Linnen

De stof met een heerlijke down-to-earth uitstraling en andere fijne eigenschappen, dat is linnen. Het materiaal komt vooral goed tot z’n recht in de lente en de zomer. Meer over onze premium linnen kwaliteit lees je hier.

Perfect voor de zomer

Linnen staat erom bekend dat het ademt. Het is dus lekker luchtig voor de zomer. In de winter heeft het ook voordelen, want deze stof is anti-statisch. Linnen is gemaakt van vlasplant en net als andere plantaardige stoffen, staat dit erom bekend dat het een verkoelend effect heeft. Je zult hierdoor minder snel last hebben van transpiratie. Zijn de temperaturen zo hoog dat de straaltjes van je gezicht af lopen, is er alsnog geen probleem. Linnen neemt namelijk vocht op, waardoor er minder snel vlekken ontstaan.

Linnen is de stof die je door de hete zomers gaat helpen.

Sterke stof

Wist je dat linnen drie keer zo sterk is als katoen? De stof is zowat niet kapot te krijgen. Ook een mooie eigenschap: linnen wordt soepeler en zachter naarmate je het langer draagt. Vinden wij fantastisch, want daardoor is het een duurzamer materiaal. Vaak wordt linnen als 'mono' materiaal gebruikt en dan is het biologisch afbreekbaar. 

Luxe uitstraling

Linnen heeft een natuurlijke kreuk, waardoor het lekker nonchalant oogt. Met de juiste styling heb je zo die chique resort look te pakken. Imperfectie maakt perfect. De garens hebben soms een natuurlijke verdikking, die je in de stof terugziet. De stof valt wat stugger en straalt daardoor extra luxe uit. Perfect als je over de boulevard gaat flaneren, want hierin mag je zeker gezien worden deze zomer. Doe een grote zonnebril op en je bent klaar om te gaan.