Kleur bekennen: dit is het effect van jouw favoriete tint

Gepubliceerd op 24-01-2023

Kleur bekennen: dit is het effect van jouw favoriete tint

Elke tint roept bepaalde gevoelens en associaties op en daar kun je goed gebruik van maken tijdens het samenstellen van je outfit. Wat wil jij uitstralen? Lees hier wat voor effect jouw favoriete kleur heeft.

Roze

Zachtroze is lieflijk, teder en onschuldig. Hoe donkerder de roze-tint, hoe sensueler. Denk aan een onschuldige flirt. Roze is een mix van rood en wit. De kleur heeft daarom de vrouwelijke uitstraling van rood, maar is veel minder vurig. Zo onafhankelijk en krachtig als rood is, zo gebonden is roze. Wil je jouw look verzachten, dan is roze de perfecte kleur voor jou. Voor de liefhebbers van roze die juist power uit willen stralen, is er fuchsia. Een inspirerende kleur die energie uitstraalt.

Blauw

Rust, stabiliteit en intelligentie, dat zijn woorden die geassocieerd worden met de kleur blauw. Deze tint is dus perfect voor een zakelijke afspraak of een sollicitatiegesprek. Donkerblauw is ideaal als basiskleur voor je outfit, omdat je ‘m eindeloos kunt combineren met andere tinten. Denk maar aan een spijkerbroek, die past ook overal bij. Ook onze dark blue Essentials bewijzen dat blauw een hele veelzijdige kleur is.

 

Varieer met verschillende blauwtinten om jouw outfit interessant te maken. Kobalt heeft een rijke, bijna koninklijke uitstraling, azuurblauw doet denken aan een warm vakantieland, lichtblauw is lief en sereen.

Groen

Legergroen, emerald, mint, olijfgroen, petrol, saliegroen, appeltjesgroen, Earth. Genoeg keuze als het gaat om groentinten. Het is de kleur van natuur, gezondheid, groei en harmonie. Army green is stoer, appeltjesgroen geeft je een energie boost en mint heeft een frisse uitstraling. Groen is een allemansvriend en kan dus heel makkelijk gecombineerd worden. Het is heel mooi met lila, roze, blauw, bruin en neutrals.