Dit zijn de knitwear trends van dit seizoen

Gepubliceerd op 12-10-2023

Dit zijn de knitwear trends van dit seizoen

Elk najaar komt knitwear terug in het modebeeld, maar wel telkens in een andere vorm of samenstelling. Wat zijn de knitwear trends van dit seizoen?

Coltrui

Eén van de bekendste knitwear trends is natuurlijk de coltrui. Deze klassieker gaat way back, maar is nog steeds een onmisbaar winter-item in ieders garderobe. Of je het nu draagt onder een blazer of gilet of gewoon los, met een coltrui kun je alle kanten op. 

Lange trui

Fan van een nonchalante look? Dan mag een lange trui dit seizoen niet aan je garderobe ontbreken. Lange truien zorgen niet alleen voor een speelse, nonchalante look, maar zitten ook nog eens heel comfortabel. And last but not least: lange truien zijn heerlijk warm. Een cropped trui mag namelijk hartstikke leuk staan, maar op een koude rug zit in de winter natuurlijk niemand te wachten. 

Trui jurk

Wil jij ook op koude dagen stijlvol én warm voor de dag komen? Maak kennis met de trui jurk. Een comfy, maar toch fashionable item waarmee je zelfs de meest koude dagen op een stijlvolle manier door komt. Combineer de trui jurk met een riem en een goed paar laarzen voor een vrouwelijke look. 

Lang vest

Zeg je knitwear, dan zeg je lange vesten. Met als grootste voordeel: het is multi-inzetbaar. Zo draag je een lang vest op een mooie herfstdag als jas en onder een jas tijdens een koude winterdag. Ander voordeel: je kunt het bijna overal bij dragen. Of je nu een top, t-shirt of jurk aan hebt, een lang vest is de comfy en cosy finishing touch van iedere look. 

Teddy vest

Teddy is één van de grootste trends van dit seizoen. Dat snappen we maar al te goed. De stof is namelijk niet alleen lekker warm, maar oogt ook nog eens zacht en vrouwelijk. Kortom, jouw wintergarderobe is niet compleet zonder een furry teddy vest. 

Ajour

Die sierlijke patronen in een trui of vest, dat is ajour. Bij deze breitechniek worden opzettelijk openingen in het patroon verwerkt, waardoor een motief ontstaat. Dit motief lijkt op een print en heeft daardoor een stijlvolle look. Het voordeel van ajour is dat het een wat luchtiger materiaal is, waardoor het wat minder warm is dan een dichte wollen trui. Dus is een wollen trui jou te warm? Ga dan eens voor een ajour variant. 

Sleeveless knitwear

Mouwloze vesten zijn trending en wij zijn fan. Gilets en waistcoats zien we anno 2023 nog steeds overal. Vesten zonder mouwen zijn perfect voor het tussenseizoen en de perfecte oplossing voor het wisselvallige Nederlandse weer. Combineer met een mooie blouse of een simpele long sleeve of gooi het over een iets gewaagdere boeg en draag het over een jurk. Zo wordt je outfit niet alleen warmer, maar krijgt het ook nog eens meer dimensie. 

Oversized

De oversized trend is niet alleen een hit in pakken, ook ook gebreide items zijn dit seizoen lekker ruim. Kies een comfy vest waarin je jezelf kunt terugtrekken of ga voor een loose fit trui. Wil je niet van top tot teen gehuld zijn in oversized kleding? Ga dan voor balans en combineer een wijde trui met een skinny of flared broek