Bewuste & comfortabele denim by Studio Anneloes

Geplaatst door Amber 21-01-2022

Bewuste & comfortabele denim by Studio Anneloes

Wat is één ding dat echt iedereen in zijn kast moet hebben? Juist, een goede jeans. Ook wij kunnen niet achterblijven als het gaat om denim, maar dat doen we natuurlijk wel verantwoord met een stylish Studio Anneloes sausje eroverheen.

Wij zijn gek op het comfort van onze Premium Travel Quality, maar zelfs wij moeten toegeven dat een garderobe niet alleen maar uit travelstoffen kan bestaan. Het comfort staat ook bij onze andere stoffen altijd hoog op het lijstje. Maak kennis met onze organic of recycled denim. Meestal bestaat denim volledig uit katoen, maar in onze spijkerstoffen zit ook altijd elastaan. Dat maakt de items lekker stretchy en dus heel comfortabel.

Organic & recycled

Natuurlijk houden we de footprint in de gaten en maken we bewuste keuzes bij het produceren van onze denim items. We laten het technische verhaal achterwege, maar het komt op het volgende neer: onze fabrikant gebruikt gerecycled en organisch katoen. Organic cotton houdt in dat het zonder chemische bestrijdingsmiddelen geproduceerd is. De wevingen worden op een innovatieve manier toegepast, zodat er geen milieuvervuilende chemicaliën vrijkomen bij het maken van de wassingen. De machines die de stoffen bewerken, verkorten het hele productieproces waardoor enorm veel water, energie en chemicaliën worden uitgespaard.

Lang leve denim

A good pair of jeans never gets old. In ieder geval niet als het gaat om stijl. Natuurlijk wil je ook niet dat jouw favoriete spijkerbroek gaat slijten. Daarom hebben we een aantal wastips voor je op een rijtje gezet: 

  • Probeer je jeans zo min mogelijk te wassen. Zolang er geen vlekken in zitten, kun je jouw broek of jacket ook laten luchten. Door je spijkerbroeken minder vaak te wassen, blijft-ie langer mooi en verminder je het aantal wasbeurten, wat ook weer goed voor het milieu.
  • Gebruik natuurazijn in plaats van wasmiddel. Dan blijft de kleur het mooist en je was wordt even goed fris!
  • Gebruik geen wasverzachter. Echt, doe het niet! Wasverzachter is schadelijk voor stoffen, omdat er een vetlaag ontstaat. Je kleding gaat daardoor minder ademen, het slijt sneller en het kan ook nog eens zorgen voor irritaties op de huid. Verder zullen we er geen woorden (of kledingstukken) aan vuil maken.

How to style denim

Denim kun je eindeloos combineren. Hieronder delen wij onze favoriete styling opties met jeansstof:

The blues

Ook al is spijkerstof meestal blauw is, kan het overal mee gecombineerd worden. Door verschillende blauwtinten op denim te dragen, creëer je een ton-sur-ton look. Dat is altijd een succes als je het ons vraagt. Varieer met licht- en donkerblauw voor een extra dimensie.

Plain white

Simpel, maar altijd een goed idee: jeans met een wit T-shirt of blousje. Of je het nu combineert met een lichtblauwe jeans voor de breasy look of dat je voor een contrast gaat met donkerblauw, we are here for it!

Door verschillende blauwtinten op denim te dragen, creëer je een ton-sur-ton look.

Material mix

Onze favoriete combi is faux leather met denim. Beide zijn stoere, maar toegankelijke materialen waar iedereen mee uit de voeten kan. De leerlook geeft je outfit wat extra spice en denim houdt je met beide benen op de grond. Een nonchalante look creëer je met spijkerstof en brei. En als je voor luxe gaat, dan is de mix met travelstof perfect. Lees onze blog over de materialenmix voor meer inspiratie.

Denim op denim

Wil je echt een statement maken met denim? Ga dan voor een co-ord set of een jumpsuit van spijkerstof. Kies twee items die exact dezelfde kleur en wassing hebben óf twee tinten die juist wat verder uit elkaar liggen. Word jij binnenkort in een top-tot-teen denim look gespot?