Trend: ton-sur-ton

Gepubliceerd op 13-12-2022

Trend: ton-sur-ton

Soms is less echt more. De monochrome look is altijd een succes als je ’t ons vraagt. Je kiest één kleur om je van top tot teen in te hullen. Dat ziet er superchic uit en het heeft nog meer voordelen. Lees snel verder en laat je inspireren!

Wat is ton-sur-ton?

Letterlijk vertaald heet deze styling truc: toon-op-toon. De kleuren die je in zo’n outfit gebruikt, liggen dus heel dicht bij elkaar. De outfit straalt rust en luxe uit, omdat alle items zo goed bij elkaar passen. De makkelijkste manier om volledig in één kleur te gaan is door een jumpsuit aan te trekken. Een pak, bestaande uit een blazer en bijpassende broek is ook een goed begin voor een ton-sur-ton look. De outfit wordt niet gebroken, dus je lijkt er ook nog eens langer en slanker door. Kortom: je gaat gegarandeerd complimenten krijgen.

Letterlijk één kleur

Bij Studio Anneloes maken we de ton-sur-ton look makkelijk, omdat we werken met vaste kleuren. Je kunt je dus moeiteloos in één kleur hullen. De basiskleuren zijn er altijd en daarnaast hebben we accentkleuren die bij de trends van het moment passen. Dit jaar zijn knalkleuren volledig on-trend, dus kom je goed voor de dag met tinten als magenta of purple blue. Bekijk onze collecties om jouw favoriete kleur te ontdekken.

Licht en donker

Als je nog een beetje moet wennen aan de monochrome look, kun je ook kiezen voor meerdere tinten die dichtbij elkaar liggen. Denk maar aan de kleurstalen in bouwmarkten. Op zulke kaartjes zijn de kleuren van licht naar donker weergegeven en ze passen allemaal mooi bij elkaar. Zo werkt het ook bij het samenstellen van een ton-sur-ton outfit. Misschien wil je voor blauwtinten gaan en combineer je dark blue met mauve. 

Combineer verschillende materialen in jouw ton-sur-ton look voor meer dimensie. De kleur is de verbinder en de texturen maken de outfit interessant.

Werken met textuur

Volledig in één kleur en één materiaal kan ‘plat’ ogen. Met een variatie aan texturen geef je jouw look meer dimensie. Combineer bijvoorbeeld travel met brei en faux leather, maar wel allemaal binnen dezelfde colour range. Chiquer gaat het niet worden.