#TravelChapter: Kiki’s koffertips 

Gepubliceerd op 19-06-2024

#TravelChapter: Kiki’s koffertips 

Eerlijk is eerlijk: vakantie begint bij de voorpret. Je werktaken afronden, het kopen van die zonnebrand, dat nieuwe kledingsetje in die koffer en al rollend op naar de luchthaven: ik vind het prachtig, iedere keer weer.

Voor mij is reizen de ultieme vorm van inspiratie opdoen. Een nieuwe bestemming ontdekken geeft zoveel energie, ik word er vrolijk van en stiekem ook een beetje extra verliefd op het leven. Nieuwe geuren, lokale producten, een andere cultuur leren kennen, inzichten opdoen. Een mooie reis ontgrendeld eigenlijk iedere keer een nieuw stukje van mezelf en verrijkt daarmee simpelweg het leven.  

 

Daarom vind ik het ook helemaal lekker dat de nieuwe collectie van Studio Anneloes geheel in het teken staat van Travel Chapter. Wist je dat de manier waarop jij je koffer inpakt meer over je zegt dan je denkt? Ben je een kledingvouwer? Of een professionele roller? Houd je ruimte over voor aankopen op bestemming? Of moet je op de heenweg al met je knieën op je koffer zitten om het ding überhaupt dicht te krijgen?  

Lady Last-Minute

Zelf ben ik het type dat haar koffer áltijd weer om 10 voor 12 inpakt. Heus zou ik van het georganiseerde soort willen zijn dat dagen voor haar trip allerlei setjes netjes strijkt, ton sur ton uitzoekt en klaarlegt, maar nee. Het zit er gewoon niet in. En hey, dat is oké.  


Wel ben ik de afgelopen jaren beter geworden in minder meenemen. Waarom zeven bikini’s mee als twee ook genoeg is voor een weekje vakantie? En slaan die drie paar hakken eigenlijk ergens op, als ze steeds weer ongedragen mee naar huis gaan? Een chique slippertje is toch ook leuk als alternatief voor een minitripje?  


Wil je ook minder mee? Maar vind je het moeilijk om keuzes te maken? Aan deze inpaktips heb ik zelf veel gehad.  

 

1. Zo suf, maar echt: maak een inpaklijst. Schrijf alles op wat je dénkt nodig te hebben en kijk kritisch. Streep weg wat niet noodzakelijk is. Een ‘extra’ setje voor een korte trip kan, maar drie extra sets kun je niet eens aandoen. Why meenemen? 

 
2. Streep tijdens het inpakken af wat je al ingepakt hebt. Zo hoef je niet je hele koffer op de kop te zetten omdat je bang bent dat je wat vergeten bent.  


3. Rollen, rollen, rollen met die kledingstukken. Het scheelt écht ruimte.  


4. Geen zin om op vakantie te strijken? Kies voor materialen die niet (snel) kreuken. Kleding van travelstof is mijn lifesaver op vakantie. Denim of knit werkt ook top in de koffer! 


5. Ga voor kleine dwarsliggers of een e-reader in plaats van grote boeken. 


6. Grote flessen shampoo, conditioner en douchegel zijn zwaar en nemen veel ruimte in. Haal één keer goede miniflesjes en giet je favo shampoo over.  


7. Stop de kabeltjes van je telefoon, camera, etc. niet los in de koffer maar verzamel ze in een zonnebrillenhoesje.  


8. Och, and last but not least, ik ga er helemaal lekker op: investeer in packing cubes. Niets fijner dan voor alles een eigen plekje hebben in je koffer.   

Steeds vaker lukt het om basic items als raamwerk in te pakken, om vervolgens hier en daar te mixen en matchen. De Studio Anneloes Methode legt dit goed uit. Je kunt me op reis uittekenen in luchtige, linnen items, maar een knalrode maxi-jurk voor een etentje buiten de deur ben ik ook niet vies fan.   
  
Zolang het maar niet kreukelt. Want strijken op vakantie? Man man, daar ben ik allergisch voor. Maar hey: daar heeft Studio Anneloes dan wel weer over nagedacht met hun travelstof. Het kreukt niet, pilt niet, je haalt het zo uit je koffer en kan het aanschieten: alles wat een mens wil.   

Experimenteren kun je leren

Op vakantie maak ik er ook een kunst van om als een kameleon op te gaan in de stijl van het land. Misschien herken je het wel. Alsof je in een nieuwe omgeving even helemaal een andere versie van jezelf kan laten zien. Even lekker experimenteren. New clothes, new you.  
  
Staat er een werktrip naar Dubai op de planning, dan pak ik anders in, dan als ik met mijn vriend een weekend in een hotel aan de Spaanse kust vertoef. In Griekenland zit er ‘ineens’ een Griekse godinnenjurken in de koffer, en in Spanje heb ik meer off shoulder truitjes dan ooit in de kast hangen, simpelweg omdat ik dit hier overal in het straatbeeld zie.   
  
Ik zeg ‘hier’, omdat Spanje sinds een aantal maanden mijn nieuwe thuis is. Mijn vriend en ik hebben onlangs de koffers ingepakt voor een enkeltje Costa Blanca. (Ik schreef er voor Studio Anneloes deze blog over, mocht je dat leuk vinden.)  

Happy vibes

Wat mij betreft is het uiten van jezelf door middel van kleding dus echt een emotie. Denk aan het instant geluksgevoel als je met je billen in een nieuwe pantalon glijdt die METEEN lekker zit. De excitement van het klaarleggen van die mooie vakantiejurk. Of het comfy gevoel van een zachte pyjama om lekker mee op de bank te hangen?  


Onze kleding beïnvloedt niet alleen hoe anderen ons zien, maar vooral hoe we ons vóelen en dat heeft weer invloed op hoe jij je gedraagt. Daar is wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, en ja, daar kun je deze zomer dus je voordeel mee doen.   


Ik kies deze zomer bewust voor basics die lang mooi blijven en voor duurzame eyecatchers om mee te shinen. Een lange Spaanse rok met een mooi basic hemdje bijvoorbeeld, of een luchtige broek met een knalkleurige top met slippers.   


Whatever you do: zolang jij je er maar lekker in voelt. Da’s het belangrijkste. En onthoud als je die koffer inpakt: één derde trek je sowieso niet aan, dus thuislaten ís een optie.  


Geniet van je zomer!  


Liefs,  
Kiek