Anneloes: "Durf echt groot te dromen en ga het gewoon doen"

Gepubliceerd op 16-08-2023

Anneloes: "Durf echt groot te dromen en ga het gewoon doen"

Als vrouw moet je groot kunnen dromen. Voor de nieuwste collectie hebben wij ons laten inspireren door ondernemende powervrouwen die hun dromen najagen. Eerder spraken we Emilie Sobels en Prisca Kwaming. Wie in deze reeks natuurlijk niet kan ontbreken, is onze eigen Anneloes van der Heijden. Lees hier waarom ze het belangrijk vindt om groot te dromen, hoe ze haar bedrijf heeft opgericht en waar ze nog meer over droomt.

Wat betekent ‘droom groot’ voor jou?

“Ze zeggen altijd: “bij twijfel, niet doen.” Ik zeg: “bij twijfel, doen.” Durf echt groot te dromen en ga het gewoon doen. Ik vind het belangrijk om een toekomstvisie te hebben, een stip aan de horizon. Soms moet je dingen doen die out of your league lijken.”

“Bij twijfel, doen. Durf echt groot te dromen en ga het gewoon doen” – Anneloes

Door groot te dromen, heb jij ooit Studio Anneloes opgericht…

“Klopt! Ik had een idee en een visie. Die heb ik getoetst in mijn netwerk en nu zijn we ruim 17 jaar verder. We lanceren elke week nieuwe items die met passie ontworpen en gemaakt zijn. Het team is enorm gegroeid en we hebben een mooi kantoorpand met een eigen magazijn laten bouwen."

Ik heb mezelf omringd met een team enthousiaste en ambitieuze mensen. De een is gespecialiseerd in duurzaamheid, de ander in e-commerce marketing. Met een eigen bedrijf ga je altijd maar door. Ik vind het fijn om experts om me heen te hebben die mij kunnen voeden met inspiratie en data. Daarmee kan ik elke keer weer opnieuw groot dromen en de stip op de horizon herformuleren.”

Hoe zien jouw dagen bij Studio Anneloes eruit?

“Ik ben continue aan het inzoomen op details en uitzoomen op het totale plaatje. Het ene moment neem ik met de Graphic Designer een specifiek detail in het lookbook door, het andere moment bespreek ik met experts het financiële vijfjarenplan van heel Studio Anneloes. Het is heel divers. Als ondernemer moet je een toekomstvisie hebben en die moet je kunnen toepassen op alles wat je doet.”

Hoe ziet jouw toekomstvisie voor Studio Anneloes eruit?

“De wereld is groter dan de vierkante meters van Studio Anneloes. We willen nieuwe markten verkennen, nieuwe producten uitbrengen en ga zo maar door. Ik vind het belangrijk dat we nooit stilstaan en dat we altijd inspelen op de ontwikkelingen in de markt. Er liggen nog een hoop plannen op de plank en we zijn met grote, nieuwe projecten bezig. Daar gaan we onze volgers binnenkort mee verrassen.”

“Je krijgt zelfvertrouwen als je steeds dingen doet die goed lukken.” - Anneloes

Jouw bekende motto is ‘No guts, no glory’. Pas je dat altijd toe?

“Jazeker! Je krijgt zelfvertrouwen als je steeds dingen doet die goed lukken. Soms maak je een fout, maar daar leer je dan weer van. Door de jaren heen ontwikkel je intuïtie en buikgevoel. En daarnaast werken we natuurlijk ook met data en onderbouwingen. Als een nieuwe stap goed voelt, gaan we ervoor.”

“Toen ik met Studio Anneloes begon, was ik de balans tussen werk en privé compleet kwijt. Ik was echt in de survival modus.” - Anneloes

En droom je ook groot op persoonlijk gebied?

“Daar heb ik inmiddels weer meer ruimte voor. De generatie die aan het begin van de carrière staat, is veel meer bezig met balans tussen privé en werk. Toen ik met Studio Anneloes begon, was ik die balans compleet kwijt. Ik was echt in de survival modus. De eerste tien jaar maakte ik makkelijk tachtig uur per week. Er ging geen dag voorbij dat ik niet werkte. Mijn zoon Lucas was toen nog maar 2 jaar en mijn dochter Annabel 1 jaar. Dat waren enorme tropenjaren.

 

En nu kan ik wel weer groot dromen voor mezelf. Het team van Studio Anneloes is sterk gegroeid, dus ik heb mezelf omringd met mensen waar ik op kan bouwen. Nu wil ik dus ook op persoonlijk gebied stappen maken. Ontdekken wie ik ben buiten Studio Anneloes. Persoonlijke skills ontwikkelen, reizen.”

“Ik vind het leuk om een verrassend element aan mijn outfit toe te voegen” - Anneloes

Wat trek jij aan als je jouw dromen najaagt?

“Comfort vind ik echt belangrijk. Als je de hele dag in de weer bent, moet je jezelf lekker voelen in je kleding. Ik ben natuurlijk constant bezig met trends en ontwikkelingen in de fashion, dus ik zit altijd vol met inspiratie en ik maak graag statements.

 

Ik vind het leuk om een verrassend element aan mijn outfit toe te voegen. Bijvoorbeeld een onverwachte kleurencombinatie of een opvallend sieraad. Soms ga ik voor een casual look met sneakers en soms kies ik juist voor een formelere uitstraling. Maar het is altijd elegant en vrouwelijk.”