Faux leather schoonmaken doe je zo

Geplaatst door Amber 11-11-2022

Faux leather schoonmaken doe je zo

Imitatieleer is een van onze favoriete materialen als het gaat om styling. Hiermee maak je elke outfit net even iets spannender. Maar anders dan andere stoffen, is het minder vanzelfsprekend hoe je faux leather nou precies schoon kunt maken. Lees dus snel verder, want met onze tips houd jij jouw leerlook items fris.

Faux leather bestaat in de meeste gevallen uit een mix van polyurethaan (PU) en polyester. Aan de buitenkant ziet het eruit als leder en aan de binnenkant heeft het een zachte, suede-achtige look and feel. De stof is daardoor lekker comfortabel. In onze collectie verschijnen regelmatig broeken, rokken, jasjes en shirts van faux leather. Na één of twee keer dragen vind je het waarschijnlijk wel lekker om je leerlook items op te frissen.

Handwas

Stappen

  1. Vul een emmer of gootsteen met lauw water.
  2. Voeg een zeer kleine hoeveelheid (3 druppels) wasmiddel of milde zeep toe.
  3. Dompel je faux leather item kort onder in het sopje.
  4. Wrijf met de hand over de suede-achtige zijde van de stof.
  5. Laat het item niet te lang in het water weken.
  6. Spoel af met koud water, totdat alle zeepresten weg zijn.
  7. Hang het op of leg het plat neer om te drogen.

Do's

Frisse lucht

Frisse lucht doet echt wonderen. Hang je faux leather kleding binnenstebuiten op aan een hangertje of op een rekje. Het liefste in de buitenlucht, maar als het weer dat niet toelaat, kan het ook binnen met een open raam. Er moet tenslotte wel echt frisse buitenlucht bij komen.

Buitenkant met doekje

Gebruik een microvezeldoek, eventueel met een beetje koud of lauw water, als je de kant met de leerlook wilt schoonmaken. Grote kans dat je vlekken zonder veel moeite weg krijgt. Sop is hierbij niet nodig.

Binnenkant met borsteltje

Gebruik een schoonmaakborstel met niet te harde en niet te zachte haren, een microfiber doekje of een sponsje. Bij een schuurspons gebruik je alleen de zachte kant. Gebruik een druppeltje wasmiddel of milde zeep en doe dit zachtjes over de stof. Boen niet te hard en probeer alleen de plekken te behandelen waar het nodig is. Dus bijvoorbeeld op plekken waar geurtjes in de stof kunnen trekken, zoals onder de armen. 

Dont's

Wasmachine

Hoewel sommige merken of blogpagina’s aangeven dat je faux leather kunt wassen in een wasmachine, raden wij dit af. Het leerlook laagje van faux leather is maar heel dun en je wilt natuurlijk voorkomen dat er beschadigingen of scheurtjes in komen. Mocht je ervoor kiezen om dit wel te doen, kies dan voor een voorzichtig wasprogramma en een lage temperatuur. Nepleren items wassen met de machine is op eigen risico.

Gebruik geen bleek of middelen waar bleek in zit. Dit geeft vlekken en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Bleek

Gebruik geen bleek of middelen waar bleek in zit. Dit geeft vlekken en dat wil je natuurlijk voorkomen.