Trend: Faux-Leather

Gepubliceerd op 30-10-2022

Trend: Faux-Leather

Faux leather is stoer van buiten en lekker zacht van binnen. Het materiaal is lekker warm en je kunt het gemakkelijk combineren met andere stoffen voor een dynamische look. Inspiratie voor een leerlook outfit vind je hier.

Als er één materiaal is met een stoere uitstraling, dan is het wel faux leather. Het is fashionable en het heeft nog veel andere fijne eigenschappen. Het materiaal blijft lang mooi, dus je kunt lang van je items genieten. Het is ook nog eens comfortabel, omdat we in de meeste gevallen kiezen voor een samenstelling van Polyurethaan met Elastaan. Dan zit er stretch in het materiaal en ‘draagt’ het item extra lekker. Tel daar de zachte suède-achtige binnenzijde van de stof bij op en je hebt een item om in te leven. Faux leather is ook waterdicht en het laat geen wind door.

tijdloos & trending

Imitatieleer heeft de uitstraling van echt leer, maar het is niet gemaakt van dierlijk materiaal. Daarom wordt het ook wel vegan leather genoemd. De leerlook heeft een tijdloos karakter en het komt ook regelmatig terug in het modebeeld. Biker chic, gorpcore en de goth trend zouden niet compleet zijn zonder imitatieleer. Wil je zo lang mogelijk van deze tijdloze trend genieten? Lees dan hier hoe je faux leather het beste kunt schoonmaken

Faux leather pants

Een broek van faux leather is makkelijk in je garderobe te passen. Je kunt dit gemakkelijk combineren met andere materialen, zoals brei, travelstof en viscose. Door verschillende stoffen met elkaar te combineren, creëer je en rijke look. Lees onze blog over de materialenmix om jouw outfit naar een hoger niveau te tillen. 

Leren jasje

Leren biker jasjes zijn van alle tijden, maar we zien steeds vaker dat imitatieleer in andere vormen. Broeken, tops, gilets, kimono’s. Vaak in zwart, maar ook regelmatig in andere tinten, zoals bruin en donkerblauw. Met elk van deze kleuren maak je een stoer statement.