How to style - Denim

Gepubliceerd op 06-03-2024

How to style - Denim

Van skinny jeans tot spijkerjas en van slim fit tot wide fit. Denim is er in alle soorten en maten. Zo style je de meest populaire denim items.

Het is stoer, stijlvol en altijd in de mode: denim. Deze tijdloze klassieker is de steunpilaar in je gardebobe. Je kunt eindeloos combineren. Een goede jeans is zoveel meer dan een basic. Combineer met jouw favoriete top of ga voor een krachtige look met een jeans jacket.

Jeans slim fit

Op het eerste oog heeft een slim fit jeans wat weg van de skinny, maar toch zit dit model net even anders. Waar de skinny jeans strak aansluit tot aan de enkels, heeft een slim fit jeans van de knieën tot aan de enkels een wat rechtere pasvorm. 


Slim fit is een geliefde categorie jeans en dat is niet zonder reden. De broek is namelijk op vele manieren te stylen. Combineer de jeans met een losvallende trui en sneakers voor een casual look of met een witte blouse en muiltjes voor een elegante outfit. 

Jeans flared fit

Bij een flared fit jeans lopen de broekspijpen vanaf de knieën wijd uit in een brede flare. Hierdoor ontstaat een uitlopende vorm en lijken je benen optisch langer. Flared broeken lenen zich goed voor een casual chique look. Dit maakt ook dit type jeans erg veelzijdig. Hou je van een nonchalante look? Style de broek dan met een oversized trui en sneakers. Liever een wat vrouwelijkere look? Ga dan voor een blazer en hakken. 

Jeans wide fit

Een wide fit jeans heeft - de naam zegt het al - een wijde pasvorm. Vanuit de heupen tot de enkels heeft de broek een wat lossere fit. Dit geeft de broek niet alleen een lekkere nonchalante uitstraling, maar biedt ook nog eens volop bewegingsvrijheid. 


Ondanks deze voordelen kan het stylen van deze jeans toch wat lastiger lijken. De wijde pasvorm is namelijk een eyecatcher en kan heel bepalend zijn in je outfit. Combineer met een strakker bovenstuk om contrast te creëren in je look. Of, meer gedurfd, ga juist voor volledig oversized door een wide fit jeans met een groter vallende trui of blazer te combineren. 

 

Skinny jeans

De skinny jeans, kan dat nog anno 2024 horen we je denken? Ja, is het antwoord. De skinny jeans is namelijk bezig met een heuse comeback. Al is de broek nooit helemaal uit het modebeeld verdwenen. Toch wordt de broek weer steeds vaker gespot. Al is het model dit keer wel net even anders. Zo is de skinny 2.0 iets minder strak, wat zorgt voor een modieuzere look. Style ‘m met een oversized shirt en een blazer voor een nonchalant, maar fashionable geheel. 


Benieuwd welk model broekmodel past bij jouw stijl en figuur? Bekijk dan De Ultieme Broekengids

Denim jacket

Net als spijkerbroeken zijn er ook tal van verschillende soorten spijkerjasjes. Van kort tot lang en van slim fit tot oversized. Denim jackets zijn gemakkelijk te combineren en kun je het hele jaar door dragen. Tijdens de warmere maanden als tussenjas of in de winter gewoon lekker binnen. Ze geven elke look een stoere touch, of je ‘m nu draagt op een broek, jurk of rok.


Bovendien is denim een sterke stof en gaat het gemiddelde spijkerjack dus lang mee. Het is niet voor niks dat je denim jackets ook veelvuldig tegenkomt in vintage winkels en second hand platforms. Een goede investering dus. 

Denim jumpsuit

Kan een look wat jou betreft nooit genoeg denim bevatten? Ga dan voor een gehele spijkerlook met een denim jumpsuit. De spijkerstof die we bij Studio Anneloes gebruiken om onze items te maken bevat veel stretch. Vandaar zijn onze denim jumpsuits niet alleen stoer maar ook heel comfortabel. Bijkomend voordeel: met een jumpsuit ben je in één klap klaar om te gaan.

Denim blouse

Een klassieker die ook al heel wat jaren meegaat, is de denim blouse. Het fijne aan deze blouse is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Zo kun je ‘m dichtgeknoopt dragen, maar ook open met een top eronder. Liever een gehele denim look? Draag ‘m dan met een spijkerbroek of -rok. 

Travel Denim

Meer fan van travelstof? We've got you. Ervaar de unieke combinatie van de denim-look met het comfort van travelstof. In de Bon Voyage collectie zijn de Essentials Flair,  Anke en Lexie in een nieuw jasje gestoken. De broeken hebben dezelfde pasvorm en comfort zoals je gewend bent van onze travel broeken alleen dan met een mooie blauwe denim print. Deze stijlvolle en veelzijdige toevoeging aan onze collectie combineert het beste van twee werelden: de tijdloze uitstraling van denim en het comfort waar Studio Anneloes om bekend staat. Of je nu op zoek bent naar een casual look voor een dagje uit of een chique ensemble voor een avondje uit, deze vernieuwde broeken bieden de ideale mix van stijl en comfort. 

 

Twijfel je over de maat? Bekijk dan de maatadvies pagina en ontdek welke maat het beste bij jou pas.