Outfit inspiratie voor bruiloftsgasten

Gepubliceerd op 10-04-2024

Outfit inspiratie voor bruiloftsgasten

Het bruiloftseizoen staat weer voor de deur. Ben jij uitgenodigd voor een bruiloft, maar twijfel je wat je het best kunt dragen? Met deze tips ben jij de best geklede bruiloft gast.

Wat trek je aan naar een bruiloft?

De tijd waarin vrouwen een jurk moesten dragen naar een bruiloft is allang passé. Natuurlijk is het nog altijd een vrouwelijke en stijlvolle optie, maar ook zijn er tal van andere mogelijkheden. Zo zijn een jumpsuit en een broekpak stoere alternatieven en kun je ook kiezen voor een broek of rok met een feestelijke top. Bekijk hier onze selectie van items voor bruiloftsgasten.

Jurk

Twijfel je wat je het best kunt dragen? Met een jurk zit je altijd goed. Ga je voor een aangesloten jurk of kies je liever een zwierig model? Als de dresscode het toelaat, kun je ook uitpakken met een opvallend silhouet of een statement kleur. Denk aan ballonmouwen, ruches of kleurrijke prints. Wel raden we aan heel korte modellen te vermijden. Speel op safe en kies voor een midi of maxi lengte. Daarmee weet je zeker dat je goed zit.

Rok & top

De combinatie van een top en een rok heeft grotendeels hetzelfde effect als een jurk. Al is het verschil dat je extra kunt variëren met materialen en kleuren. Zo kun je met een paar kleine aanpassingen een nieuwe outfit creëren. Handig voor wanneer je meerdere bruiloften op de planning hebt staan. Kies bijvoorbeeld voor een A-lijn rok en een mooie, aangesloten top en een kort jasje. 

Jumpsuit

Outfit stress voorkomen? Ga voor een jumpsuit. Het is stijlvol, feestelijk en gemakkelijk. Je taille goed laten uitkomen? Ga voor een jumpsuit met een getailleerd model of met een strik. Hiermee leg je het accent op je taille en met de strik geef je je look een extra feestelijk randje. 

 

Ga je liever voor een ander model? Jumpsuits zijn er met vele soorten tops en broekspijpen. Benieuwd welk model broek jouw figuur het best tot haar recht laat komen? Bekijk onze broekengids. 


Combineer de jumpsuit met de juiste schoenen en tas en je bruiloft outfit is compleet. En met een exemplaar van travelstof ben je er zeker van dat je de hele dag comfortabel bent. 

Broekpak of co-ord set

Een krachtig pak met een mooie blazer en pantalon is al lang niet meer alleen voor mannen. Ook voor vrouwen zijn pakken en co-ord sets de ideale outfit voor een elegante power look. Laat dit dan ook perfect geschikt zijn voor een bruiloft. En loop je liever niet de hele dag op hakken? Dan is een wijde pantalon een handige manier om enigszins onopvallend op platte schoenen te kunnen lopen. Meer weten over co-ord sets? In deze blog lees je hoe je met een samengestelde outfit een fashion statement kunt maken.

 

Draag geen wit

Als het om kleding gaat, is er één algemene regel voor bruiloftsgasten: draag geen wit. Tenzij het onderdeel is van de dresscode of je toestemming hebt van de bruid, is witte kleding een no-go. Probeer ook weg te blijven van off white en lichte beige tinten. Prints waar wit in zit, kunnen natuurlijk wel. 

Prints & kleuren

Pasteltinten doen het altijd goed op een bruiloft. Ze hebben een zachte en romantische uitstraling en een tijdloze look. Hetzelfde geldt voor bloemenprints. Die zijn perfect voor een bruiloft in het voorjaar. 


Ben je op zoek naar een outfit in een donkere kleur, maar vind je zwart te hard? Dan is donkerblauw een goed alternatief. De kleur heeft een luxe uitstraling en oogt iets zachter dan zwart. 


Natuurlijk kun je ook voor een statementkleur, zoals rood of geel gaan, maar ook hiervoor geldt, houd rekening met de dresscode. Het bruidspaar is ten slotte het middelpunt van de dag.


Benieuwd hoe je prints en kleuren het best kunt combineren? Ontdek hoe je dat doet met de Studio Anneloes Methode.

Casual chic: wij raden een paar mooie sandalen aan, met of zonder hakken. Benen mogen gezien worden bij deze dresscode.

Dresscode bruiloft

Bij veel bruiloft geldt een dresscode. Het voordeel hiervan is dat je volledig in het plaatje van het bruidspaar past. Toch kan het lastig zijn om een outfit te vinden die binnen de dresscode past én als aansluit bij jouw eigen stijl. Meer weten over hoe je dit het best kunt doen? Lees hier alles over bruiloft dresscodes. 

Outfit inspiratie per seizoen

Herfst/winter

Het seizoen waarin een bruiloft plaatsvindt is bepalend voor je look. Waar bruiloften in de zomer vaak in het thema staan van vrolijke kleuren, zie je bij bruiloften tijdens de herfst- en wintermaanden vaak meer warme, donkerdere tinten. De meest voorkomende dresscodes tijdens dit seizoen zijn Black tie, Cocktail of Casual chic. 


Voor wat voor outfit je tijdens een herfst- of winterbruiloft gaat, is niet alleen afhankelijk van de dresscode, maar ook van de locatie. Tijdens de herfst kiezen sommige bruidsparen er nog voor om een deel van de ceremonie buiten plaats te laten vinden. Houd hier dus rekening mee bij het bepalen van je look, door bijvoorbeeld voor een outfit met laagjes te kiezen. 


Waar je tijdens de zomermaanden misschien eerder voor een wat korter model jurk zou gaan, zijn voor herfst- en winterbruiloften lange jurken meer geschikt. Ook het materiaal van de jurk speelt een rol. Sla de dunne, zwierige zomerstoffen over, maar kies voor een outfit van een wat dikker materiaal. 

Lente/zomer

Zoals we hierboven al omschreven, vragen lente- en zomerbruiloften om vrolijke kleuren en wat dunnere stoffen. Jurken op kniehoogte in pastelachtige tinten doen het tijdens deze maanden altijd goed. Dikke stoffen en donkere tinten als aubergine, donkerrood of donkergroen kun je tijdens deze periode beter overslaan. 


Al is het tijdens de lente en zomer niet erg koud, toch kan het Nederlandse weer nog weleens onvoorspelbaar zijn en ook de avonden kunnen behoorlijk fris zijn. Kies daarom ook tijdens voorjaars- en zomerbruiloften voor een extra laagje. Met name wanneer de bruiloft zich (gedeeltelijk) buiten afspeelt. Denk bijvoorbeeld aan een mooie blazer of een matchend jasje.