Menu

10 juli 2019 12:00

Travel: Tuscany Guide

Als inspiratiebron voor de Escape To Tuscany collectie mag een travelguide natuurlijk niet ontbreken!
Lees dus snel verder voor alle ‘inside information’ over Toscane.

 

Italië is met haar prachtige steden, kustlijnen, heerlijke wijn en eten al jaar en dag één de meest favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders. Maar wist je dat misschien wel de mooiste regio van het land het hele pakket te bieden heeft? Een prachtige kust, architectonische steden als Florence, Pisa & Siena, glooiende landschappen en fantastisch eten, Toscane heeft het allemaal! Hieronder vind je al onze tips voor een heerlijke diverse vakantie.

Laten we beginnen bij het begin: hoe kom je er?
Met Easyjet vlieg je in iets minder dan 2 uur en voor €160,- naar Florence en met Transavia binnen 2 uurtjes naar Pisa voor slechts €107,-. Afhankelijk van waar je accommodatie hebt geboekt laten we de keuze aan jou. Nog niks vastgelegd? Vlieg dan op Pisa, huur een auto en rijdt door het Toscaanse landschap naar je bestemming.

Waar slaap je?

Opties genoeg in Toscane. Huur bijvoorbeeld een prachtig huis in de buurt van het plaatsje Poggibonsi. Waarom? Je zit binnen een uur in Florence & Siena en toch midden in de natuur. Je kunt natuurlijk ook in de stad een prachtig hotel boeken maar houdt dan rekening met duurdere opties en het verkeer als je de stad uit wilt, wat gegarandeerd gaat gebeuren als in Toscane zit! Kortom, wij raden je de eerste optie aan!

/stories/travel-toscane-guide.html/tekstimage2.jpg

Wanneer je de accommodatie hebt geregeld wil je natuurlijk weten wat je allemaal in de omgeving kunt doen! Omdat Toscane een prachtig gebied is en het alleen al waanzinnig leuk is om rond te rijden raden we je aan een auto te huren! Geregeld? Super, dan beginnen we met de must-see & do’s.

Florence
Deze stad mag je absoluut niet overslaan bij een bezoek aan Toscane. Flaneer over de Ponte Vecchio, bezoek de gigantische en wereldberoemde Basilica di Santa Maria del Fiore en kijk uit over de stad tijdens zonsondergang vanaf Piazzale Michelangelo, eet het lekkerste ijs, drink de lekkerste wijn en eet de beste pasta. Kortom, Florence has it all!

Siena
Een prachtige stad in Zuid-Toscane. Pleintjes, mooie kathedralen, schattige pleintjes en een prachtig plein. De stad is een perfect dagje uit! Genoeg te zien en te doen.

Pisa

Deze stad heeft eigenlijk geen omschrijving nodig naast; de toren van. Een prachtig complex vol architectuur! Hoewel de stad verder niet heel bijzonder is, is het zeker een bezoekje waard.

 

 

Volterra
Niet alleen is het een prachtige stadje, maar is door haar hoge ligging een onwaarschijnlijk prachtige plek om de zonsondergang te bekijken! Glooiende landschappen die door de zonsondergang langzaam van kleur veranderen; zover het oog rijkt.

Val d’Orcia
Dit door Unesco beschermde gebied ten zuiden van Siena is misschien wel één van de mooiste routes ter wereld. Met prachtig glooiende landschappen vol klaprozen, groepjes bomen, kapelletjes en idyllische dorpjes ben je een hele dag zoet! Geen idee? Bekijk dan de slideshow en zoek het groepje bomen. Vast en zeker dat je deze wel eens voorbij hebt zien komen.

San Gamignano
Met haar vroegere 72 torens wordt dit bijzondere door Unesco beschermde stadje ook wel het ‘’Manhattan van de Middeleeuwen” genoemd. Hoewel er op dit moment nog maar een paar torens staan is het zeker een bezoekje waard. Oh, zorg wel dat je er ’s ochtends vroeg bent om de hordes toeristen te vermijden en beklim een van de torens voor een waanzinnig uitzicht!

 


Ja, al deze tips is misschien wat veel informatie om in één keer te verwerken. Daarom hebben we wat plaatjes in een diashow gezet zodat je
lekker kunt wegdromen bij een vakantie naar deze prachtige bestemming!

 

fashiontrendspringcollectionSummerin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediaautumncarewinterteamcustomer servicetipspowervrouwen

Misschien vind je dit ook interessant

collection
The Bookclub
Today a reader, tomorrow a leader! Lees hier het verhaal achter de collectie en wat je in de komende weken kunt verwachten.
Lees artikel
tips
Anneloes' boeken top 5
Nieuwsgierig naar de boeken die Anneloes op dit moment leest of al heeft verslonden? Lees dan snel verder.
Lees artikel
collection
Empowerment, feel confident
How to become stronger and more confident? Anneloes haar geheim en alles over de nieuwe collectie, lees je hier.
Lees artikel