Trend report: Co-ord sets

Gepubliceerd op 01-05-2024

Trend report: Co-ord sets

Combineer items met dezelfde print, kleur of stofkwaliteit met elkaar en creëer een gecoördineerde look. Ontdek de stijl en het gemak van co-ord sets.

De basis van co-ord sets

Laten we bij het begin beginnen. Wat is een co-ord set precies? De term co-ord komt van de term coördineren. Een co-ord set bestaat uit twee kledingstukken die perfect bij elkaar passen. Denk aan een top en broek of rok van precies dezelfde kleur en stof. 


Wie denkt dat je een co-ord sets alleen kunt creëren door een geheel bij elkaar horend pak aan te schaffen, heeft het mis. Ook door simpelweg dezelfde kleuren, prints of materialen met elkaar te combineren, ontstaat er een gecoördineerd geheel.


Veel items in onze collecties lenen zich hier goed voor. Zo komen dezelfde kleuren en prints geregeld terug in een collectie, waardoor je gemakkelijk zelf co-ord sets kunt samenstellen. Dit noemen we de Studio Anneloes methode

 

How to style co-ord sets

Het stylen van een co-ord set is heel makkelijk. Doordat de print of kleur herhaald wordt, ontstaat er direct eenheid. In de meeste gevallen hoef je alleen nog een mooi paar schoenen en accessoires te kiezen om jouw look compleet te maken. 


Een veilige, maar altijd succesvolle manier om co-ord sets samen te stellen, zijn kleurencombinaties als zwart-op-zwart of donkerblauw-op-donkerblauw. De items uit onze Essentials collectie lenen zich goed voor deze minimalistische look. Ga je liever voor een meer opvallend geheel? Ga dan voor een look met de items uit onze fashion collecties. Hierin vind je meer uitgesproken tinten en eyecatching prints. 

Party co-ord set

Co-ords zijn op allerlei manieren te stylen. Zo is een co-ord set ook een geschikte party look. Creëer een feestelijke look met bijvoorbeeld een two-piece van satijn of ga voor een rok en top gemaakt van dezelfde plissé stof. 

Bruiloft co-ord set

Het is misschien niet de eerste outfit die in je opkomt, maar ook wanneer je uitgenodigd bent als bruiloftsgast kun je met een co-ord set een prachtige look samenstellen. Zo kun je een jurk-look creëren door een kleurrijke midi of maxi rok met een bijpassende top of blouse te combineren of kun je voor de jumpsuit-look gaan, door een top met een matching broek te stylen. 

Zakelijke co-ord set

Ook een zakelijke look kun je met een co-ord set samenstellen. In theorie is een tweedelig broekpak namelijk ook een co-ord set. En dat is natuurlijk heel geschikt voor een kantoordag of business meeting. Alles weten over deze power look? Je leest de blog over damespakken

Zomerse co-ord set

Tijdens de zomermaanden komen co-ord sets ook goed van pas. Denk aan tijdloze, zomerse basics. Korte co-ord sets van linnen of travelstof zijn ideale outfits voor op vakantie en mogen dan ook niet ontbreken in je koffer.

Jumpsuit look

Het voordeel van co-ords is dat je er gestyled uitziet, zonder hier al te veel moeite voor te hoeven doen. Net als met een jumpsuit heb je in één keer een complete look en ben je good-to-go. 


Gek op jumpsuits? Met een co-ord set, kun je gemakkelijk een jumpsuit look creëren. Combineer een blouse of top met een bijpassende broek en het verschil met een echte jumpsuit is bijna niet te zien. Hetzelfde geldt voor een samengestelde jurk die bestaat uit een top en rok. Het voordeel van zo’n samengestelde look is dat je de items zowel samen als los van elkaar kunt dragen.