Welke tint rood past bij jou?

Huidskleur

Net als voor roze is het afhankelijk van je huidskleur welke kleur rood je het beste staat. Om hierachter te komen, kun je naar de ondertoon van je huidskleur kijken. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen wat voor ondertoon je huid heeft. Een gemakkelijke manier om hierachter te komen is door in natuurlijk licht naar de kleur van de aderen aan de binnenkant van je polsen te kijken. Zien je aderen er blauwachtig uit? Dan heb je een koele ondertoon. Zijn ze juist meer groenachtig? Dan heb je een warmere ondertoon. 


Zit de kleur van je aderen tussen groen en blauw in? Dan heb je een gemengde ondertoon. In dit laatste geval heb je het getroffen, want mensen met een gemengde ondertoon kunnen bijna alle kleuren rood goed hebben. Al kunnen vooral diepere, rijkere tinten zoals robijnrood of wijnrood je huid echt laten stralen. Heb je een warme ondertoon? Dan kun je het best voor felle en heldere tinten rood kiezen, zoals oranje-rood. Heb je daarentegen een koele ondertoon? Dan staan koel-rode tinten, zoals bordeauxrood of bessenrood je juist goed. 


Meer weten over de kleuren die het best bij jouw uiterlijk passen? In deze blog leggen we uit welke kleuren het beste bij je passen.

 

Contrast

Niet alleen je huidskleur, maar ook het contrast in je uiterlijk speelt een rol in welke roodtinten het best bij je passen. Heb je licht haar en een lichte huid? Dan heb je een uiterlijk met een laag contrast. Heb je daarentegen juist donker haar en een lichte huid? Dan heb je een hoog contrast. Zo staan diepere tinten rood mooi bij een uiterlijk met een hoog contrast, terwijl helderdere tinten zoals koraalrood of robijnrood juist mooi staan bij een uiterlijk met een laag contrast. 

Rood combineren

Rood behoort tot de primaire kleuren en kan dus op vele manieren gecombineerd worden. Wil je op safe spelen? Met de combinatie van rood met zwart, wit, grijs, crème of beige zit je altijd goed. Ben je niet bang om op te vallen? Ga dan voor een ton-sur-ton look met een geheel rode outfit of combineer rood met roze. Kleurencombinaties waar je beter weg kunt blijven, zijn combinaties als rood en geel of rood en oranje. 


Gemakkelijk een mooie outfit samenstellen? Gebruik de Studio Anneloes methode. Ontdek het geheim van deze styling truc.

 

Rood met Denim

Uiteraard kan rood ook goed met denim gedragen worden. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een rode top met een donkere jeans. Een tijdloze, klassieke look, die geschikt is voor vele gelegenheden.

Rood statement

Naast de esthetische uitstraling heeft rood ook fysiologische effecten op het lichaam. De kleur wordt geassocieerd met kracht en kan daardoor bijdragen aan een gevoel van zelfvertrouwen. Het dragen van rood is dus niet alleen modieus, maar kan daarnaast ook zorgen voor een mentale boost. Dus heb je een belangrijke dag voor de boeg? Voeg eens een vleugje rood toe aan je look.