Menu

23 maart 2020 08:23

Vitale powervrouwen

Je hebt powervrouwen en je hebt vitale powervrouwen. Net zo bijzonder, net zo inspirerend & net zoveel power.
We kunnen en willen niet zonder deze mooie dames. Op sommige momenten maakt de ene dame net
even wat meer verschil dan de ander. In tijden van Corona zijn dat de vitale powervrouwen. Laat je inspireren!


/stories/uitzonderlijke-power-women-s.html/Wendy.jpg

Kan je jezelf even voorstellen?
Ik ben Wendy, 46 jaar, getrouwd en ik heb 3 dochters van 19, 16 en 13 jaar oud. Momenteel werk ik als doktersassistente in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie.

Hoe ziet jouw huidige werksituatie eruit?
Een deel van het personeel werkt thuis, maar dat is in mijn functie niet mogelijk. Ik werk dus gewoon op mijn vaste plek op de kliniek; de verpleegafdeling. Ik ben graag op mijn werk, dus ik ben blij dat ik daar gewoon nog naartoe mag. Wekenlang thuis zitten gaat ook snel vervelen volgens mij.

Wat voor werkdagen draai je?
Ik werk gemiddeld 3 dagen per week. Ik begin om 7.30 uur en mijn werkdag eindigt rond 16.00 uur. Mocht het nodig zijn, dan werk ik extra dagen.

Kun je stellen dat jouw werk echt je passie is?
Mijn werk geeft mij veel voldoening. Ik voel me hier echt op mijn plek, het is een hele bijzondere werkplek met mooie en verdrietige momenten.

Hoe sta jij in de huidige situatie van Nederland?
Ik besef me meer dan ooit hoe goed wij het hebben en hoe belangrijk vrijheid is. Ik hoop dat we daar iets van leren en straks wat bewuster gaan leven.

Wat wil je meegeven aan de mensen in Nederland?
Hoe moeilijk het ook is, we moeten volhouden. Geniet van de dingen waar je normaal geen tijd voor hebt of waar je de tijd niet voor neemt. En zorg voor de mensen om je heen die hulp nodig hebben. Wees lief voor elkaar.

Wat maakt jou een powervrouw?
Ik sta gewoon positief in het leven, ben mezelf en heb respect voor anderen.


 

 

Kunnen je jezelf even voorstellen? 
Ik ben Marijke Boudewijns, ben 30 jaar en woon in Baarn met mijn man, dochter en kat. Ik ben leerkracht op de Koningin Wilhelmina School en geef les aan 
groep 7. Daarnaast maak ik, sinds alle kinderen thuis zitten, iedere dag, samen met mijn collega Christiaan, een video voor kinderen op mijn YouTube-kanaal. We nemen met kinderen de dag door, helpen ze om structuur aan te brengen in hun schoolwerk en proberen ze d.m.v. challenges en tussendoortjes iets positiefs mee te geven. Het idee ontstond de zondag voordat alle scholen werden gesloten. Ik voelde zelf angst en onzekerheid rondom het Coronavirus. Als ik (als volwassene) al gespannen was, hoe moest dit dan voor een kind zijn? Daarnaast realiseerde ik me dat voor veel kinderen een stuk zekerheid weg zou vallen. Want ondanks dat ik met pubers werk en ze het niet snel zouden zeggen, weet ik zeker dat kinderen de voorspelbare structuur van school fijn vinden. Ze weten waar ze aan toe zijn en wat er gaat komen. Dat viel in één klap weg. 
Ik belde Christiaan op en legde mijn idee voor. Hij was gelijk enthousiast. En zo ontstonden de dagelijkse thuisonderwijs video’s. 

Hoe ziet jouw huidige werksituatie eruit?
Wisselend. Het ene moment ben ik op school om video’s op te nemen en het andere moment ben ik thuis om te videobellen met mijn groep. Ik merk dat er nu na vier weken iets meer structuur en ritme in mijn leven komt.

Kun je stellen dat jouw werk echt je passie is?
Zeker weten. Ik had de energie hier niet voor gehad als dit niet mijn passie zou zijn. Laatst maakten we een video over ‘Hoe houd je het vol?’. Hierin gaven we tips over hoe je hersenen werken in tijden van crisis en hoe je hier mee om kan gaan? Als ik vervolgens mailtjes krijg van kinderen dat dit ze zo heeft geholpen, krijg ik energie. Kinderen verdienen aandacht, liefde en verbinding. En helemaal in deze tijd! 

