Maak en fotografeer kledingsets

Het vooraf maken van kledingsets bespaart je tijdens je reis een hoop tijd en keuzestress. Stel setjes samen, inclusief bijbehorende accessoires en maak hier foto’s van. Hiermee ben je er zeker van dat je niets vergeet en kun je op je bestemming gemakkelijk outfits samenstellen. Daarnaast voorkom je hiermee ook onnodig veel mee te nemen. Je weet nu ten slotte precies wat je voor elke gelegenheid nodig hebt. 

Kies voor kreukvrije materialen

Natuurlijk heeft niemand zin om op reis te moeten strijken. Toch is het zonde als je een mooie blouse uit de koffer haalt en deze volledig in de kreukels zit. Kies daarom liever voor items die van nature minder kreukgevoelig zijn, zoals travelstof, denim of knit. Deze materialen blijven over het algemeen langer glad, waardoor ze zelfs na een lange reis in de koffer hun vorm behouden.


Een andere tip is om je kleding na aankomst gelijk op te hangen. Door je kleding direct uit te hangen, kunnen eventuele kreukels wegtrekken, waardoor je outfit snel weer netjes oogt.

 

Comfort is key

Hoewel je er tijdens je trip natuurlijk graag leuk uitziet, is comfort net zo belangrijk. Je kunt ten slotte op nog zo’n prachtige plek zijn, maar wanneer je je niet op je gemak voelt in je outfit, zal dit afdoen aan de ervaring. Comfortabele kleding en schoenen zijn daarom onmisbaar. Je bent op reis ten slotte vaak actief bezig. Wel zo fijn dus om tijdens het slenteren door die idyllische straatjes een paar comfortabele sneakers te dragen. 

Een goede basis is essentieel

Goede basics vormen de basis van een stijlvolle look. Omdat je op reis beperkt bent in het aantal kledingstukken dat je mee kunt nemen, zijn juist een aantal goede basisstukken onmisbaar. Items die je gemakkelijk kunt combineren en de basis vormen van een stijlvolle look. Denk aan een witte blouse of een mooie bermuda. Op zoek naar een aantal tijdloze, comfortabele basisitems? Bekijk onze Essentials

Neem veelzijdige kledingstukken mee

Kies voor kledingstukken die geschikt zijn voor verschillende gelegenheden. Denk aan een jurk die je zowel naar het strand als ‘s avonds kunt dragen of een blouse die je zowel over je bikini als in een stad aan kunt. Door te investeren in een aantal veelzijdige items, kun je met enkele stukken vele looks creëren. Hiermee kun je een hoop ruimte in je koffer besparen en ben je voorbereid op iedere gelegenheid. 


Ga je niet zo lang op reis? In deze blog vind je outfit inspiratie voor een weekendje weg.

Rol je kleding op

De meest overzichtelijke manier om je koffer in te pakken, is door je kleding op te rollen. Hiermee bespaar je niet alleen ruimte, maar ontstaan er ook minder kreuken. Bovendien helpt het rollen van je kleding bij het organiseren van je koffer, waardoor je gemakkelijker kunt vinden wat je nodig hebt zonder alles overhoop te halen. 


Voor nog meer overzicht en gemak bij het uitpakken, kun je vergelijkbare kledingstukken samen rollen, zoals tops bij elkaar en broeken bij elkaar. Kleine items, zoals sokken of ondergoed, kun je het best in open ruimtes tussen de kleding stoppen. Hiermee kun je iedere centimeter van je koffer optimaal benutten. Deze techniek is niet alleen een handige manier om de ruimte optimaal te benutten, maar zorgt er ook voor dat je kleding netjes en georganiseerd blijft tijdens de reis. 

 

Doe vloeistoffen in een waterdichte toilettas

Lekkende vloeistoffen wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Stop je vloeistoffen daarom in een waterdichte toilettas. Mocht er dan onverhoopt toch iets gaan lekken, komt het in ieder geval niet op je andere spullen terecht. Om de kans op lekken zo klein mogelijk te maken, is het handig om doppen vooraf stevig vast te draaien en de flessen goed te sluiten voordat je ze in de toilettas doet. Reis je met het vliegtuig? Om er zeker van te zijn dat je items niet gaan lekken door de luchtdruk, kun je er eventueel nog een extra plastic zakje omheen doen. 

Zakenreis

Reis je voor werk? Waarschijnlijk zal je koffer dan voornamelijk uit nette items bestaan. Ook op zakenreis wil natuurlijk kleding aan die lekker zit en niet kreukt. Travelstof blouses en pakken zijn in dit geval ideale items. De stof kreukt niet en is dankzij de rekbaarheid ook nog eens erg comfortabel. En wil je een kledingstuk even gauw opfrissen met een handwas? Geen probleem, want travelstof droogt snel. Zo kun je het de volgende dag dus gewoon weer aan. Ontdek hier outfit inspiratie voor workwear.