Bewuste & comfortabele denim by Studio Anneloes

Gepubliceerd op 25-06-2023

Bewuste & comfortabele denim by Studio Anneloes

Wat is één ding dat echt iedere vrouw in haar kast moet hebben? Juist, een goede jeans. Ook wij kunnen niet achterblijven als het gaat om denim, maar dat doen we natuurlijk wel verantwoord en in stijl. 

Denim is onmisbaar in elke garderobe

We kunnen niet zonder: een goedzittende jeans die ook nog eens comfortabel is. Daarom zijn de slim fit Benji denim trousers en de flared Belle denim trousers vaste waarden in onze Essentials collectie. Deze items zijn het hele jaar door op voorraad. 

 

Maak kennis met onze organic of recycled denim. Meestal bestaat denim volledig uit katoen, maar in onze spijkerstoffen zit ook altijd elastaan. Dat maakt de items stretchy en dus heel comfortabel. 

Organic & recycled

Onze fabrikant gebruikt vrijwel altijd gerecycled en organisch katoen. Organic cotton is geproduceerd met respect voor mens en milieu. Bij de teelt zijn geen pesticiden of andere synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast wordt er zo bewust mogelijk omgegaan met water. Organisch of biologisch katoen is altijd gecertificeerd, wat inhoudt dat er een goede controle is op zowel de manier van verbouwen als de arbeidsomstandigheden.

 

Katoen is een sterk materiaal en heeft daardoor een lange levensduur. De katoenvezels kunnen gerecycled worden. Bij het mechanisch recyclen van denim wordt de stof door een schredder gehaald, waarna er uiteindelijk kleine vezels overblijven. Deze zijn op zichzelf niet sterk genoeg om een sterke, nieuwe spijkerbroek van te maken. Daarom worden momenteel nog niet veel broeken gemaakt van 100% recycled cotton. Door de vezels te mixen met nieuwe of andere vezels, ontstaat er een stof die wel weer stevig genoeg is voor jouw jeans.

Lang leve denim

A good pair of jeans never gets old. In ieder geval niet als het gaat om stijl. Natuurlijk wil je niet dat jouw favoriete spijkerbroek gaat slijten. Daarom hebben we een aantal wastips voor je op een rijtje gezet: 

  • Probeer je jeans zo min mogelijk te wassen. Zolang er geen vlekken in zitten, kun je jouw broek of jacket ook laten luchten. Door je spijkerbroeken minder vaak te wassen, blijft-ie langer mooi en verminder je het aantal wasbeurten, wat ook weer goed is voor het milieu.
  • Gebruik geen wasverzachter. Wasverzachter is schadelijk voor stoffen, omdat er een chemisch laagje op komt. Je kleding gaat daardoor minder ademen, het slijt sneller en het kan ook nog eens zorgen voor irritaties op de huid. Verder zullen we er geen woorden (of kledingstukken) aan vuil maken.
  • Gebruik als alternatief natuurazijn in plaats van wasverzachter. Dan blijft de kleur het mooist en je was blijft zacht en wordt even goed fris.