Het power suit is met stip een van de grootste trends van dit jaar. We spotten tweedelige damespakken op de runway, op straat, in magazines en bovenal op onze beeldschermen. Instagram en Pinterest staan vol met inspirerende beelden van vrouwen in kleurrijke pakken. Afgestyled met stoere sneakers of juist een vrouwelijke hak. 


In het juiste pak heb je het gevoel de wereld aan te kunnen. We zijn bij Studio Anneloes dan ook groot fan van deze trend. Maar hoe ziet dat pak er precies uit? Dat verschilt per persoon. Waar de een de voorkeur geeft aan een aangesloten model, gaat de ander liever voor een oversized fit. We zetten een aantal verschillende modellen damespakken voor je op een rij.

Neutral versus bold

Wat ons betreft zou iedere vrouw een tijdloos en minimalistisch pak in haar kast moeten hebben. Zo zijn de damespakken uit onze Essentials collectie elegant en tijdloos. Van een zakelijk diner tot een zondagse brunch, een mooi en tijdloos pak is geschikt voor elke gelegenheid. 


Zijn minimalistisch en tijdloos niet bepaald woorden die jou omschrijven? Ga dan voor een statement pak in een felle kleur of een opvallende print. Vind je een geheel pak in print net iets te gewaagd? Kies dan voor een blazer in een print en combineer dit met een effen kleurige broek. Zo kun je opvallen, zonder buiten je comfortzone te hoeven treden.

 

Naast zakelijke of feestelijke gelegenheden zijn pakken ook zeker geschikt voor een casual look. Verruil je hakken voor een paar stoere sneakers en je outfit krijgt direct een nonchalante twist. Ook leuk: trek je pak aan en ga gewoon eens voor je schoenenkast staan. Probeer verschillende stijlen schoenen uit en je zult zien dat er een hoop opties zijn die je met je pak kunt combineren. 

Ruitjes en strepen

Wanneer het om pakken gaat, doen ruitjes en strepen het goed. Een check- of pinstripe print biedt de perfecte balans tussen klassiek en opvallend. Kies voor een oversized fit voor een stoere look of maak het juist vrouwelijk door te kiezen voor een meer aangesloten exemplaar.  

 

Oversized pakken

We noemden het net al kort, maar oversized pakken zijn hot. De wijde fit zorgt voor een nonchalante look en zit daarnaast ook nog eens heel comfortabel. Vergeet daarbij vooral de double breasted blazers niet. De extra knopen rij geeft het pak net dat beetje extra en zorgt voor een modieuze look. 

Oversized is on trend. En niet zonder reden. Je pak ruimer dragen zit comfortabel en maakt het dragen van laagjes ook nog eens een stuk makkelijker.

Niet alleen de blazers, maar ook de broeken mogen bij een oversized fit lekker los vallen. Flared, wide, straight, culotte; zo lang het model maar niet volledig aangesloten is. Blijf jij toch het liefst trouw aan de good old skinny of ben je nog op zoek naar het ideale model voor jouw stijl en figuur? Check dan even onze broekengids!

 

Twijfel je over de maat? Bekijk dan de maatadvies pagina en ontdek welke maat het beste bij jou pas.

Pakken in travelstof

Het pak staat over het algemeen niet bekend als de meest lekker zittende outfit, maar that’s where we come in! De pakken van Studio Anneloes zijn namelijk niet alleen stijlvol, maar zitten ook nog eens erg lekker, met dank aan onze travelstof. Ontdek hier jouw favoriete travel blazers en travel broeken