menu

26 januari 2022 06:00

Meet graphic print designer Kim

Fun fact: sinds een aantal maanden ontwerpt onze in-house Graphic Print Designer Kim een deel van de dessins uit onze collectie. Onder andere voor de Fabulous at Every Age collectie. Zo creatief!

 


Stripe, check, animal, dot, wieber, paisley, orient... en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Prints zijn echt de handtekening van Studio Anneloes. We werken al bijna zestien (!) jaar mee en het blijft onderdeel van onze merkidentiteit. Daarnaast kunnen ze verschillende tinten in een outfit met elkaar verbinden, zodat er een mooi geheel ontstaat. Wij werken met vaste kleuren, dus het mixen en matchen van prints en effen items is super easy. Heb je bijvoorbeeld een broek uit de basiscollectie in dark blue, dan kun je die onder andere combineren met de element print uit de Fabulous at Every Age collectie, want daarin zit precies dezelfde donkerblauwe tint. Handig toch?

Ontwerpproces
Bij het ontwikkelen van een nieuwe collectie komt een hoop creativiteit kijken. Eerst kiest Anneloes de kleuren waar zij mee wil werken. In de Fabulous at Every Age collectie zijn dat bijvoorbeeld bruintinten met oranje, geel, antraciet en donkerblauw. Het thema en de sfeer worden bepaald en daarbij zoekt het styling team naar inspirerende beelden. Met de colour flow en het moodboard kan Graphic Print Designer Kim aan de slag. Ze tekent eerst met de hand een print-design en werkt het daarna op haar pc uit met grafische softwareprogramma's. Vervolgens werpt het hele styling team een blik op de dessins en worden ze toegepast in de collecties. 

De prints
De prints die Kim ontworpen heeft zijn de Diagonal check, block check, oriental en wieber. Je kunt de prints gemakkelijk met elkaar combineren, vanwege het overeenkomstige kleurenpalet, maar ze passen ook mooi bij onze basics en bij items uit de Fabulous at Every Age collectie.

/stories/meet-graphic-print-designer-kim.html/image2.jpg

De diagonal check print heeft een interessant lijnenspel. In de print zit veel dimensie en het is een mix van mocha, vanille, peach, melon en off white, dus de styling opties zijn eindeloos! Items: Poppy shirt, Roza blouse.

De block check print lijkt op het eerste oog een wat grovere print, maar als je gaat inzoomen zie je de mooie details. Er is gewerkt met een blokverdeling, waarbij in elk blok een brei-dessin in twee tinten is gemaakt. Het geheel vormt echt een speelse look. Items: Pomme blouse, Marilyn trousers. 

De orient print heeft lekkere artistieke vibes. Gebruik ‘m voor een seventies inspired outfit, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de print te combineren met een wat statiger item als tegenhanger. Zo vind je de perfecte balans tussen arty en chic. Items: 

De wieber print is ook al zo’n plaatje! Ken je de wiebertjes nog? Die kleine dropjes in de vorm van een ruit. Deze print heeft een lekkere frisse look en maakt je garderobe gelijk wat lichter. Items: Moon blouse, Poppy blouse.

To be continued…
Kim is er even tussenuit geweest, want ze is voor de tweede keer moeder geworden. Wat leuk he! Binnenkort kruipt ze weer achter de tekentafel, dus jullie zullen in toekomstige collecties nog veel meer creaties van haar zien! 

 

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

collection
Collectie story: Country Chic
Ontdek nu onze nieuwste Country Chic collectie en laat je inspireren!
Lees artikel
trend
Waarom elke vrouw een power su...
Deze trend kun je echt niet overslaan! Lees dus snel verder.
Lees artikel
fashion
Pinstripe blazer dress by Bo W...
SA x Bo Wilkes | Dit is de ultieme jurk
Lees artikel