/stories/uitzonderlijke-power-women-s.html/Marijke.jpg

Wat voor werkdagen draai je?
De eerste weken waren bizar druk. Ik stond ‘s ochtend vroeg op om de video’s te bedenken en monteren, vervolgens ging ik naar mijn eigen school om dingen voor mijn klas klaar te zetten, door naar de school van Christiaan om te filmen, daarna weer verder met monteren en ‘s avonds alles online zetten en reageren op alle reacties. Omdat we toen nog alles zelf deden, waren er eigenlijk te weinig uren in een dag. Alleen het monteren van een video kost al 4 á 5 uur. Al snel kregen we hulp. Onze directeur-bestuurder Bart Sonnenberg ging met ons in gesprek en heeft ons vanaf dat moment geholpen. We hebben nu een klein team om ons heen die filmt, monteert, meedenkt en kritisch is.

Hoe sta jij in de huidige situatie van Nederland?
Ik vertrouw erop dat, wanneer wij de adviezen opvolgen, wij hier samen doorheen komen. 

Wat wil je meegeven aan de mensen in Nederland?
Kijk om naar elkaar en zorg voor elkaar. En in het bijzonder: zorg voor de kinderen om je heen. 

Wat maakt jou een powervrouw?
Ik vind iemand een powervrouw als diegene zoekt naar mogelijkheden binnen moeilijke situaties. Ik ben gezegend met enorm veel powervrouwen om mij heen die mij telkens weer leren: zoek naar oplossingen, wees dankbaar en help elkaar.


 

 

Kan je jezelf even voorstellen?
Sonja Huizinga, 45 jaar, projectmedewerker GGD regio Utrecht. Normaal hou ik me samen met gezondheidsbevorderaars bezig met projecten als bijvoorbeeld Stoptober. Het aanbieden van lesaanbod rondom gezondheid en duurzaamheid, scholingen etc.

Hoe ziet jouw huidige werksituatie eruit?
Sinds 3 maart ben ik werkzaam in het call center GGD regio Utrecht, waar we allerlei vragen beantwoorden voor particulieren op de Coronalijn. Daarnaast doe ik momenteel meer de voorwacht waar ik gesprekken voer met bijvoorbeeld huisartsen, specialisten en virologen. Iedere ochtend om 8.00 uur hebben we een briefing en wordt de nieuwe stand van zaken besproken en om 8:30 uur gaan de lijnen open. De telefoon staat de hele dag roodgloeiend. 

Wat voor werkdagen draai je?
Ik draai normale werkdagen van ongeveer 8 uur per dag. In tijden als deze word natuurlijk verwacht dat we flexibel inzetbaar zijn. Iets wat niet alleen belangrijk is maar we als hele team ontzettend serieus nemen! 

Kun je stellen dat jouw werk echt je passie is?
Ja, ik heb ontzettend fijn werk! We zijn trots op hoe we zo goed met elkaar samenwerken! In ons geval zorgt Corona ook voor een stukje interne verbinding!

Hoe sta jij in de huidige situatie van Nederland?
We zullen onszelf beter en anders leren kennen. Wel moeilijk om in deze tijden je familie en vrienden niet te zien. Het is ook moeilijk voor mijn jongens (16, 14, 12) om niet naar school te kunnen gaan en te kunnen sporten, waar ze zo dol op zijn.
Maar ik zeg steeds: Dit kunnen we!

Wat wil je meegeven aan de mensen in Nederland?
Om elkaar te helpen en eigenlijk ook van de nood een deugd te maken. Want daar komt het toch op neer. Eindelijk kun je datgene doen waar je nooit tijd voor had of nooit de rust voor vond in je hoofd. Bijvoorbeeld foto’s uitzoeken en inplakken,  een boek lezen, schilderij maken, cursus Spaans of wat dan ook. We zullen dit sámen moeten klaren, schouders eronder!

Wat maakt jou een powervrouw?
Dat is moeilijk om over jezelf te zeggen! Ik sport veel; ik tennis, een sport waarbij: fysiek, techniek én tactiek samen komen. Dat gaat nu niet, dus volg ik online sportlesjes buiten in de tuin, ik probeer dit dagelijks te doen.

/stories/uitzonderlijke-power-women-s.html/tekst1.jpg
Kunnen jullie jezelf even voorstellen?
Funda 42 jaar & Miranda 37 jaar, wij werken allebei als Verzorgende IG voor een grote zorg organisatie.

