Waarom linnen onmisbaar is in je zomergarderobe

Gepubliceerd op 14-06-2023

Waarom linnen onmisbaar is in je zomergarderobe

We kunnen er niet meer omheen: linnen is on trend. Deze stof heeft een luxe down to earth uitstraling en er zijn nog veel meer voordelen. Je ontdekt ze hier.

Luchtig & ademend

Wanneer de temperaturen stijgen, is linnen precies wat je nodig hebt. Deze stof is gemaakt van vlasplant en staat er net als andere natuurlijke textielen om bekend dat het een verkoelend effect heeft.

Luxe uitstraling

Linnen heeft een nonchalante look vanwege de natuurlijke kreuk. Met de juiste styling heb je zo die chique resortlook te pakken. Kies bijvoorbeeld voor een set, bestaande uit een blouse en bermuda. Maak je look compleet met een grote zonnebril of een hoed.

Sterke stof

Linnen is drie keer zo sterk als katoen. De stof is bijna niet kapot te krijgen. Als je het langer draagt, wordt linnen soepeler en zachter Het wordt dus alleen maar mooier met de tijd. Door de natuurlijke vezel, is linnen biologisch afbreekbaar. Kortom: een duurzamere keuze.

No sweat

Fris voor de dag komen, ondanks de hitte? Linnen heeft de fijne eigenschap dat het vocht opneemt, zonder dat er vlekken ontstaan. Je hoeft dus niet bang te zijn voor zweetvlekken en onprettige geurtjes.