Bewuste & comfortabele denim by Studio Anneloes

Gepubliceerd op 27-03-2024

Bewuste & comfortabele denim by Studio Anneloes

Een goede jeans is iets dat iedere vrouw in haar kast zou moeten hebben. Ook bij Studio Anneloes zijn we fan van jeans. Natuurlijk doen we dit verantwoord en in stijl.

Denim: onmisbaar in iedere garderobe

Een goed zittende jeans die ook nog eens comfortabel is, is van alle tijden. Daarom zijn de slim fit Benji denim trousers en de flared Belle denim trousers onderdeel van onze Essentials collectie. Deze zijn het hele jaar op voorraad. 

Stretch denim

Meestal bestaat denim volledig uit katoen, maar in onze spijkerstoffen zit ook elastaan. Dat maakt de items rekbaar en daarmee dus heel comfortabel. Hierdoor is een broek van stretch denim ideaal geschikt voor een actieve levensstijl. Je wilt er in een broek ten slotte niet alleen goed uitzien, maar er ook soepel in kunnen bewegen.

 

Organisch & gerecycled

Onze fabrikant gebruikt vrijwel altijd gerecycled en organisch katoen. Organic cotton is geproduceerd met respect voor mens en milieu. Bij de teelt zijn geen pesticiden of andere synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast wordt er zo bewust mogelijk omgegaan met water. Organisch of biologisch katoen is altijd gecertificeerd, wat inhoudt dat er een goede controle is op zowel de manier van verbouwen als de arbeidsomstandigheden.


Katoen is een sterk materiaal en heeft daardoor een lange levensduur. De katoenvezels kunnen gerecycled worden. Bij het mechanisch recyclen van denim wordt de stof door een versnipperaar gehaald, waarna er uiteindelijk kleine vezels overblijven. Deze zijn op zichzelf niet sterk genoeg om een geheel nieuwe spijkerbroek van te maken. Daarom is het momenteel nog lastig om broeken te maken van 100% gerecycled katoen. Door de vezels te mixen met nieuwe of andere vezels, ontstaat er een stof die wel stevig genoeg is. Zo zijn onze jeans dus niet geheel gerecycled, maar proberen we ze wel zo bewust en organisch mogelijk tot stand te laten komen. 

 

Lang leve denim

Natuurlijk wil je jouw favoriete spijkerbroek zo lang mogelijk mooi houden en slijtage voorkomen. Daarom hebben we een aantal wastips voor je op een rij gezet: 

  • Probeer je jeans zo min mogelijk te wassen. Zolang er geen vlekken in zitten, kun je jouw broek ook laten luchten. Door je spijkerbroeken minder vaak te wassen, blijven ze langer mooi. Daarnaast draagt het verminderen van je aantal wasbeurten ook bij aan een beter milieu. Een win-win situatie dus.
  • Gebruik geen wasverzachter. Wasverzachter laat een chemisch laagje op je kleding achter, wat schadelijk is voor de stof. Hierdoor kan je kleding minder goed ademen, slijt het sneller en kan je huid geïrriteerd raken.
  • Als alternatief voor wasverzachter kun je natuurazijn gebruiken. Hiermee blijft de kleur langer mooi en blijft je was lekker fris.
  • Doe je jeans niet in de droger. In de droger loopt je jeans het risico om te krimpen. Laat je jeans in plaats daarvan aan de lucht drogen. Dit is niet alleen beter voor je jeans, maar ook voor het milieu.