Hoe is jullie passie ontstaan voor de zorg?
Funda: Ik wilde kapster worden of de zorg in. Uiteindelijk heb ik toch voor de zorg gekozen. Daar ligt toch meer mijn hart. Ik sta altijd klaar voor iedereen en bied graag mijn hulp aan waar nodig is. Mijn moeder heeft altijd bij mensen thuis gewerkt in de huishouding en mijn zus werkt als verzorgend IG'er in de thuiszorg. Je zou dus kunnen zeggen dat zorgen in mijn genen zit. Het idee dat jij wat kan betekenen voor iemand die hulpbehoevende is geeft mij voldoening en een fijn gevoel!
Miranda: Ik ben begonnen als kapster, na een aantal jaar werken als kapster was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging. Er kwam een interessante vacature voorbij betreffende de opleiding verzorgende IG. Werken en leren door één dag in de week naar school te gaan en de rest van de dagen leren in de praktijk. Ik werd enthousiast en solliciteerde direct. Inmiddels ben ik alweer 12,5 jaar in dienst.

Wat willen jullie de Nederlanders meegeven?
Wij doen er alles aan om iedereen tevreden te stellen en de juiste zorg te geven. Nu dat er geen bezoek meer mag komen hebben wij hieronder wat tips:
- Stuur regelmatig kaartjes voor de bewoners, maar wij als personeel vinden het ook fijn om te krijgen als hart onder de riem.
- Bel je vader, moeder, opa of oma vaker op.
- Ga skypen of video bellen voor de bewoners met mobiel en of tablet.
Nu bezoek niet mogelijk is zal dat de bewoners goed doen.

Wat maakt jullie powervrouwen?
Samen vormen we een front als het wat minder gaat. We staan klaar voor onze bewoners. Wij zijn zorgzaam, professioneel en houden van een grapje op zijn tijd. Wij hebben een super team die veel voor elkaar over heeft en dat maakt het, ondanks de drukte, fijn om dit beroep uit te oefenen.

Wat is jullie kreet voor dit moment?
Als team staan we samen sterk!

 

 

Kan je jezelf even voorstellen?
ik ben Kristel de Wit, 36 jaar oud, getrouwd en moeder van 2 kleine kinderen. Ik ben huisarts van beroep. Dit doe ik inmiddels al 6 jaar. In eerste instantie als waarnemend arts in verschillende praktijken, maar op dit moment heb ik een vaste plek gevonden. Hier hoop ik uiteindelijk praktijkhouder te worden, dit is al langer het doel; een eigen praktijk.

Hoe ziet jouw huidige werksituatie eruit?
Ik heb wat je noemt een vitaal beroep dus ik werk zoveel mogelijk op de praktijk. Dat is alleen nu heel anders dan we gewend waren, doordat er op een hele andere manier beroep wordt gedaan op de zorg. Via de medische tijdschriften was het coronavirus al weken een groot ‘ding’, maar de laatste dagen gaan de email, de appgroepen van artsen ‘los’ met verhalen/adviezen/tips hoe hiermee om te gaan. Praktisch gezien zijn wij gestopt met handengeven, is het inloopspreekuur afgeschaft, wordt er onderscheid gemaakt tussen patienten met en zonder hoesten/koorts/verkoudheid en worden mogelijke besmette patienten met Corona alleen nog op de huisartsenpost in Leiderdorp gezien door huisartsen die maximaal 4 uur achter elkaar in beschermde kleding lopen (om minder kans op besmetting te hebben). Ik heb me er over verbaasd hoezeer mijn werk veranderd is; Het grootste gedeelte bestaat uit mensen opbellen, veel vragen stellen, adviezen geven, angst en onzekerheid. Bijna alles draait om Corona, waar zijn de andere ziektebeelden gebleven? We zijn deze week ook ouderen en andere kwetsbare mensen gaan bellen om na te vragen hoe het gaat en of er hulp ingezet moet worden. Het is mooi om te horen van alle burgerinitiatieven; van een bosje tulpen rondbrengen (gratis want er is overschot) tot stoepkrijttekeningen voor de woning van ouderen.

Wat voor werkdagen draai je?

Dat ligt eraan wat voor dienst ik draai, maar normaal gezien begin ik om 8 uur ’s ochtends met mijn eerste spreekuur en trek ik om kwart over 5 ’s middags de deur achter me dicht. De avonden ben ik regelmatig bezig met mijn administratie en of nascholingen om mijn kennis op peil te houden. Zeker nu is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en inzichten van collega’s.

/stories/uitzonderlijke-power-women-s.html/afbeelding1.jpg
Kun je stellen dat jouw werk echt je passie is?
Ja, mijn werk is zeker mijn passie. Het maakt me wie ik ben en geeft me voldoening, een identiteit. Al ben ik me in deze tijden meer bewust van mijn kwetsbaarheid; artsen zijn tenslotte een risicogroep. Waar ik eerder direct extra zou werken bij nood of ziekte van collega, denk ik nu eerder aan mijn gezin; redden ze het thuis? Dan volgt de rest en ja dat was zo’n 5 jaar geleden anders. Gelukkig gaat dat overwegend goed.

