Dé trend van het moment: colour blocking

Gepubliceerd op 26-04-2023

Dé trend van het moment: colour blocking

Colour blocking outfits gaan we deze lente en zomer veel zien in het straatbeeld. Benieuwd hoe jij ook gemakkelijk een goede colour blocking look samenstelt? Inspiratie vind je hier.

Er zijn geen regels in colour blocking. Dat maakt het voor sommigen makkelijk en voor anderen moeilijk om een goede look samen te stellen. Het idee achter deze trend is om een gebalanceerde look te creëren met opvallende kleuren. Een colour blocking outfit bestaat uit effen items, maar je kunt natuurlijk een print in jouw look verwerken. Vooral statement kleuren en pasteltinten worden veel gebruikt voor colour blocking looks.

Colour blocking tips

Elke kleurencombinatie mag anno 2023. Groen met paars, helderblauw met roze, emerald met diepblauw. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Lees onze tips voor colourblocking, van beginner tot gevorderde.

1. Één kleur, twee tinten

Vind je deze trend nog spannend? Combineer dan twee tinten van dezelfde kleur met elkaar. Bijvoorbeeld shirt blue en sky blue. De twee blauwtinten vormen samen een mooie match en zijn niet enorm gewaagd.

4. Outfit & accessoires

Accessoires en sieraden kunnen je ook helpen een goede colour blocking outfit samen te stellen. Maak jouw jumpsuit look af met kleurrijke statement oorbellen of een tas in een contrasterende tint.

3. Zomerse top & shorts

De ingrediënten voor een zonnige look: een top en short in statement kleuren. Zo simpel kan het zijn.

4. Broekpak met top

Binnen de colourblockingtrend is deze combinatie een klassieker en het is ook nog eens makkelijk. Combineer een pak in een statement kleur met een top, shirt of blouse in een andere opvallende tint. Succes verzekerd!

5. Drie is niet teveel

Ben jij een professional in het vinden van mooie kleurencombinaties? Ga dan een stap verder en combineer minstens drie verschillende tinten met elkaar. De Daphne skirt is een goed uitgangspunt.