Faux Leather

Stoer, dat is het eerste woord dat in ons opkomt wanneer we aan faux leather denken. Regelmatig verschijnt imitatieleer in het modebeeld, maar ook voor een tijdloze outfit kun je dit materiaal inzetten. Ook belangrijk: onze kleding van faux leather gaat heel lang mee. Meer over faux leather lees je hier.

Eigenschappen van kunstleer

Faux leather is in de meeste gevallen gemaakt van polyurethaan (PU). Deze kunststof heeft veel weg van echt leer, maar komt dus niet van een dierlijk product. Om die reden is de populariteit van kunstleer sterk gegroeid in de afgelopen jaren. In de eerste instantie werd er gezocht naar materialen die zoveel mogelijk de echte leerlook hebben, maar inmiddels zijn we de uitstraling van imitatieleer juist gaan omarmen. 

 

Faux leather is een sterk materiaal en daarom gaat het jaren mee. Het bestaat uit twee lagen: kunststof en textiel. De buitenkant van onze faux leather kleding heeft een stevige, stoere uitstraling, de binnenkant is zacht en comfortabel voor je huid. Het is een dicht materiaal dat geen vocht opneemt. Lekker warm dus.

Faux Leather is veranderd van een trend naar een materiaal met een tijdloos karakter.

Faux leather onderhouden

Wil je weten hoe je nog langer plezier hebt van jouw items van imitatieleer items? Lees dan onze blog met onderhoudstips voor faux leather.

Faux leather trends

Vooral in de herfst, winter en lente speelt faux leather een rol in het modebeeld. Het materiaal kan gemakkelijk geverfd worden, waardoor we altijd een link kunnen leggen met de modekleuren van dat moment. Zo kun je de kunstleren items goed combineren met de andere styles uit onze fashion collecties.