Trend: Faux-Leather

Gepubliceerd op 21-02-2024

Trend: Faux-Leather

Faux leather is stoer van buiten en zacht van binnen. Het materiaal is lekker warm en gemakkelijk te combineren met andere stoffen. Op zoek naar inspiratie voor een leerlook outfit? We’ve got you covered.

Wat is faux leather

Faux leather, ook wel PU leer en vegan leather genoemd, is een synthetisch materiaal met dezelfde look en feel als echt leer. Het materiaal wordt veel gebruikt voor schoenen en tassen, maar ook voor jassen en broeken is het een geliefd materiaal. En dat snappen we maar al te goed. Kunstleer brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee. 

tijdloos & trending

Faux leather is het ultieme materiaal voor het creëren van een stoere look. Het is fashionable, stijlvol en een diervriendelijk alternatief voor echt leer. Al zijn dat niet de enige voordelen van deze stof.  We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Tijdloos en bestendig

Faux leather is een stof die lang mooi blijft en heel bestendig is. Hierdoor kun je lang van je faux leather items genieten.  De leerlook heeft een tijdloos karakter en het komt ook regelmatig terug in het modebeeld. Biker chic, gorp core en de goth trend zouden niet compleet zijn zonder imitatieleer. Wil je zo lang mogelijk van deze tijdloze trend genieten? Lees dan hier hoe je faux leather het beste kunt schoonmaken. 

Comfortabel

Omdat in de meeste gevallen gekozen wordt voor een samenstelling van polyurethaan en elastaan, zitten vegan leren items erg comfortabel. Elastaan zorgt namelijk voor stretch en de suède-achtige binnenzijde maakt de stof lekker zacht. Tel hierbij op dat faux leather wind- en waterdicht is en je snapt: faux leather items are for life. 

Gemakkelijk te combineren

Faux leather is een waardevolle toevoeging aan iedere garderobe. Het valt namelijk heel gemakkelijk te combineren met andere materialen, zoals brei, travelstof en viscose. Door het toepassen van deze materialenmix geef je je outfit meer diepte en til je je look naar een hoger niveau. 

 

Faux leather kleding

Wanneer je aan kleding van kunstleer denkt, denk je misschien gauw aan faux leather broeken en jassen. Toch zijn dit niet de enige items in deze stof. We zien imitatieleer namelijk ook steeds vaker in andere vormen. Denk bijvoorbeeld aan faux leather tops, gilets en kimono’s. Vaak in zwart, maar ook regelmatig in andere tinten, zoals bruin, groen, off white, paars en donkerblauw. Voor welke kleur je ook kiest, je maakt hoe dan ook een stoer statement.