Sweatstof

Zeg je comfort, dan zeg je sweatstof. Een joggingspak of sweater is heerlijk voor thuis, maar met de juiste look kun je hiermee ook in stijl de deur uit. 

Wat is sweatstof?

Deze stof wordt ook wel joggingstof genoemd. Bij de productie van dit materiaal ontstaan lusjes aan de achterkant van de stof. Die worden geborsteld, waardoor er een zachte, fleece-achtige stof ontstaat. Dat voelt fijn op de huid en het is lekker warm in de winter. Het neemt ook makkelijk vocht op en is ademend. Een sweater of joggingpak van deze stof is dus heerlijk voor het najaar. 

De tijd waarin sweatstof alleen voor joggingspakken wordt gebruikt is voorbij. Het is een fashionitem!

Samenstelling

Voor sweatstof kunnen verschillende vezels gebruikt worden. Wij kiezen bijna uitsluitend voor een mix van katoen en elastaan. Zo heb je de fijne eigenschappen van katoen (lees: zacht en ademend), maar dan met stretch. 

Sweater design

Vaak wordt sweatstof gebruikt voor hoodies en huispakken. Die zijn super comfortabel, maar ze zijn niet bij elke werkgever geschikt voor op de werkvloer. Daarom maken wij ook sweaters, sweater dresses en vesten van sweatstof voor dames met een sierlijke twist, zoals ruches op de schouders of pofmouwen. Zo is je sweater zowel stijlvol als comfortabel.