Wastips Denim

Het is stoer, stijlvol en altijd in de mode: denim. Deze tijdloze klassieker is de steunpilaar in je gardebobe. Hoewel denim een robuust materiaal is, loont het toch om het goed te verzorgen. Ontdek de wastips voor denim.

Voordelen van denim

Denim is een sterke stof die best tegen een stootje kan. Daarom kunnen je denim items heel lang meegaan. Onze denim bevat altijd wat stretch en zit daardoor zeer comfortabel. Daarnaast gebruiken we voor onze denim zoveel mogelijk gerecycled en organisch katoen. Daarover lees je hier meer. 

 

Zo min mogelijk wassen

Hoe minder je je denim wast hoe beter. Denim wordt vaak gemaakt van katoen of een mix met katoen en door dit te vaak te wassen, kan de kleur valer worden en de stof uiteindelijk dunner. Liever reinig je je denim dus door deze even buiten te laten luchten of een nachtje in de vriezer te leggen. Het bevriezen van je jeans (of andere kledingstukken) zorgt ervoor dat de bacteriën die eventuele nare geurtjes produceren worden gedood. Het resultaat is dus een geurvrije spijkerbroek.

Vlekken verwijderen

Heb je een vlek, probeer die dan met een doekje en wat mild wasmiddel plaatselijk te verwijderen. Zorg dat je niet te hard wrijft om kleurverschil te voorkomen. Is de vlek hardnekkiger, dan kun je het ook nog proberen met een stoomapparaat. 

Denim in de wasmachine

Is je denim toch echt aan een wasbeurt toe, doe dit dan met een mild wasmiddel op een kort wasprogramma op een zo laag mogelijke temperatuur (maximaal 40 graden, bij voorkeur 30 graden). Het is ook aan te raden je denim items binnenstebuiten te wassen, dan blijft de kleur langer mooi. Gebruik verder niet teveel wasmiddel en centrifugeer je item niet te lang en op een laag toerental.

Denim niet in de droger

Hang je denim na het wassen lekker aan de waslijn om deze te laten drogen. Een droger gebruiken is echt niet nodig en aan de lucht drogen is ook weer beter voor het milieu.

Wat is denim?

Denim is van oorsprong een stevige geweven katoenen stof in een keperbinding (in het Engels ook wel ‘Twill’ genoemd). Je kunt een keperbinding herkennen aan de schuine lijntjes in de stof. Naast de klassieke denim geverfd met indigo, zijn er door de jaren heen veel variaties ontstaan in kleur, dikte van de stof en type wassing. Hoe donkerder de kleur, hoe meer de kleur van de denim zal vervagen na dragen en wassen. Er wordt ook steeds vaker stretch aan spijkerbroeken toegevoegd voor meer comfort, zoals bij onze denim items.