Practical makes perfect

Probeer bij het inpakken van je spullen vooral praktisch te denken. Is het echt nodig om voor iedere outfit een ander paar schoenen mee te nemen? Probeer daarentegen voor items te kiezen die je op meerdere momenten kunt dragen. Zo is een paar comfortabele schoenen waar je lekker lang op kunt lopen onmisbaar. Vergeet ook niet om voor vertrek het weer op de plaats van je bestemming te checken. Zo weet je of je een regenjas mee moet nemen of juist een grote flaphoed tegen de zon.

Key items

We noemden het hierboven al, maar kies voor stukken die je op meerdere momenten kunt dragen. Voorbeelden van dit soort key items zijn een blazer en een broek in een neutrale tint. Allebei zijn ze gemakkelijk te combineren en op vele manieren te stylen. Daarnaast is een blazer op zomerse bestemmingen het perfecte item voor wanneer het ‘s avonds af kan koelen. 


Key items van Studio Anneloes kun je altijd gemakkelijk combineren. Dat heeft te maken met de kleuren flow van onze collecties. Zo hebben we een vaste Essentials collectie, die bestaat uit items in onze basiskleuren en werken we in onze fashion collecties met accentkleuren. De basiskleuren uit onze Essentials collectie komen in onze fashion collecties terug in vorm van prints en effen kleuren. Hierdoor past een item uit de Essentials collectie mooi bij een ander item uit een fashion collectie. Dit noemen we de SA Methode. Een handige styling truc waarmee je met slechts een paar items vele verschillende looks kunt creëren. Ideaal tijdens een korte break!

Comfort is key

Als er één ding is waar je niet op zit te wachten tijdens een weekendje weg, is het een ongemakkelijke outfit. Je look moet lekker zitten, luchtig zijn én gemakkelijk samengesteld kunnen worden. Je hebt ten slotte wel iets beters te doen tijdens je trip. Ga dus voor comfortabele stoffen die veel stretch bevatten, zoals onze travelstof items. 


Een andere aanrader is linnen. Deze lekker luchtige stof neemt weinig ruimte in beslag en heeft een luxe uitstraling. Hierdoor is het gemakkelijk mee te nemen en geeft het iedere outfit een chique touch. 

Kreukvrij uit de koffer

Niet alleen het samenstellen van je outfit moet weinig moeite kosten, maar ook het onderhoud ervan. Een blouse mag nog zo mooi staan, maar in strijken zal je tijdens je welverdiende break waarschijnlijk weinig zin hebben. Let dus goed op de materialen die je inpakt. Travelstof is in dit geval de perfecte oplossing. De stof kreukt niet, waardoor je de items vanuit de koffer direct aan kunt trekken. Behalve travelstof kun je ook denim, sweat en knitwear kreukvrij uit je koffer halen.

De juiste accessoires

De juiste accessoires kunnen je look compleet maken. Vergeet deze dus ook zeker niet in te pakken. Zo kun je met een mooie handtas, een stijlvolle riem en sieraden een outfit voor overdag in een handomdraai omtoveren in een avondlook.