Hoe sta jij in de huidige situatie van Nederland?
Ik ben blij met de zorg in Nederland, in de brede zin. De eerstelijnszorg staat stevig hier, verenigt zich in deze tijden en het maakt me trots daar deel van te mogen uitmaken. De communicatie met de ziekenhuizen, de GGD, de landelijke huisartsenvereniging en andere belangenorganisatie heeft me positief verrast de afgelopen tijd. Niet alles gaat altijd goed maar er gebeurd een hoop waar veel mensen geen weet van hebben of hoeven te hebben. Wat me blij verrast is dat mensen opstaan en hun steentje bijdragen. Iedereen zet net een stapje harder of werkt even buiten zijn comfortzone, maar daarmee wordt straks de hele samenleving net wat sterker, want dat er meer gaat komen dat is zeker. De terugslag van alles wat uitgesteld is, niet alleen op medisch gebied natuurlijk, maar dat wordt voor mij en mijn collega’s de volgende uitdaging die gaat komen.

Wat wil je meegeven aan de mensen in Nederland?
Blijf dicht bij jezelf, accepteer de onzekerheid, maak er het beste van en blijf genieten van de kleine dingen. Koester de contacten met je medemensen ook al is het nu niet zo direct als anders. Ik zie vaak in mijn werk dat een (ziek)mens sterker is dan hij zelf denkt, gebruik dit, leer ervan. Dan komt er uit deze hele gebeurtenis ook ongetwijfeld iets goeds!

Wat maakt jou een powervrouw?
Haha, ik geloof niet dat ik dat zo van mezelf ga zeggen, dat is meer aan anderen om te beoordelen denk ik. Wel werk ik hard aan mijn carrière en aan mijn gezin. Die balans is een uitdaging maar tot nu lukt dat best aardig.
Kan je jezelf even voorstellen?
Ik ben Moniek, 35 jaar en al 17 jaar werkzaam in de transport. Momenteel werk ik 3 dagen in de week als vrachtwagenchauffeur.

Hoe ziet jouw huidige werksituatie eruit?
Op het moment is het bij ons erg druk doordat de meeste mensen i.v.m. het Corona virus een grotere voorraad aan boodschappen in huis willen hebben. Wij bevoorraden alle distributiecentra van de supermarkten en soms moet ik de supermarkten zelf bevoorraden.

Wat voor werkdagen draai je?
Mijn werkdagen beginnen meestal rond 04:00u en als ik een volle dag moet werken, wat vaak voorkomt, eindigt deze dag rond 18:45.

Kun je stellen dat jouw werk echt je passie is?
Ik houd echt van mijn werk, ik heb veel vrijheid, word niet op mijn vingers gekeken, de sfeer is informeel en soms ook gezellig. Ik kan ook goed tegen alleen zijn, muziek luisteren en genieten van het rijden.

Hoe sta jij in de huidige situatie van Nederland?
Als wij geen koorts hebben moeten chauffeurs gewoon door werken. Aan de ene kant vind ik dat geen probleem maar aan de andere kant worden chauffeurs geweerd uit kantines en hebben we weinig sanitaire voorzieningen. Dat vind ik wel erg vervelend, ik kan nergens mijn handen wassen terwijl ik vervolgens wel thuis kom bij mijn gezin. Gelukkig heb ik zelf desinfecterende gel bij me en houd ik mijn werkhandschoenen aan om het risico om het Corona virus op te lopen te verlagen.

Wat wil je meegeven aan de mensen in Nederland?
In het begin was ik sceptisch en dacht het is een gewoon griepje. Nu denk ik dit is serieuzer dan gedacht, als iedereen zich aan de richtlijnen houdt valt het uiteindelijk hopelijk mee. We zijn niet de enige, we kunnen dit met zijn allen!

Wat maakt jou een powervrouw?
Gewoon jezelf zijn en de medemens helpen, heb respect voor elkaar en denk aan een ander! Dat doe ik niet alleen als er een virus is maar zo ben ik altijd!

fashiontrendspringcollectionSummerin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediaautumncarewinterteamcustomer servicetipspowervrouwen

Misschien vind je dit ook interessant

collection
Summer Glow
Kun jij net als ons niet wachten op een zomer in eigen land? Lees snel verder voor alle ins en outs over dé nieuwste kleurrijke collectie.
Lees artikel
team
Meet Eric
In gesprek met dé man die ervoor zorgt dat jouw pakketjes zo snel mogelijk op de post gaan!
Lees artikel
fashion
Studio Anneloes VIP-membership
Wil jij als echte Studio Anneloes fan voortaan profiteren van exclusieve privileges? Lees dan snel verder en schrijf je in.
Lees artikel