of wat dacht je van een jeans met een satin shirt? Zo creëer je een effortless chique look voor al jouw casual weekendgelegenheden.

De samenstelling van satijn

Onze satijn wordt in de meeste gevallen gemaakt van viscose, maar het kan ook van katoen, polyester of zijde gemaakt worden. Door de binding van de vezel ontstaat er een soepele stof met een mooie glans, oftewel: satijn.