Emilie: “Ik ben opgevoed met het idee dat ik alles kan worden wat ik wil”

Gepubliceerd op 02-08-2023

Emilie: “Ik ben opgevoed met het idee dat ik alles kan worden wat ik wil”

Als vrouw moet je groot kunnen dromen. Voor de nieuwste collectie hebben wij ons laten inspireren door ondernemende powervrouwen die hun dromen najagen. Ontmoet ondernemer en auteur Emilie Sobels en lees hoe zij haar bedrijf opbouwde, hoe ze in het leven staat en hoe ze haar ambities combineert met haar privéleven.

Wat betekent ‘Droom Groot’ voor jou?

“Ik ben een streber en ik ben heel ambitieus. Ik herinner me nog dat ik op mijn zeventiende dacht: “Shit, Britney Spears was op deze leeftijd al super succesvol en wat heb ik nou bereikt?” Mijn ouders steunen mij echt in alles wat ik doe. Dat heeft mij geholpen om niet klein te denken en om de wereld in te gaan.

“Shit, Britney Spears was op deze leeftijd al super succesvol en wat heb ik nou bereikt?” – Emilie Sobels

Ik ben opgevoed met het idee dat ik alles kan zijn wat ik wil. Als je ergens enthousiast over bent, ga het dan maar proberen. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik groot droom. Ik zie niet zo snel beren op de weg. Ik houd van grote projecten en van aanpakken.”

Hoe zou je jouw leven omschrijven?

“Ik ben ondernemer en moeder. Werk en privé zijn bij mij compleet met elkaar verweven. Ik hou niet zo van twee gescheiden werelden, want uiteindelijk ben je één mens. Mijn vriend is ook ondernemer en het werk staat bij ons nooit helemaal uit. We werken van maandag tot en met vrijdag, maar het gebeurt ook regelmatig dat we tot laat in de avond doorwerken als ons zoontje op bed ligt. Daar staat tegenover dat ik de ruimte voel om, wanneer anderen aan het werk zijn, flexibel te zijn om een keer eerder te stoppen of juist later te beginnen om iets te doen met mijn kindje of met mijn partner.”

“Ik laat nooit mijn laptop thuis als ik op vakantie ga.” – Emilie Sobels

Wanneer pak je jouw rustmomenten?

“We zijn kort geleden een maand op vakantie geweest. Superdeluxe dat we zo lang weg konden, maar ook dan wordt er gewerkt. Natuurlijk geen hele werkdagen, maar het is altijd wel aanwezig. Een belletje tussendoor of even de laptop open om een belangrijke mail te beantwoorden. Ik zou nooit mijn laptop thuislaten als ik op vakantie ga. Op vakantie kunnen we weer opladen en dan krijg ik weer nieuwe inspiratie en ideeën voor het bedrijf.

 

In principe is het weekend heilig. Dan probeer ik zo min mogelijk te plannen, liever ook niet met vrienden, omdat ik dan gewoon spontaan dingen kan doen. De agenda zit doordeweeks al zo vol, dat ik het fijn vind dat het weekend ruimte biedt voor spontaniteit. Even met een vriendin een glas wijn drinken of met mijn zoontje naar de speeltuin in het Vondelpark gaan.”

Fotograaf: Babs Woest

Kun je meer vertellen over jouw onderneming?

“Ik help vrouwen vooruit, met name in de zakelijke markt. Mijn bedrijf Workmode bestaat uit drie pilaren. We hebben co-working locaties waar vrouwelijke ondernemers kunnen werken, we hebben een creatieve agency en we organiseren evenementen. De grootste en meest bekende is The Self-Made Summit. Ik houd me vooral bezig met het verbinden van die drie takken, het overkoepelende deel en de lange termijn visie.

 

In de eerste instantie waren de werkplekken gericht op creatieve ondernemers. Toevallig trok het concept vooral vrouwen aan. Als je een groep ambitieuze vrouwen bij elkaar zet, ontstaat er iets super bijzonders. Echt een soort magie. Dat ben ik verder gaan uitbouwen. Het helpen van vrouwen is de rode draad in alles wat we doen.”

Fotograaf: Annabel Eppinga

Heb je het gevoel dat je ongeremd kunt ondernemen?

“Er zijn de afgelopen jaren wel tegenslagen geweest. Onder andere corona en dingen die gebeurden in het bedrijf. Daardoor ben ik iets meer risicomijdend geworden. Nu probeer ik weer uit mijn schulp te kruipen en weer groter te dromen.”

“Ik houd van prints en kleur in combinatie met verschillende stoffen en texturen.”

Wat trek jij aan als je jouw dromen najaagt?

“Iets waarin ik me zowel ultiem comfortabel als super krachtig en vrouwelijk voel. Dat kan een prachtig gesneden jumpsuit zijn, een elegant jurkje dat precies goed zit of een goed vallende jeans met een mooie blouse en sneakers. Ik houd van prints en kleur in combinatie met verschillende stoffen en texturen. Dat geeft me inspiratie en energie om aan de slag te gaan. Af en toe een simpel zwart jurkje vind ik ook prachtig. Dan wel met een paar statement oorbellen of een gekleurd tasje voor een ‘pop of colour'.”