Franse stijlgids: casual gelegenheden

Gepubliceerd op 01-03-2023

Franse stijlgids: casual gelegenheden

Er is iets met Françaises en stijl. Zij snappen het gewoon. Parijse vrouwen worden wereldwijd geroemd om de je-ne-sais-quoi look. Laat je inspireren door de typisch Franse kledingstijl en ontdek onze nieuwe collectie Parisian Chic.

“Mijn obsessie voor Parijs is tijdloos, net het stijlgevoel van de inwoners. De Parisian stijl is een combinatie van elegantie en verfijning, eenvoud en comfort. Het is de kunst om er tegelijkertijd chic en casual uit te zien.” - Anneloes

Casual affairs

Franse vrouwen staan bekend om hun nonchalance en hun verfijnde kledingstijl. Alles wat zij aantrekken, ziet er elegant uit. Hoe minimalistisch het ook is. Met de witte blouse en de Bretonse streep kom je gegarandeerd goed voor de dag en zo zijn er meer items die elke Francaise heeft. Toch gaat de typisch Franse look verder dan het samenstellen van een outfit. Het is een attitude met een humoristische knipoog. Zoek je outfit inspiratie voor casual gelegenheden, scrol dan vooral verder omlaag.

Je schoonmoeder ontmoeten

Hoe maak je indruk op de voormalige belangrijkste vrouw in zijn of haar leven? Het antwoord is simpel: draag blauw. Deze kleur staat voor rust, vertrouwen, loyaliteit en vriendelijkheid. Kortom: in blauw ben jij de ideale schoondochter. Tip: kies voor denim items met een mooie pasvorm. Dan heb je de goede balans tussen nonchalance en elegantie. Lees onze blog over stretch denim of ontdek onze travel items met denim print uit de Parisian Chic collectie. Die hebben het comfort van travelstof en de uitstraling van spijkerstof. Tenslotte voegt de pied-de-coq print extra cachet toe aan je outfit. Onze pied-de-coq print bestaat uit de kleur kit en het blauwe gedeelte is een denim-print. Daardoor kun je de pdc items mooi combineren met de denim-look items uit deze collectie. 

Champagne ontbijt met je date

Hoe laat je jouw date zien dat je een catch bent zonder eruit te zien alsof je enorm je best hebt gedaan? Je wilt tenslotte een beetje mysterieus blijven. Voeg luxe materialen samen met een nonchalante pasvorm. Denk aan een wijde broek en een rechte top met pofmouwen. Het glittertje in de Jeanne shine blouse maakt je look helemaal date-proof. 

Socializen op het schoolplein

Ben jij de mama (of oma) die alles over iedereen weet of sta je op het schoolplein nog even de zakelijke telefoontjes af te wikkelen voordat jouw mini me je in de armen vliegt? Hoe dan ook: je wilt er goed uitzien in deze jungle van ouders, leerkrachten en kinderen. Ga voor een gelaagde look door te werken met een blazer of gilet. Een lange rok doet het altijd goed wanneer je voor een sophisticated uitstraling gaat. De Meddi jeans skirt heeft steekzakken, zodat je een comfortabele en zelfverzekerde houding aan kunt nemen.