Jumpsuits zijn al tijden een trend. En dat snappen we maar al te goed. Het oogt modieus en gekleed en je hebt in één keer een stijlvol pak aan. Jumpsuits zijn er in vele soorten en maten. Toch is er één variant waar we op dit moment echt niet omheen kunnen: de denim jumpsuit. 


Want niet alleen jumpsuits, maar ook denim on denim is een trend die volop gespot wordt. En hoe draag je zo’n volledige denim look nu beter dan met een denim jumpsuit? Niet gek dus, dat de denim jumpsuit in rap tempo de harten van modeliefhebbers verovert. Maar hoe style je de denim jumpsuit? 

Zo style je de denim jumpsuit

Denim jumpsuits kunnen op vele manieren gecombineerd worden. Zo krijgt de jumpsuit in combinatie sneakers en een sportief jack een nonchalante look, terwijl hakken en een blazer het geheel juist een meer vrouwelijke uitstraling geven. Waar je voor kiest hangt dus af van je persoonlijke stijl en de gelegenheid. Wel zijn er een aantal trucs die je kunnen helpen bij het stylen.

Welke schoenen draag je onder een denim jumpsuit?

Een jumpsuit met toelopende broekspijpen gaat het best samen met schoenen die je ook onder een skinny jeans draagt. Denk bijvoorbeeld aan enkellaarsjes, loafers of sneakers. 


Bij een jumpsuit met wijduitlopende pijpen staan daarentegen schoenen met een verhoging juist mooi. Denk aan chunky sneakers of hakken. De verhoging voorkomt dat je broekspijpen de grond raken en zorgt voor prachtige, lang ogende benen.

Welke jas draag je op een denim jumpsuit?

Welke jas je het beste bij een jumpsuit kunt dragen, hangt af van de jumpsuit. Ga bijvoorbeeld voor een stoere look met een leren jack of ga voor denim on denim door de jumpsuit te combineren met een denim jacket. Wel raden we aan te kiezen voor een kort model. Hierdoor wordt het accent op je taille gelegd en komt je figuur goed tot zijn recht. De kleur jas die het best bij de jumpsuit past, hangt af van de kleur van het denim. (Ontdek hier hoe je het best kleurcombinaties kunt maken)

Denim jumpsuits van Studio Anneloes

Bij Studio Anneloes houden we van denim jumpsuits. We hebben ze dan ook regelmatig in onze collecties. Benieuwd wat onze denim jumpsuits zo fijn maakt?

Stretch denim

Waar denim vaak volledig uit katoen bestaat, zit er in onze spijkerstoffen ook elastaan. Dit maakt de items rekbaar en daardoor erg comfortabel. Zo zie je er in een denim jumpsuit niet alleen fashionable uit, maar is het ook nog eens geschikt voor een actieve levensstijl.

Organisch & gerecycled

Onze fabrikant gebruikt voornamelijk gerecycled en organisch katoen, gemaakt met respect voor mens en milieu. Dit katoen is gecertificeerd, wat inhoudt dat er een goede controle is op zowel de manier van verbouwen als de arbeidsomstandigheden.


Hoewel katoen een materiaal is met een lange levensduur, is het lastig om volledig gerecycled denim te maken. Dit heeft te maken met de sterkte van de vezels. Door de vezels te mixen met nieuwe of andere vezels, ontstaat er een stof die wel stevig genoeg is. Zo zijn onze denim jumpsuits dus niet geheel gerecycled, maar proberen we ze wel zo bewust en organisch mogelijk tot stand te laten komen. 


Meer weten over onze denim? Lees de blog Bewuste & comfortabele denim