Dé trend van het moment: colour blocking

Gepubliceerd op 01-05-2024

Dé trend van het moment: colour blocking

Colour blocking outfits gaan we deze lente en zomer veel zien in het straatbeeld. Benieuwd hoe jij ook gemakkelijk een goede colour blocking look samenstelt? Inspiratie vind je hier.

Wat is colour blocking?

Colour blocking is een styling techniek waarbij verschillende contrasterende kleuren met elkaar worden gecombineerd binnen één outfit. In plaats van verschillende kleuren in een outfit terug te laten komen door het gebruik van patronen of prints, draait het bij colour blocking om het creëren van een contrast door middel van het combineren van twee of meer felle kleuren in één look. Denk aan combinaties als groen met paars, helderblauw met roze of smaragd met diepblauw. Hierdoor ontstaat er een dynamisch en opvallend kleurenpalet en creëer je gemakkelijk een statement look. 

Colour blocking styling tips

1. Één kleur, twee tinten

Vind je colour blocking nog een beetje spannend? Begin dan rustig en combineer twee kleuren in dezelfde tint. Denk bijvoorbeeld aan purple en grape. Deze twee paarstinten vormen samen een mooie match en zijn niet erg contrasterend. 

2. Outfit & accessoires

Ook accessoires en sieraden kun je inzetten voor een colour blocking look. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke statement oorbellen of een tas in een contrasterende tint.

4. Broekpak met top

Een makkelijke manier om colour blocking toe te passen in je look, is door een broekpak in een opvallende kleur te combineren met een top in een contrasterende kleur. Makkelijk, maar stijlvol. 

Eén outfit, drie kleuren

Gaat het maken van mooie kleurencombinaties jou gemakkelijk af? Ga dan een stap verder en combineer niet twee, maar drie kleuren met elkaar in één outfit. Dit vergt wat gevoel voor kleur en balans, maar heeft een echt statement effect. Experimenteer met verschillende tinten en texturen om een harmonieus en toch gedurfde look te creëren. 


Benieuwd hoe je niet alleen met kleur, maar ook door het gebruik van verschillende materialen een look meer dimensie kan geven? Je leest het in de blog over de materialenmix.