menu

13 juli 2022 06:00

Viscose: dé stof die je wilt dragen op warme dagen

Je kent het wel, de zachte en comfortabele stof met een luxe uitstraling. Viscose ademt en daarom is het een prettige stof voor de warme zomerdagen. Lees verder en ontdek waarom je viscose in je garderobe wilt hebben.

 

 

Eigenschappen van viscose

Viscose is een zachte, semi transparante stof. Het valt soepel en heeft daardoor een vrouwelijke uitstraling. Vooral blouses, tops, rokken en jurken worden gemaakt van viscose. Vanwege de luchtige look and feel zijn deze items heerlijk voor de zomer. In de andere seizoenen kun je er laagjes overheen dragen. Naast al deze voordelen is viscose ook nog kreukvrij, vormvast én de kleur blijft mooi. Je kunt het dus ook heel goed meenemen in je koffer.


Samenstelling

 De stof viscose is gemaakt van houtpulp. Van origine wordt het met een chemisch proces verwerkt tot een textielvezel. Daarom valt de viscose-vezel in de categorie semi-natuurlijk. 


Varianten

EcoVero

Wanneer mogelijk kiezen we voor EcoVero, de duurzamere variant van viscose. Dit materiaal heeft dezelfde eigenschappen als reguliere viscose, met een kleinere footprint.
/stories/alles-over-viscose-stof.html/image2.jpg

De pulp die gebruikt wordt voor EcoVero viscose komt van FSC- of PEFC-gecertificeerde bomen uit bossen in Europa. De uitstoot én het water- en energiegebruik zijn daarbij ongeveer de helft lager dan bij gewone viscose. Ook wordt er geen chloor gebruikt om de pulp te bleken, wat bij reguliere viscose wel het geval is. We zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, maar gebruiken EcoVero wanneer mogelijk in onze collecties.

 

Satin

Viscose kan verschillende looks hebben. Dit heeft te maken met de manier waarop het materiaal geweven is. Bij satijnbinding ontstaat bijvoorbeeld een ietwat glanzende look. Dat geeft een heel vrouwelijke en chique uitstraling. Check dus vooral ook even onze items met satin look

 

Crêpe

Hetzelfde geldt voor crepe viscose. Door de binding ontstaat bij dit materiaal een matte uitstraling. Het materiaal is soepel en lichtgewicht en daarom heeft het een heerlijke flow. 

 

ONTDEK VISCOSE ITEMS

 

 

Misschien vind je dit ook interessant

fashion
Outfit inspiratie voor bruilof...
Uitgenodigd voor een bruiloft? Outfit inspiratie vind je hier!
Lees artikel
fashion
Is bruin het nieuwe zwart?
Lees hier waarom bruin een plekje in jouw garderobe verdient en ontdek onze tint mocha!
Lees artikel
tips
3 tips om altijd goed voor de ...
Prep jij je outfit al? Dit en meer lees je in de blog!
Lees artikel