Wastips Faux Leather

Imitatieleer is een van onze favoriete materialen als het gaat om styling. Je kunt het oneindig combineren en het geeft je outfit net dat beetje extra. Maar hoe houd je deze stof eigenlijk schoon? 

Faux leather

Faux leather bestaat in de meeste gevallen uit een mix van polyurethaan (PU) en polyester. Aan de buitenkant ziet het eruit als leer en aan de binnenkant heeft het een zachte, suède-achtige look en feel. De stof is daardoor lekker comfortabel. In onze collectie verschijnen regelmatig broeken, rokken, jassen en shirts gemaakt van kunstleer. Wij zijn fan van deze veelzijdige stof en wat ons betreft zou iedere vrouw dan ook minstens één faux leather item in haar garderobe moeten hebben. Maar hoe onderhoud je deze stof en hoe kun je je kunstleren items het beste schoonmaken?

 

Handwas

Vul een emmer of gootsteen met lauw water en voeg slechts drie druppels mild wasmiddel toe. Dompel je faux leather item voorzichtig onder in het sopje en wrijf met je hand over de suède-achtige zijde van de stof. Zorg ervoor dat het item niet te lang in het water blijft. Spoel grondig af met koud water totdat alle zeepresten zijn verdwenen. Laat het vervolgens opdrogen door het op te hangen of plat neer te leggen. Zo eenvoudig is het om je kunstleren items fris en schoon te houden.

Do's

Frisse lucht

Frisse lucht doet wonderen voor faux leather. Hang je items buiten uit aan een hanger of een rek en zorg ervoor dat ze binnenstebuiten gekeerd zijn.

Buitenkant schoonmaken

Gebruik een microvezel doek, eventueel met een beetje koud of lauw water, om de kant met de leerlook schoon te maken. Grote kans dat je vlekken zonder al te veel moeite weg krijgt. Sop is hierbij niet nodig.

Binnenkant schoonmaken

Gebruik een schoonmaakborstel, microfiber doekje of een sponsje voor het schoonmaken van de binnenkant. Gebruik je een schuurspons? Gebruik dan alleen de zachte kant. Voeg een klein beetje wasmiddel of milde zeep toe en wrijf hiermee zachtjes over de stof. Boen niet te hard en behandel alleen de plekken met vlekken of waar geurtjes in de stof kunnen trekken, zoals onder de armen. 

Dont's

Bleek

Gebruik voor het schoonmaken van je faux leather items nooit bleek of middelen waar dit in zit. Dit geeft namelijk vlekken en dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Wasmachine

Hoewel sommige merken aangeven dat faux leather items in de wasmachine mogen, raden wij dit af. Het leerlook laagje van kunstleer is erg dun. In de wasmachine loop je daarom gauw het risico deze laag te beschadigen. Wil je een faux leather kledingstuk toch graag in de wasmachine stoppen? Doe het item dan in een waszakje en kies voor een fijn wasprogramma op maximaal 30 graden. Al kan de kans op beschadigingen ook hiermee niet helemaal worden voorkomen. Daarnaast adviseren we om geen wasmiddel te gebruiken. Wasmiddel kan namelijk bleek bevatten, waardoor het leer kan verbleken.


Zeker weten dat je je faux leather item op de juiste wijze wast? Bekijk voordat je het item gaat wassen ook altijd het label in het product met de wasvoorschriften.

Droger

Doe faux leather items niet in de droger. Het materiaal kan niet goed tegen deze warmte. Laat je item in plaats daarvan aan de lucht drogen.