#WorksAnywhere: Kiki’s nieuwe leven aan de Costa Blanca

Gepubliceerd op 13-03-2024

#WorksAnywhere: Kiki’s nieuwe leven aan de Costa Blanca

Wat ontzettend leuk dit! Studio Anneloes en ik slaan de handen ineen. Even voorstellen dan maar? Hi, ik ben Kiki. Schrijfster, creatief ondernemer en bovenal: Levensgenieter met hoofdletter L.

Na een te gekke carrière in de journalistiek en media,  gooide ik op 4 september 2023 het roer volledig om en verhuisde samen met de liefde van mijn leven (en twee poezen) naar de prachtige Costa Blanca. Op naar ons droomleven. Wat. Een. Avontuur.  

Terug bij mi madre

We wonen nu een paar maanden in Spanje, tijdelijk op het erf bij mijn moeder (die drie jaar geleden óók haar hart achterna ging) terwijl we ondertussen zoeken naar ons droomhuis. Een zachtere landing hadden we niet kunnen bedenken. We zeggen vaak: alsof het zo moest zijn. 
 
Maar wat gaan we dan precies dóen in Spanje, vroegen de mensen om ons heen. Well, keihard ons hart achterna. Zo droom ik al jaren dat ik retreats wil organiseren. Een plek in de zon waar mensen kunnen genieten, opladen en vooral: voelen wat er écht toe doet in life en waar de ruis zit. En mijn vriend? Ook hij gaat zijn grote passie achterna en heeft een bedrijf gebouwd rondom zijn liefde voor koken in de natuur - en barbecueën in het speciaal.  

Groeipijntjes & Power

Gaat het hier dan allemaal van een leien dakje? Welnee. En dat hoeft gelukkig ook niet. Het is een groots proces met veel nieuwe ‘eerste keren’, vol groeipijntjes en inzichten. Voor een emigratie is POWER nodig.  
 
Daarom voel ik me ook verbonden met Studio Anneloes. Het is een merk dat niet alleen Designed to Empower is, maar zelfs als ik naar mijn retreats kijk, delen we dezelfde missie: het creëren van een wereld waarin vrouwen zich sterk, zelfverzekerd en comfortabel voelen. Met respect voor elkaar en voor de omgeving.  

Wees je eigen muse

Is het niet heerlijk om te voelen hoe kleding die écht bij je past je een boost geeft in je zelfvertrouwen? Hoe een fijne set je kan upliften en een stuk van je persoonlijkheid kan laten zien?  Mode heeft altijd een rol gespeeld in mijn leven en het is geinig om te voelen hoe mijn stijl door de jaren heen is veranderd. Waar ik standaard hooggehakt alle netwerkfeestjes afstruinde in Amsterdam, is mijn stijl nu meer relaxed en passend bij het Spaanse leven.  
 
Als ondernemer is iedere dag sowieso totaal anders en dit vraagt dus om veelzijdige kleding. De ene dag sta ik te shooten in de olijfgaard van mijn moeder (twintig bomen in de achtertuin present), de volgende dag zit volgepland met meetings buiten de deur en op rustige dagen zit ik heerlijk te frummelen in huis met een knot op mijn kop en in een fijne legging uit de sportcollectie. Works Anywhere, altijd. 

Kom maar door met die knalprint

Qua stijl schiet ik overigens wel echt alle kanten op. Ik hou van aardetinten en zachte materialen, maar kan ook enorm genieten van een knalprint voor tijdens een zonnige lunch buiten de deur. Zoals de Lyra bloom jumpsuit (coming soon...) uit de Bon Voyage collectie. Een classic denimpak kan ik ook enorm waarderen. Zolang de fit maar vrouwelijk is. 
 
Dat snappen ze bij Studio Anneloes, en daarom draag ik hun kleding graag. Voor iemand die veel reist (en oké oké niet echt van strijken houdt) vind ik die travelstof ook echt IDEAAL. Koffer in en uit, en dat zonder kreukels! 
 

Spaanse avonturen

Kortom: Studio Anneloes en ik hebben dikke verkering en ik vind het tof dat ik jou hier een beetje op de hoogte kan houden van mijn Spaanse avonturen. Mocht je het leuk vinden om te volgen, dan kan dat op Instagram via @kikiduren en wil je meer weten over de zen-vakantie in Spaanse sferen die ik organiseer in oktober, neem dan een kijkje op @opretreatmetkiek
 
Enne, mocht je deze zomer in de buurt zijn van de Costa Blanca en nog tips nodig hebben voor een fijne vakantie, dan weet je me te vinden.  
 
Hasta luego, arrivederci en bon voyage, I’ll be back! 
 
Liefs, 
Kiek